Warcraft III: Reforged - ez állhat a bukás hátterében

  • Írta: Baloo
  • 2021. július 23.
  • Gyászhír
Link másolása
A Bloomberg egyik friss jelentése szerint az Activision soha nem tartotta igazán fontosnak a Warcraft III: Reforgedot, ezért a kiadó olyan döntéseket hozott a fejlesztés alatt, amik után garantált volt a silány minőségű végeredmény.

Hatalmas csalódás lett a Warcraft III: Reforged, hiszen a legendás RTS-t és annak kiegészítőjét magában foglaló, ráncfelvarráson átesett kiadás nem csak hiányosan debütált, de az ígéretek ellenére a készítők a mai napig nem javították a hibáit. A Bloomberg egyik jól értesült újságírója, Jason Schreier nemrég a játékhoz közel álló fejlesztőkkel beszélgetett, és ennek köszönhetően tisztább rálátást kaptunk, hogy miért végezte így a Warcraft III újrázása.

Schreier kiderítette, hogy a folyamatos félreértések mellett az sem segített, hogy az Activision soha nem tartotta fontosnak a Warcraft III: Reforgedot (hiszen nem egy AAA-játék, mint a Diablo IV vagy az Overwatch 2, amitől nagy bevételt remélhet a cég), ezért a büdzsé sem volt elegendő a projektre. A dolgozók elmondása szerint a csapatvezető agresszív irányítása, valamint a 2019-es elbocsátások pedig csak tovább rombolták a stúdió morálját.

A játék premierje után a fejlesztők egy belső körlevélben fogalmazták meg problémáikat: legtöbbjük depressziót, szorongást és kiégést tapasztalt magán, valamint akárcsak a rajongók, ők is elvesztették a bizalmukat a cégben. A Blizzard ellen szexuális visszaélés vádjával pont a napokban indult egy eljárás, így ennek és a fentebb leírtak tudatában egyre inkább az körvonalazódik, hogy valami nem gömbölyű a stúdió háza táján.

8.
8.
Aanash
Nem is értem ebben mi a hír.
Ha nem kereshetik hülyére magukat egy adott játékkal, akkor leszarják, ezt eddig is tudtuk.
Az sose volt szempont hogy a játékosoknak adjanak is valamit, csak az, hogy kifacsarjanak belőlük minden fillért.
4.
4.
markoci555
szerintem meg van egy egész jó fan közössége, ami visszahozta volna a pénzt, de ha meg így állnak hozzá, hogy nem aaa, akkor meg csináljanak warcraft4-et, b****meg
3.
3.
Spiderling
#1: Jobban félek most hogy elrontsák a Diablo 2 remastert is, a W3 után.
Én azt tanácsolom, ne rendeljétek elő a D2-őt sem, megvenni is kiadás után 1 héttel, amikor már vannak róla normális kritikák.
A Blizzard is elég mélyen van most, pacsizhatna az Ubisoft-al....
2.
2.
crytek
Kiadnák máshova pedig még dölne a zseton dehát blizzard
1.
1.
almaspite
Szerintem feleslegesen kenjük az Activision-re. Wow is egy katasztrófa az utóbbi időben a blizzard keze alatt, diablo 3-ról és többiről ne is beszéljünk.

Diablo IV kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok a 3 után. Bár lassan úgy néz ki, hogy nem lesz más hasonló játék a kategóriában, amit folyamatosan fejlesztenek. Amit Chris most leművel a Poe-val például.

Overwatch 2-ről meg annyit, minek? Az első részbe se tudtad balance-ot csinálni, most a második részre hirtelen megtanulnak?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...