Vertigo - Alfred Hitchcock után szabadon

  • Írta: gorien
  • 2021. augusztus 23.
  • Csúszás
Link másolása
Alfred Hitchcock remekművét veszi alapul a Pendulo Studios alkotása, amelyben a traumatizált, extrém szédüléstől szenvedő Ed Miller próbál saját emlékeinek mélyére ásni, hogy feltárja az igazságot egy balesetről.

A Guerrilla Collective műsorában láthattuk először a Pendulo Studios játékát, amelyet nem titkoltan Alfred Hitchcock 1958-as remekműve, a Szédülés ihletett. A Vertigóban három karakter bőrébe bújunk, ám a célunk ugyanaz: felfedezni, mi történt a kaliforniai Brody-kanyonnál. Ed Miller ugyanis esküszik rá, hogy a feleségével és a lányával utazott, ám a kocsironcsban nem találtak holttestet.

A trauma hatására extrém szédüléstől szenvedő Millert egy terapeuta látogatja meg, de a helyi seriff is beszáll majd az eseményekbe. A játék során különféle idővonalakat tapasztalunk majd, az események különféle értelmezéseit, ezek között kell rendet vágnunk. A megszállottság, az emlékek törékenysége és a manipuláció visszatérő témák lesznek.

Az új előzetesből megtudtuk, hogy a Vertigo nem egyszerre rajtol minden platformon. PC-n december 16-án érkezik, de Xboxra, PlayStationre és Nintendo Switchre csupán 2022-ben fut be.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...