Frissítve: Sok PlayStation-exkluzív játék jöhet PC-re

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 14.
  • Pletyka
Link másolása
Egy adatbányásznak sikerült megtalálnia a módját, hogy belenézzen a GeForce Now adatbázisába, ami nem meglepő módon elképesztő kincseket rejtett. Rengeteg olyan játék PC-s érkezése lepleződött le, amelyekről még csak nem is tudtunk.

Egy magát Ighor Julynak nevezett személy részletesen beszámolt róla, hogyan jutott be a GeForce Now adatbázisába. És ha már bejutott, akkor kutakodott is az adatok között, amelyek egészen elképesztő érdekességeket rejtettek, így ha hinni lehet a most napvilágot látott információknak, akkor nem az a meglepő, hogy számos eddig PlayStation-exkluzív játék költözik át PC-re, hanem az, hogy rengeteg olyan készülő projekt is lelepleződött, amelyek létezése eddig nem is volt ismert számunkra.

A Redditen össze is gyűjtötték a kiszivárgott adatok alapján összeállítható játékok listáját, így a Sony oldaláról olyan címek kerülnek majd fel a Steamre vagy a GeForce Now kínálatába, mint a 2018-as God of War, a nemrég megjelent Returnal, a Demon's Souls PlayStation 5-exkluzív remake-je, a megjelenés előtt álló Gran Turismo 7 vagy a Horizon: Forbidden West.

A lista viszont ezzel nem ér véget, mert azon például megtaláljuk az eddig csak pletykált Resident Evil 4 remake-et, a Dragon's Dogma folytatását vagy a Street Fighter szintén pletykált hatodik epizódját.

De ezzel még mindig nincs vége, mert az adatbányásznak köszönhetően lelepleződhetett a GTA III, a Vice City és a San Andreas remasterkiadása, a Mirror's Edge felújított változata, a Titanfall 3, a The Talos Principle második része, a Crysis negyedik epizódja, az eddig Nintendo Switch-exkluzívnak hitt Bayonetta 3 és a Half-Life 2 Remastered is.

Természetesen a hírt érdemes erősen fenntartásokkal kezelni, mert közel sem biztos, hogy végül mindegyik játék kap majd PC-s átiratot.

Update! Az NVIDIA a következőképp reagált a szivárgásra a Wccftechnek

„Az NVIDIA-nak tudomására jutott egy jogtalanul nyilvánosságra hozott játéklista, rajta megjelent és/vagy feltételezett címekkel, amelyet kizárólag belső megfigyelésre és tesztelésre használtunk. Bármely cím felbukkanása a listán nem jelenti egy adott játék létének megerősítését vagy bejelentését. Az NVIDIA azonnali lépéseket tett a listához való hozzáférés megszüntetésére. Sem bizalmas játékverziók, sem személyes információk nem kerültek nyilvánosságra.”

65.
65.
crytek
God of War pc bejelentve

https://store.steampowered.com/app/1593500/God_of_War/
64.
64.
#57: Az hagyján, de ha konzolon játszol, először építened is kell egy házat és bebútorozni, majd építened kell egy erőművet is, ami az áramot adja. Tudod mi pénz az? Nos, PC-nél nincs ilyen, ott csak rányomsz az ikonra és megy a cucc. Nem értem, hogy nektek hogy jön ki olcsóbbra a konzol.
┐(゚~゚)┌
63.
63.
* Mondjuk az ilyen kommentjei és kommunkációja mellett biztosan jónak látja, hogy fórumot nyissunk arról, hogy kinek mi az értelmi színvonala. *
62.
62.
Akutyafáját
#60: a te értelmi színvonalad ezzel a pónizással hova vezet? tudsz valami értelmeset is mondani, vagy folyton csak pónizni, mintha bárki is tudná ez mit jelent.. nem tudok lováriul vagy románul vagy akármilyen nemzetiségű vagy, magyarul beszélj kérlek
61.
61.
crytek
#59: Jaja mint az apa fia poénban:

-Apa ,képzeld ma spóroltam 400ft-ot
- Hogyan fiam?
- Nem szálltam fel a buszra csak futottam utánna
- Te egyre hülyébb vagy gyerek, ha a taxi után futottál volna sokkal többet spóroltál volna
60.
60.
Elég póni dolog oldalakon keresztül arról sírni, hogy nincs pénzetek videokarytára, utána meg jóformán lecsórózni valakit, amiért olcsóbb egy játék PC-re. Nem baj, csak így tovább :) Kíváncsi vagyok, hogy hova vezet ez a fajta értelmi színvonal megint.
59.
59.
nemfontos
#56: Sőt... ha egyáltalán nem játszik, és nem vesz sem konzolt, sem vga -t, akkor spórol a legtöbbet. :D
58.
58.
#56: Na mi van, mit nem értesz? Indie játékkal meg játsszanak az indiánok. Elhiszem, hogy neked magas, hogy van gép és konzol is és az egyikre drágább, a másikra meg olcsóbb az az egy nem Indie játék, amit aznap venni akartam. De hogy a jövedelem hogy, hogy jön ide? Ez most vagy egy olyan vicc volt, amit nem értek, vagy extrém buta vagy.
57.
57.
Zuzmo
#56: A konzolos játékhoz kanapét is kell venni, az is komoly költség.
56.
56.
Akutyafáját
#53: vagy nem veszed meg egyáltalán, és elköltheted a nem felhasznált 70€-t 7 indie játékra, amikhez elég ha pár hónapig nem kapcsolsz lámpát a fürdőszobában, és mehet le 70€ a vidikarid árából, mert szerinted a megspórolt pénz az plusz jövedelem
55.
55.
nemfontos
#53: Amúgy a tales új darabja engem is nagyon érdekel, de még ráér. Van most más. Amikor majd megveszem, szinte biztos hogy ps -re fogom.
54.
54.
nemfontos
#53: Amit leírtál az mind rendben van, de én a vga árakról beszéltem. Ha lenne egy kb 50% -os árcsökkenés (zárcsökkenés. :) ) és közelítenénk a normális fogyasztói árakhoz, akkor más volna a helyzet.
53.
53.
#51: Egyik nap kipróbáltam a Tales of Arise demót, ami csak konzolon van. Nekem tetszett. Utána jött, hogy meg kéne venni, hogy játszhassak vele. Konzolra 70€ (persze One + S + X verzió együtt). De nem volt benne a PC, mert a Micro-nak nincs ez PC-re *bummer*. Így egy Steam-es verziót vettem, ami 43€ volt és belefért még az 5€-s DLC, amitől dupla xp-sp-cp-t kapsz a harcok után, hogy a zónabeli ellenség szintekhez képest kiegyensúlyozottan lehessen haladni. Szóval ennek értelmében 48€-ért teljes a játék PC-n, míg konzolon csak 75€-ért lett volna az.

Tehát külföldön sem veszünk meg mindent, de külföldön is ésszel vásárolunk. Most ez a program a PC verzió miatt lecsípett 27€-t a videokarim árából. Én így látom. A PC-t meg amúgy is megveszem. Közben pedig annyi a gépigénye a cuccnak, hogy 5600X és 2080 OC mellett monitorral együtt (ca 50W csak a monitor) 180-210 W-ot fogyaszt és nem kezd a gép jobban pörögni, mint egy szövegszerkesztő. Nekem SS-en a demó alapján is jó volt (SS=100W + monitor vagy TV=50-60W = 150-160W/h), de az a 27€ árkülönbség nálam konkrétan 100 KW/h áramnak a díja, ami ez alapján monitorral együtt és a nagyobb értékkel számolva 625 óra játékidő... míg PC-n legyen 250W-al számolva, mert tabolgatok, az 400 óra játékidőt jelent ugyan abból a pénzből. A játék meg 50-70 órás. Tehát nem éri meg konzolra.

Megfizettem volna, ha nem csak X-gen, hanem PC és play anywhere is, de nem---úgyhogy nem.

Úgyhogy a PC a nyerő ezen játék esetén. Logisztika: ha nincs PC-d, akkor pénzt vesztesz. Szorozd meg 6-8 évvel és korrigáld a 350 W-ot húzó játékokkal. PC a nyerő. :)
52.
52.
crytek
#51: Nv-t nem kell félteni még a konzolok meg procik nélkül is alázzák bevételben az amdt :)
Bitcoin és az alatta lévő pár nagy coin meg nem igen fog eltünni, bármennyire is szeretnék sokan
51.
51.
nemfontos
#50: Létezik az az elképzelés, hogy "akülföldönmindentmegvesznekmertsokpénzükvan", ami természetesen ebben a formában nem igaz. Az elképesztő vga árak senkinek sem tetszenek. A konzolt meg ehhez képest fél árban megveszed, és megy rajta minden a következő 6 - 8 évben amit akarsz.
A pc mivel mindenre (is) jó, mindig egy hasznos eszköz marad, de játék gépnek jelenleg egyáltalán nem jó megoldás. Sajnos a BC egyes bűnözői köröknek annyira hasznos, hogy egy darabig még biztosan nem tűnik el, ahhoz egy nagyon egységes fellépés kellene a kormányok részéről, nemzetközi egyezmények mentén teljesen tönkre lehetne tenni, de arra még várhatunk. Az nvidia -nak addig elfogy a "hagyományos" piaca.
50.
50.
crytek
#48: Nem magamból indulok ki hanem világszerte a fórumokból. Hidd el senki nem tapsikol a killer vga áraknak hanem mennek konzolt venni sokan, nagyon sokan.
Ha meg valaki átáll a konzolra rászokik a lemezes csereberére ahol 30K-s aaa cimeket 2-3K ért le lehet tolni 500-185= 315 ezt elosztod 3000el nincs is ennyi game psen ami le lehetne tolni szóval nem jó az érvelésed. De te is csak az árak miatt magadból indulsz ki :)
49.
49.
nemfontos
#43: Na és? Gamer PC helyett tökéletes választás. Az xsx is az.
48.
48.
Mondom crytek. Saját magadból indulsz ki. Értem én, hogy *szerinted* nem fog venni senki 300k-ért egy kártyát és hogy *szerinted* hülye az, aki megteszi és hogy *biztos* olcsóbb as konzol, de ebből max csak annyi az igaz, hogy olcsóbb a konzol. De hát ez eddig is így volt. Mégis növekedett a PC gamerek száma, méghozzá jelentősen és én se, meg a másik se 300 és 400k-ért vett egy kártyát. Az, hogy most, pár év után egy 2080 mondjuk annyiba kerül, az még nem jelenti azt, hogy ne lett volna 200 alatt újonnan és azt sem, hogy ne lehetne olcsóbban kifogni egyet használtan. Amit állítasz kábé olyan, mint ha én tényszerűen azt írnám, hogy a micro akkorát gurított a GP-el, hogy ma már csak PC-sek és boxosok vannak, mert a többi hülye és sajnálatra méltó. Ne félj, egyből itt lennének a többiek és nyihognának rajta, de a sok eladott PS sem azt mutatja, hogy nincsenek már és hogy tönkre megy a PS ipar. Attól, hogy valami valahol éppen aktuálisan olcsóbb és te, vagy a másik amellett dönt, még nem jelenti azt, hogy kinyírja itt magát bármelyik ipar. De ha már itt tartunk, ha most megveszel szépen 500 ezerért egy 3080-at és használod mondjuk 4 évig, már akkor spóroltál vele a konzolos játékárak mellett. Ja persze pont TE nem, de amúgy... érted. Szerinted az is ostoba, aki fizet egy játékért, de ez is csak szerinted.
47.
47.
Chdz
#46: A kereslet-kínálat most felborult, de ez nem tart örökké. Építik a gigagyárakat ész nélkül az majd mérsékli az árakat, a kripto sem fog örökké tartani. Valszeg az új architektúrás Lovelace nV karikat már úgy fogják letervezni, hogy ne kedvezzen a kriptonak. Szép lassan, de lefog csengni. Ez nekik hosszútávon nem éri meg, mivel az eredeti rendeltetésének mond ellent. Ezt tudják ők is.
46.
46.
crytek
#45: Elképzelhető ahogy az is hogy az anno ~350 ezres 3080-ért sokan nem fognak kiadni 650 + ezreket főleg azok nem akiknek only játékra kell.
45.
45.
Chdz
#44: Attól, hogy te nem tartasz igényt egy 3080-ra, más nagyon is fog.
44.
44.
crytek
#42: Rossz az elgondolás továbbra is , itt a játékosokról van szó mind bedőlés..aki ezt nem látja az szimplán vak.

43.
43.
crytek
#40: Akit nem érdekelnek a ps címek eddig se azokat később se fogják ugyanis kb minden a valaminek a sokadik része csupán nagyon kevés az új cím.
42.
42.
Chdz
#38: Azt nem fogják fel, ha bedől a PC piac, akkor alapjában véve minden befog, a konzol, a világunk, minden... Nem lennék se szerverek, se datacenterek, se konzolok, se semmi. Ezért is nem fog soha bedőlni, mivel azaz ellátója mindennek, amire ma jelenleg a világunk építkezik. Nem hogy csökken, egyre csak nő. Hát egyesek igazán kihúzhatnák a fejüket a homokból.
41.
41.
nemfontos
#38: Azt azért ne vitasd el, hogy a BC láz annyit ártott a pc -s játék piacnak, mint az utóbbi 10 évben semmi. Most gyakorlatilag nem érdemes vga -t venni, olyan magas áron adják azt. Egy normális vga árából vehetsz inkább egy xbox sx -et, és egy ps5 -öt, és még pénzed is marad rágcsálni valóra, vagy egy rekesz sörre...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...