Bőven jön még a hónapban játék a Game Passbe

  • Írta: gorien
  • 2021. szeptember 14.
  • Akció
Link másolása
Gördeszkás madarak, árnyak között rejtőző nindzsák, jeges óceánok és ősi csodákkal teli sivatagok várnak még ránk szeptemberben, ha van a kezünk ügyében egy Xbox Game Pass-előfizetés.

A szeptember eleji bővítés után is bőséggel jut még játék az Xbox Game Passbe a hónapban. A Microsoft friss bejelentése alapján egy tucat játékot várhatunk még az elkövetkező két hétben, megannyi ígéretes indie címet. A megjelenés napján bekerül az Aragami 2, a SkateBIRD és a Sable, de játszhatóvá válik a Subnautica: Below Zero, a Superliminal és a Lost Words: Beyond the Page is.

A teljes játéklistát alább megtaláljátok, azokkal a címekkel együtt, amelyen szeptember 30-án távoznak a szolgáltatásból.

Szeptember 15-én érkezik:

  • Flynn: Son of Crimson (PC, konzol, cloud)


Szeptember 16-án érkezik:

  • I Am Fish (PC, konzol, cloud)
  • SkateBIRD (PC, konzol, cloud)
  • Superliminal (PC, konzol, cloud)


Szeptember 17-én érkezik:

  • Aragami 2 (PC, konzol, cloud)


Szeptember 23-án érkezik:

  • Lost Words: Beyond the Page (PC, konzol, cloud)
  • Sable (PC, konzol, cloud)
  • Subnautica: Below Zero (PC, konzol, cloud)
  • Tainted Grail: Conquest (PC)


Szeptember 28-án érkezik:

  • Lemnis Gate (PC, konzol)


Szeptember 30-án érkezik:

  • Astria Ascending (PC, konzol, cloud)
  • Unsighted (PC, konzol)


Október 1-jén érkezik:

  • Phoenix Point (konzol)


Szeptember 30-án távozik a kínálatból:

  • Drake Hollow (PC, konzol, cloud)
  • Ikenfell (PC, konzol, cloud)
  • Kathy Rain (PC)
  • Night in the Woods (PC, konzol, cloud)
  • Warhammer: Vermintide II (konzol, cloud)
17.
17.
nemfontos
#15: Hát persze... nyilván a későbbiekre nézve kell majd ennek megtérülni, de sokan, ms közeli figurák is fejtegették már a dolgot.
1) hatalmas, elképesztő mennyiségű előfizető kell, vagy...
2) érezhető mértékű áremelés kell vagy...
3) na ez az érdekes... a játékgyártó cégek esetleg ráállhatnak arra a megoldásra, hogy a játék tartalmának sokkal nagyobb része legyen dlc, mint most. Bekerül a "legújabbszuperhősfutkosósjáték" a kínálatban, ahol kapsz egy városrészt, meg egy pizsamát, majd kioldhatod a 99 másik városrészt, és a 130 másik pizsamát, illetve a történetet 10% -onként dlc -ben, közben pedig továbbra is előfizetsz 10, vagy 20, vagy 30 dollárért havonta.

Most így ezek látszanak. Aztán majd idővel gondolom a sony is megcsinálja hogy a gagyi cuccokat bedobja valami ps++++ -ba, plusz pénzért, és majd valamerre alakulgat a piac.

Azon azért meglepődtem hogy a google mennyire hamar feladta. Pedig ott is van égethető tőke, mégsem maradtak a stream -eknél. Ez azért sok mindenre rávilágít. Pl arra, hogy egyáltalán nem biztos hogy a stream lenne a jövő, mert az internet sebessége és minősége mindig korlátozó tényező marad a világ jelentős részén, plusz a laggot érthető fizikai korlátok miatt nem lehet bizonyos érték alá csökkenteni, minden ház elé meg nem lehet szerverparkot telepíteni.

Kicsit elkalandoztam... minden esetre a játék piac ma sokkal érdekesebb mint korábban volt, mert megy az "útkeresés" a jövőre nézve, amiből sok érdekes koncepció született. Csak el ne tűnjön az a fajta játék amit én szeretek, legalábbis még vagy 10 évig ne... utána meg már mindegy lesz.
16.
16.
Ooorky
#14: Sokkal hatásosabb ha a felhasználó azt hiszi okos, kibaszott a rendszerrel, mert csak 300ft-ért húzza be havonta.
15.
15.
manderel
#14: Főleg új felhasználók behúzására, akik közül jó sokan költenek majd DLC-kre, mikrotranzakciókra, stb stb.
14.
14.
nemfontos
#13: Nahát... most hogy mondod... hát akkor miért nem adják ingyen? Hiszen a szerverek úgyis ott vannak, a pénz meg felesleges... ki lehet szórni mindenre nem igaz? :D
13.
13.
Ooorky
#11: Pontosan, pl. GP-t is futtató szerver parkokat ígyis-úgyis üzemeltetik a professzionális felhasználók miatt, céges szinten aprópénz a fenntartása.
Ha nem érné meg már rég beszántották volna, mint anno a Windows Phone-t...
12.
12.
nemfontos
#11: Ilyen mélységig nem ismerem az ms belső működését, de eddigi ismereteim szerint egy részvénytársaság nem szokott örökké veszteséges üzleteket finanszírozni. Még az olyan plipok sem, mint a google, ami simán kukázta az egész felhős játék üzletágat, mert rájöttek hogy nekik ez nem éri meg... Érted... nekik, ahol a világ összes szervere rendelkezésre áll...
Szóval nem gondolnám hogy az ms örökké gold átatalakítós, meg 300ft -os mókával akar szórakozni, hobbiból.
11.
11.
crytek
#9: MS-nak a gaming csak egy mellékvágány ezeket a veszteségeket meg sem érzik ugyanez az epic hiába a bukó az egine licenszek meg a fosnájt termeli a zsetont. A MS-nak meg sokszáz másból ömlik a zseton.. Szóval egy deka ok nincs hogy változtassanak ezen.

10.
10.
Helium Prime
#8: Azért nem mondanám olyan nagy veszteségnek!Ugyanis nagy és kisebb címek esetén a Microsoft nem csak fizet hanem részesül is a játékok eladásából és a nem nagy orral rendelkező játékosok az akciós áraknak és további kedvezményeknek köszönhetően vásárolnak is havi szinten 1-2 játékot! Indie játékfejlesztők meg örülnek,ha bekerülhetnek a szolgáltatásba.
9.
9.
nemfontos
#8: Bárhogy is legyen, előbb vagy utóbb ebből pénzt kell csinálni. Ez üzlet. Olyan a világon nincs, hogy egy microsoft masszív veszteségeket örökké lenyeljen. Vagy elképesztő mennyiségű előfizető kell, vagy árat kell emelni (a 4190 -hez képest, nem a te módszeredhez képest, ami most még működik).

Minden esetre én lesz*rom hogy melyik ilyen cég miből él, nyilván mindig azt kell megvenni, ami neked éppen megéri, és jobban megfelel. Én is ezt teszem. Sok sok éve már azzal spórolok, hogy pl nem fizetek elő semmire ami nem kell.
8.
8.
crytek
#5: "Akkor lesz ez érdekes, amikor már pénzt is akar majd keresni vele a microsoft, és kifizetteti az árát."

Haha ilyen jót utoljára akkor röhögtem mikor leírták az epic storeje mikor lesz nyereséges. Észre kéne venni game pass nélkül a ms gyak semmit nem tud felmutatni ahhoz pedig hogy továbbra is így maradjon komoly pénzeket kell a kiadóknak perkálni hogy game passba tegyék a játékaikat szóval ez mondhatni a MS-nak 100% hogy veszteséges ,de ezt ők persze sose fogják bemondani az éterbe. Epicnél legalább látjuk hogy a csorok nem képesek plusszot termelni mert a csöves szarjukat a mondhatni a kutya se használja játékok megvételére így meg nehéz lesz valaha is nyereséget termelni belőle
7.
7.
DragonBleacPiece
#6: Sokat gondolok a történetre a mai napig, főleg az a befejezés igazán elgondolkodtat és megrémiszt.
6.
6.
nemfontos
#4: A soma egy mestermunka... elképesztő mennyire beléd tudja oltani azt az érzést hogy "veszélyben vagy". Közben pedig fantasztikusan jól megírt története van. Fantasztikus.
5.
5.
nemfontos
#3: Ennyi pénzért valóban jól jártál vele, főleg ha sokat játszol, és szeretsz minden szemetet kipróbálni.
Akkor lesz ez érdekes, amikor már pénzt is akar majd keresni vele a microsoft, és kifizetteti az árát.
Most majdnem előfizettem rá én is a 300ft -os változatra természetesen, mert benne van egy játék amit szeretnék végig játszani, de aztán láttam hogy csak a második rész van benne, az első meg nagyon drága. Máshol viszont pont le volt árazva a dual pack gombokért, így inkább megvettem azt.
Ha lesz két hét szabadidőm, és lesz minimum két játék a passban ami kell, majd akkor odaadom a 300ft -ot. Megjegyzem hogy havi 4000 -et meg soha az életben nem adnék érte, semmilyen körülmények között, annál többet meg pláne nem...
4.
4.
DragonBleacPiece
#3: Lehet hogy elkezd vele játszani, aztán mégsem tetszik neki, és keres más játékot. De pl én a yakuza 0-t azért vettem meg, hogy shogizzak benne, mert mobiljátékon kívül nincs más shogi játék, aztán 1 év volt végigvinni mert a storyt csak néha mellékesen nyomtam. Surge 1-et megvettem két éve mert úú soulslike amit imádok, és 10 perc után uninstall. Soma nevű játékot nem tudtam végigvinni mert annyira ijesztő és fosok tőle mai napig ,így csak videón néztem meg végigjátszást. Rabi-ribit amiben csak ugrándoztam néha és 3. bossnál elakadtam, 2 és fél év után elővettem és 3 nap alatt lenyomtam.
3.
3.
crytek
#2: Pedig igaza van. Rettentő sok olyan játékos van aki egyszer végigvisz(*) valamit aztán megy a következőre.

*: Erős túlzás mert mióta Series X-en tolom lehangoló még a legnagyob über game végigjátszási rátája is. Csak ámulok amikor egy game végére érve feljön a "fejezd be a game-et" acsi és ott virit kemény 5-6% érte el... Mi a szarnak vesznek az emberek játékokat ha soha nem is tolják le azt, brutális.

Az előfizetésre visszatérve rengeteg pénzt lehet vele sporolni...én most 3 évre fizettem a game pass ultimate-ért 20 ezer ft-ot.. Nos ha én csak ez idő alatt 50 db játékot játszok végig akkor is sokkal jobban jövök ki mint te aki ha csak 1 db-ot is vettél és azt játszogatod 3 éven keresztül... Sőt én még mindig meg tudnám venni ugyanazt 3 év után amit te vettél csak én már a 3 év miatt szénné árazva ugy hogy mellette 49 másikat is letoltam..
2.
2.
csoki0619
#1: Ügyes vagy. Egy terméket, amit ha megveszel örökre a tiéd, hasonlítasz egy szolgáltatáshoz, amit havonta fizetsz, ha használni akarod. Van aki filmeket is megvesz blu-ray lemezen, attól függetlenül h van Netflix-je vagy nincs. A kettő nem zárja ki egymást.
1.
1.
Ooorky
Ez az igazi For the Gamers, nem amikor lehúzzák 30k-ra vmi dögunalmas openworld-ért.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...