Továbbra sem tér vissza az App Store-ba a Fortnite

  • Írta: Shifty
  • 2021. szeptember 23.
  • Hír
Link másolása
Hiába született döntés az Epic Games és az Apple ügyében, ahogy az várható volt, közel sem zárult le a két fél csatározása. Most épp az Apple vágott oda az Epic Gamesnek, ugyanis továbbra sem térhet vissza az App Store-ba a Fortnite.

Ahogy arról két héttel ezelőtt beszámoltunk, döntés született az Epic Games és az Apple ügyében, de egyik fél sem lehetett igazán elégedett. Az Apple mégis jobb helyzetben várhatta a további lépéseket, ugyanis a döntést meghozó bírónő kimondta, hogy a cég nem sértett meg semmilyen trösztellenes szabályozást, továbbá jogában áll az Epic Games játékait törölni az App Store-ból, és ha jónak látja, akkor végleg távol tarthatja azokat az alkalmazásboltjától.

Az Apple pedig egyelőre él is ezzel a lehetőséggel. Tim Sweeney a Twitteren adott hangot nemtetszésének, mert állítólag a két fél a múltkori döntés után megállapodást kötött, aminek értelmében az Epic Games elfogadta a mindenki másra is érvényes játékszabályokat, cserébe az Apple megígérte, hogy visszatérhet a Fortnite az App Store-ba.

Ez végül nem történt meg, ráadásul az Apple úgy határozott, hogy amíg tart a bírósági folyamat, addig biztosan feketelistán marad minden Epic Games-termék. Sweeney szerint ez akár öt évig is elhúzódhat. Az Apple azt is egyértelművé tette a kiadott közleményében, hogy amíg a bíróság nem hoz végleges döntést, ami ellen nem lehet már fellebbezni, addig az Epic Games még csak nem is kérheti a céget, hogy oldja fel a tiltásokat.

8.
8.
Gaboo77
#6: Inkább a korrektségük a gond, nem az, hogy most hogyan döntöttek:
“Ahogy mindig is mondtuk, üdvözölnénk az Epic visszatérését az App Store-ba, amennyiben beleegyeznek, hogy ugyanazok a szabályok szerint játszanak, mint mindenki más.”
Nem bírónőt kellett vona kirelndelni hozzájuk, hanem óvónénit...
5.
5.
Ooorky
Nagyon helyes, egyre szimpatikusabb az iPhone :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...