Hivatalos: távozik a Segától a Yakuza-sorozat atyja

  • Írta: fojesz
  • 2021. október 8.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Még augusztusban kezdtek el arról pletykálni, hogy elhagyhatja a Segát a Yakuza-sorozat atyja, a legendás Toshihiro Nagoshi. A minap hivatalosan is megerősítették ezeket a híreket.

Toshihiro Nagoshi, a Yakuza-sorozat atyja a minap hivatalosan is bejelentette, hogy elhagyja a Segát, és követi őt Daisuke Sato is, aki producerként és direktorként szorgoskodott a szérián. Nagoshi megköszönte a rajongók támogatását, és biztosította őket arról, hogy jó kezekben marad az "új" Ryu Ga Gotoku Studio.

Nagoshi 1989 óta a Sega munkatársa, és bár jóformán a kiadó összes fontosabb címe megfordult a kezei alatt, a legtöbben a Yakuza-sorozat atyjaként és a Ryu Ga Gotoku Studio vezetőjeként ismerhetik. A korábbi hírek szerint a NetEase-hez igazol, ahogy egy új stúdiót vezet majd - ezt egyelőre nem erősítették meg.

A Sega a maga részéről annyival egészítette ki a fentieket, hogy Ryosuke Horii-ra és Hiroyuki Sakamotóra bízza a Ryu Ga Gotoku Studiót. Állítása szerint Nagoshiék átadták a tudásukat a kollégáiknak, a Lost Judgment pedig már ennek gyümölcseként született meg, és a Yakuza: Like a Dragon folytatása is ennek megfelelőn készül.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...