Tomb Raider - horrorjátéknak indult a reboot

  • Írta: Shifty
  • 2021. október 21.
  • Hír
Link másolása
Idén ünnepli 25. születésnapját a Tomb Raider-sorozat, a Square Enix pedig ezt kihasználva elárulta, hogy a 2013-ban bemutatott Tomb Raider-reboot eredetileg horrorjátéknak indult, és Tomb Raider: Ascension címen futott a projekt.

Komoly jubilieumot ünnepel Lara Croft, hiszen a Tomb Raider-sorozat idén lett 25 éves. A jeles alkalomból a Square Enix mindenféle módon igyekszik a rajongók kedvére tenni, így például egy sor videót töltöttek fel a játék hivatalos YouTube-csatornájára. Ezek egy része a fejlesztések kulisszái mögé kalauzol minket, míg más anyagok korai fázisban lévő alkotásokba engednek betekintést, de akadnak olyan felvételek is, ahol egyes játékok kivágott részeit láthatjuk.

Az egyik ilyen videóanyag azt a Tomb Raider: Ascensiont mutatja be mozgás közben, amiről a Tomb Raider: The Final Hours digitális könyv megjelenése óta tudjuk, hogy eredetileg ezt a játékot szánták a 2013-as Tomb Raider-rebootnak. A könyvből az is kiderül, hogy inspirációnak olyan túlélőhorrorokat használtak fel, mint a Resident Evil vagy a Silent Hill, de az alkotók a Shadow of the Colossusból is merítettek ötleteket. Ha megnézitek a felvételt, akkor egyértelművé válnak az áthallások.

Végül nem maradtak meg a fejlesztők a koncepciónál, viszont a helyette kapott 2013-as Tomb Raiderre egy rossz szavunk nem lehetett.

6.
6.
Stranger
#5: Shadowot próbáld ki legnehezebb szinten (vagy még eggyel könnyebben)
5.
5.
Aborg
Nagyon szerettem az elso Tomb Raidert (1996) es a jatekbol arado hangulatot. Aztan elindult a lejton (a kovetkezo reszben mar tomeggyilkos lett, kiirtotta egesz velencet.)
A reboottal nem jutottam messzire, mar az elejen feladtam, taszitott a hangulata. Inkabb neveztek volna el Tomb Rambo-nak...
4.
4.
Anti4730
Hat, max veres, vagyos gore volt, de horrornak nem neveznem az elso reszt. Egyaltalan nem volt felelmetes.
2.
2.
Zisten
#1: Pont ezt akartam írni :D
1.
1.
suresz
horror játék lett a végeredmény is...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...