Távozik a Blizzard új társigazgatója

  • Írta: szlav
  • 2021. november 3.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Hatalmas vihar tombol a Blizzard felett, amit úgy tűnik, az új társigazgató sem viselt sokáig. Jen Oneal és Mike Ybarra augusztusban örökölte meg J. Allen Brack egykori szerepét, a duó egyik tagja azonban jobbnak látta, ha inkább más vizekre evez.

A szexuális zaklatással kapcsolatos perek és a velük járó médiabotrány alaposan felrázták a Blizzardot. Elkerülhetetlen volt, hogy a közvetlenül vagy közvetetten felelős vezetőség egy része elhagyja a hajót - augusztusban még J. Allen Brack, a stúdió akkor elnökei is lemondott a posztjáról. Brack helyére egy újszerű, kettős vezetéség került: az exmicrosoftos Mike Ybarra mellett a Vicarious Visions egykori vezetője, Jen Oneal vállalta el az Irvine-ban honos fejlesztő és kiadó igazgatását.

Úgy tűnik azonban, hogy ez a formáció nem volt hosszúéletű, Jen Oneal ugyanis alig három hónap után úgy döntött, elhagyja a csapatot. Ezzel Mike Ybarra maradt a Blizzard Entertainment egyedüli elnöke, vagyis bizonyos szempontból a vállalat visszatért a régi vezetői struktúrájához. A stúdió weboldalán közzétett nyílt levél szerint egyébként Oneal nem azért mondott le, mert hitét vesztette volna a Blizzardban - éppen ellenkezőleg.

"Igazán inspirál a csapat odaadása, világos, hogy mindenki teljes szívvel küzd a jelentőségteljes változtatásokért" - nyilatkozta a távozó társelnök. "Ez az energia engem arra inspirál, hogy új utat keresve utána járjak, hogy mi mást tehetnék még azért, hogy a játékfejlesztés nyitottabb és elfogadóbb iparág lehessen. Remélem, hogy ezen az úton haladva olyan széleskörű változtatásokat kelthetek életre, amelyek pozitívan befolyásolják majd a Blizzardot és a szakma más stúdióit egyaránt. Egyelőre nem vagyok benne biztos, hogy miként ölt majd ez formát, de izgatottan nézek a jövő elébe."

22.
22.
Straga25
És aki erre felhozza az öngyilkost arra mondanám hogy ez is mindkettő oldalt jelen van, ha valaki úgy érzi a párkapcsolata szarul végződött és bosszút áll és arra se ad 100% igazolást hogy emiatt a cég szexuális zaklató.Igen, tragikus ami történt, de
több száz emberről van szó. Ha egyik felén valaki felbaszódott mert egy csaj akivel azt hitte együtt lesz dobta mert megunta, vagy megcsalta vagy 1000 másik random ok amiért valaki úgy döntene hogy bosszúból lejáratja az exét. Nem ad instant validationt arra hogy ha pár nő bepereli őket akkor csak és csakis igazuk lehet.
Régen az ilyen érzés alapú csapatos igazságosztásból égettünk embereket máglyán.
21.
21.
Straga25
Nem tudom miért látom gépről a kommentek felét csak vs mobil.
De az embernek aki kommentelte hogy valaki nem tudja milyen volt ott a helyzet, a munkakörülmény stb.
Ez rád is és mindenkire is vonatozik visszafele.
He said she said a dolog még egy jó darabig.
Ahogy ők se tudják 100% hogy nem volt zaklatás, te se tudhatod 100% hogy mindenki zaklatva volt csak mert egy csapat nő azt mondta, egy olyan időszakban ahol több példa volt már rá nagy cégeknél hogy bepróbálkoztak ezzel a pénz miatt. Nők úgyanúgy mint férfiak is korruptak ha pénzről van szó, úgyanúgy ha van lehetőség hogy korrupt módón több pénzt szerezzenek mint amit munkával szereznének akkor arra lesz vevő.
Riotnál asszem egy női dolgozó több más női munkatársát felkereste hogy hazudják vele együtt hogy ez meg az történt és hogy majd osztozzák a pénzt.
Szerencsére ott volt aki nemet mondott.
14.
14.
Őrnagy
#11: Mert ezt szereti. Ez olyan, mintha valakit megversz a buszmegállóban, mert hülyén viselkedik. Idegesítő az illető, mindenki szeretné pofán vágni, de nincs jogod hozzá, se neked, sem másnak. Ugyanígy, ha valaki erotikus fotókat osztogat magáról (mint az összes celeb csaj), attól neked nincs jogod őt nyilvánosan megalázni.
11.
11.
Ooorky
#10: Mi a tökömnek osztogat erotikus fotót magáról?
4.
4.
C0m1n65un
Szerintem remélték, hogy egy női vezető mellett kevésbé lesz felkapva ez a felettébb kellemetlen ügy. Mivel ez nem történt meg, és egyre inkább összecsapnak felettük a hullámok, így fölöslegessé vált ez a színjáték.
Ez a leköszönő szöveg pedig nagyon kínos.
3.
3.
Clayman
Valószínűleg kirúgták (közös megegyezéssel...)
2.
2.
Robilluma
"Ez az energia engem arra inspirál, hogy új utat keresve utána járjak, hogy mi mást tehetnék még azért, hogy a játékfejlesztés nyitottabb és elfogadóbb iparág lehessen"
:DDDDDDDD
A csapat annyira fantasztikus volt hogy el kell hagyni muhahaha. Olyan jól érezte magát a Blizzardnál hogy soha nem látott energiák törtek benne a felszínre és ezek jedi hangon szólottak: Légy önzetlen és lépj le, másnak is legyen jó itt. :))))))))
Amúgy ez a nő vmi trendiség menedzser? Megnéztem egy interút vele a Vicarious Visionsnél és ott is a játékostársadalom változó diverzitásáról magyarázott. Ő most egy munkahelyi viselkedési oktató, esetleg vki aki eldönti milyen elosztásban dolgozzanak nők-férfiak-melegek-nembináris mittoménmik, netán ő dönti el h férfi v női protagonista lesz-e a játékban? Game designer volt egykoron, most meg játékfejlesztő stúdiók belső viselkedési normáját szeretné igazgatni? Mé', kell? És ezt VP pozícióban végzik emberek (ilyet nálunk a 20. irodista szokta csinálni évenkénti oktatásban)???
Oké h vannak Ubi és Blizzard féle kalóztanyák, de na... Mi ez már. Ennyi erővel bármelyikünket kinevezhették volna :D
1.
1.
delphijos
Annyira inspiráló volt a csapat hogy inkább elmegy hogy megnézze máshol is ilyenek-e ? Hagyjuk már….
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...