Cyberpunk 2077 - a jövő év elején next-genesedhet

  • Írta: gorien
  • 2021. november 30.
  • Biznisz
Link másolása
Megtartotta legfrissebb pénzügyi jelentését a CD Projekt RED, amelyből kiderül, hogy a nyereség még mindig nem állt talpra. Szóba került a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 next-gen változata is.

Hiába volt a Cyberpunk 2077 pénzügyi siker a megjelenésekor (13 millió példányban fogyott az első hónapban), a játék foltozgatása azóta is szivattyúzza a pénzt. Utóbbit ismét megerősítette a CD Projekt RED, amikor jelentést adott a legutóbbi pénzügyi negyedév eredményeiről – a bevétel 34,7 millió dollár volt, ami 40 százalékos ugrás az előző év azonos időszakához képest, ám a 3,96 milliós nyereség 30 százalékkal elmarad a tavalyi eredményektől. Várhatóan a következő negyedév sem fog olyan szép képet mutatni, mint tavaly, hiszen alább is látható, hogy a Cyberpunk 2077 mennyire látványosan dobta meg a bevételeket.

Piotr Nielubowicz alelnök szerint a Cyberpunk 2077 körüli költségek, illetve az új játékokat előkészítő kísérletezgetések állnak a visszaeső profit mögött. A GOG.com sem muzsikál jól: a digitális áruház ugyan néhány százalékkal növelte a bevételeit a tavalyihoz képest (10 millió dollárra), de még így is veszteséges. Ebben a negyedévben több mint 1 millió dollárnyi volt a nettó veszteség.

A CD Projekt RED 2021 elején jelentette be, hogy átállnak egy olyan fejlesztési stratégiára, amelyben párhuzamosan több, nagyobb játékon is egyszerre dolgoznak – ebben a lengyel csapatnak a Digital Scapes (CD Projekt Vancouver) és a nemrég felvásárolt The Molasses Flood (CD Projekt Boston) is segít. Hogy pontosan min dolgoznak ezek a stúdiók, az továbbra is titok, de az utóbbiról tudjuk, hogy egy olyan címet fejleszt, ami a CD Projekt már valamelyik létező játékuniverzumához kapcsolódik.

A jelentés során szóba kerültek a Cyberpunk 2077 és a The Witcher 3 next-gen változatai, amelyekről egy hónapja derült ki, hogy 2022-nél hamarább nem látnak napvilágot. A CD Projekt RED az előbbit 2022 első negyedévére célozza, utóbbit pedig a másodikra. A vállalat elmondása szerint egy lényegesebb frissítésen is dolgoznak a Cyberpunk 2077 számára, ami a PlayStation 5-ös és Xbox Series X/S-es változatokkal együtt élesedik majd minden platformon.

18.
18.
xanatos0911
#16: Semmibe. Ez már régi info. Ez nem újra kiadás lesz, hanem egy patch.
16.
16.
Samu
Ez mind szép és jó, de mibe fog ez annak kerülni aki már megvette a játékot?
15.
15.
xanatos0911
Felőlem játszhatunk ezt.
12.
12.
HMoody
Mondjuk a Witcher 3 next gen változatát szerintem sokan várjuk. Több embert érdekel szerintem, mint a CP77
11.
11.
carbon based
Krisztus vére... next-genesedhet.... :P
Most keztem el PC-n, közepes vason szépen fut 'medium', bugba még nem futottam, de sikerült egyböl az elején egyszer beragadni fémhordó-könyöklő/asztal és fal közé
10.
10.
xanatos0911
#9: ISWYDT.

Írtam ilyet, hogy gagyi? :)
9.
9.
br1Koo
#6: Jajj ilyet nem szabad itt írni hogy a játék gagyi, mert rögtön itt lesznek a helyi proletár suttyók akik megmagyarázzák neked a maguk pörköltszaftos alkoholista stílusukban hogy te milyen hülye is vagy.
8.
8.
cyberstaker
#7: Tehát eleve nem volt nextgen (sem last gen) a játék, és a hibák sem lesznek kijavítva? Az igen, pont most kezdtem el rajta gondolkozni hogy beszerzem lassan, de erre nem adok ki pénzt.
7.
7.
crytek
#4: Nem :)

A next gen nem biztos hogy hibajavitott lesz :)
6.
6.
xanatos0911
Annyira érdekes, hogy mindenki a bugokra van kiakadva… megjelenés napján kezdtem és szerintem egy buggal találkoztam, már azt sem tudom mi volt, de questhez kapcsolódott (nem lehetett emiatt megcsinálni). Meg hát ugye az AI, rendőrök, stb. Az parádé volt még.

Engem sokkal inkább ütött szíven viszont az, hogy egy üres, lelketlen játékot kaptam ahhoz képest (!), ahogy marketingelve volt. Persze rossz még így sem volt, de valahogy nekem nem ugrotta meg a lécet… azóta sem vettem elő, pedig az volt a terv, hogy minden szegletét, négyzetméterét felfedezem.
4.
4.
cyberstaker
Ez nem eleve next-gen game volt első sorban? Vagy a megjelenés óta a hibajavítás csak prev-genre jött, és most ez lesza next-gen hibajavított update?
3.
3.
crytek
Game passba jó lesz majd :)
2.
2.
Ganzer
#1: Ez gonosz volt :D
Amúgy most kezdtem újra pc-n, már egy fokkal jobb összességében.
Bár egyből az első pár itemet bizonyos helyeken most sem lehet felvenni, ahogy egy éve sem. :) Meg mindjárt az első hekkelés után beépültem falba: állás visszatöltés lett a vége.
1.
1.
Nothing
Előbb talán pre-genesednie kéne normálisan. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...