A Take-Two ügyvédeinek nem tetszik az It Takes Two

  • Írta: fojesz
  • 2021. december 3.
  • Biznisz
Link másolása
Nem verték nagydobra, de a Hazelight lemondott az It Takes Two védjegyéről, miután a Take-Two jogászai kifogásolták azt a névhasonlóság miatt. Az már nem derült ki, hogy ez milyen hatással lesz a játék jövőjére.

Az It Takes Two Josef Fares legutóbbi - egyébként remekül sikerült - kooperatív játéka, azonban a minap kénytelen volt lemondani a játék védjegyéről, miután a Take-Two ügyvédei kifogásolták azt a névhasonlóság miatt. Az ügyet egyik fél sem verte nagydobra, de pontosan lekövethető a hivatalos csatornákon keresztül.

Az Eurogamer meg is kereste a játékot fejlesztő Hazelightot a témában, azonban a történtek megerősítésén kívül több infót nem sikerült kideríteniük. A csapat szerint remélhetőleg megoldódik majd a dolog, de az már nem derült ki, hogy miként érinti ez a játék értékesítését vagy a jövőjét, például az esetleges folytatását.

A Take-Two egyébként kifejezetten aktív ezen a téren, és előszeretettel talál meg olyan cégeket, amelyek a saját vagy egy termékük nevében a "rockstar", a "social club", a "mafia" vagy a "civilization" szavakat, illetve kifejezéseket használják.

8.
8.
delphijos
Ráadásul szó sincs arról hogy a névhasonlósággal valami “előnyhöz” akart volna jutni valaki. Ettől nem vették többen.
7.
7.
Heldengeist
#3: De egyáltalán miért baj az is, ha egyező? Könyveknél vagy filmeknél nem jellemző ennyire, hogy problémát csinálnának belőle, ha két könyvnek vagy két filmnek ugyanaz vagy hasonló a címe.
6.
6.
markoci555
mint az elder scrolls esetén... azt hiszik páran hogy övék egy szó vagy kifejezés, azért álljon már meg a menet
az oké hogy pl egy middle-earth kifejezés után ott a kis bekarikázott trademark jel (most ez ugrott be, legfrissebbként), de alap szavaknál ne lehessen engedni ilyet... civilizáció,maffia meg rocksztár, ezek mind olyan szavak amiket nem birtokolhatna senki
4.
4.
zsocc-nrg
Ezeknek a AAA-s kiadóknak elmentek mostanság otthonról?? :D Komolyan ilyen seggfejeket! De persze a félkész bughalmaz szarjaik kiadásakor nem szégyenlik a pofájukat
3.
3.
Robilluma
A hasonló az nem ugyanaz mint az egyező. De az amcsi profithajhász majmoknál ez már indok az acsarkodásra. Szégyen és szánalom. Tutira van már a tengerentúlon millió precedens ügy és jogszabályt is hoztak valszeg erről, csak azért se hagytam volna magam Fares-ék helyében. Három kemény betű és egy kötőjel a különbség, míg a Take-Two (Interactive nélkül) önmagában is csak 7 betű... Sztem Bíró Ica szemében is tüske lehet a Metallica. Nekik ugorhatna. :D :D
Inkább az összes GTA def edition tulaj perelné őket. Ahogyan kaliforniai kereset is volt pl a CD Pro Red ellen, ezeket a patkányokat is szénné lehetne perelni az új kiadás miatt. És ráadásul refund sincs ha jól emléxem.
(Inkább örülnének a névhasonlóságnak. Kjó játék lett az It takes two, simán év játéka esélyes is.)
2.
2.
Nothing
Agybaj. Egyben marhára undorító és röhejes az egész. Innen már csak egy bakugrás a mindennapi szavak és kifejezések copyrightolása. Az "It" miatt még nem jelentkezett Stephen King?
1.
1.
dcba
Ilyen az amikor a hihetetlen gazdagnak meg tobb kell, undorito, hogy milyen penzehes fereg banda ez a Take Two, meg is latszik a gta def edition-on, amig ezek masokat kergetnek, addig kiadnak egy ilyen hulladek felkesz jatekot.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...