Első videojátékként nyert Hugo-díjat a Hades

  • Írta: gorien
  • 2021. december 20.
  • Hír
Link másolása
A science-fiction és a fantasy művek díjazására megalapított Hugo-díjat kísérletképpen a videojátékok kategóriájával is kibővítették az odaítélői idén. A rangos elismerésben a Supergiant Games roguelike-ja részesült.

A Hades vitathatatlanul tarolt az elmúlt év videojátékos díjátadóin: a BAFTA Game Awards, a DICE Awards és a GDC Awards döntnökei is úgy ítélték meg, hogy ez az alkotás az év játéka. A videojátékipar körein túlmutatva azonban egy újabb díjat is elhódított a Supergiant Games játéka, méghozzá a Hugo-díjat.

Az 1953-ban alapított Hugo-díjat a World Science Fiction Society ítéli oda minden évben az olyan alkotásoknak, amelyek a sci-fi és a fantasy terén kiemelkedőt alkotnak. Kezdetben regények és novellák szállhattak versenybe, ám a díj igyekszik tartani a lépést a szórakoztatóiparral: idővel nemcsak forgatókönyvek és képregények kaptak saját kategóriát, de még fanzinok (rajongói magazinok) és rajongói írók is.

Az elmúlt évet megítélő kategóriák közé kísérleti jelleggel a videojátékokat is felvették. A Hades az Animal Crossing: New Horizonst, a Blaseballt, a Final Fantasy VII Remake-et, Spiritfarert és a The Last of Us: Part II-t utasította maga mögé.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...