Az Unreal Engine 5-ön készül az új Mass Effect

  • Írta: szlav
  • 2021. december 21.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy tűnik, a BioWare szakít az EA saját Frostbite Engine-jével a következő Mass Effect fejlesztésekor. Minden jel arra utal, hogy a széria legújabb epizódja alatt az Unreal Engine 5 dorombol majd.

A BioWare és a Mass Effect-sorozat számára nem idegen az Epic Games videojátékos motorja, hiszen az eredeti trilógia részei mind az Unreal Engine 3-at használták. A több fronton is félresikerült Andromeda volt az első epizód, amely az Electronic Arts saját fejlesztői eszköztárát, a Frostbite Engine-t használta, utólag pedig világos, hogy a motorcsere nem vált a játék javára. A Kotaku korábbi részletes beszámolója szerint az EA fejlesztői eszköztára ekkor komolyan küszködött a pályák méretével, és hiányzott belőle néhány olyan animációs vagy mentési opció, amelyek elengedhetetlennek bizonyultak egy Mass Effect-játékban.

Ezek persze már a múlt problémái, a jó hír viszont az, hogy úgy tűnik, a történelem nem fogja megismételni önmagát. A BioWare a napokban komoly toborzásba kezdett, az álláshirdetéseket pedig még a csapat producere, Brenon Holmes is megosztotta Twitteren. Az úriember teljesen egyenes módon elárulta, hogy a csapat olyan programozókat keres, akik jártasok az Unreal Engine fejlesztői környezetében, hiszen ilyen tapasztalatra lesz szükségük az új Mass Effect fejlesztéséhez. A híreket egyébként Jeff Grubb, a rendszeresen megbízható ipari bennfentes is megerősítette.

7.
7.
KopyAti
Ha úgy fog kinézni, mint a Matrix-os UE5 demó, akkor nagyon fog folyni a nyálam!
4.
4.
crytek
#3: Azt nem az engine tette tönkre..ha értelmes single lett volna és nem ilyen netes baszás nagyon jó volna. Csak muszáj volt beleerőltetni a netes faszságot
3.
3.
mdr88
Mindig eszembe jut mi lehetett volna az Anthem-ből, ha EA bácsi nem erősködik a Frostbite Engine-nel :/
"az EA fejlesztői eszköztára ekkor komolyan küszködött a pályák méretével és hiányzott belőle néhány olyan animációs- vagy mentési opció, amelyek elengedhetetlennek bizonyultak egy Mass Effect-játékban" ez sajnos az Andromeda és az Anthem sorsát is egyaránt megpecsételte :(
1.
1.
jarvitom13
Remek hír, itt az idő akkor egy remek sztorit összehozni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...