Az Unreal Engine 5-ön készül a Frost Giant RTS-e

  • Írta: szlav
  • 2022. január 26.
  • Hír
Link másolása
Jó úton halad a Frost Giant Studios stratégiai játéka. A StarCraft 2 és a Warcraft III egykori fejlesztőiből összeverbuvált csapat közel 35 millió dollárt gyűjtött össze az Unreal Engine 5-ön készülő RTS-re.

Tim Morten, a StarCraft 2 produkciós igazgatója és Tim Campbell, a Warcraft III: The Frozen Throne kampánytervezője 2020-ban nyitotta meg a Frost Giant Studiost. A Blizzard nagysikerű RTS-játékainak veteránjai azért tértek önálló útra, hogy megalkothassák a lehető legnagyszerűbb valós idejű stratégiai játékot. Ehhez persze kellett egy kis tőke is, mára azonban úgy tűnik, hogy a pénz sem jelenthet akadályt, a közelmúltban ugyanis 25 millió dollárnyi támogatást kalapoltak össze a projektre az olyan nagyobb támogatóktól, mint a Kakao Games vagy a Riot Games.

Ezzel összesen már 34,7 millió dollárra rúg a játék büdzséje, amely Tim Morten szerint (via IGN) elegendő ahhoz, hogy elkészíthessék álmaik stratégiai játékát. A korábban 30 fős csapat létszáma mára 50 főt számlál, akik a legfrissebb technológiát alkalmazva dolgozhatnak a Frost Giant első címén. Ide sorolhatjuk a játék motorját is, Morten elmondása szerint ugyanis az Unreal Engine 5-ön készül a projekt, így a látványra és a részletességre valószínűleg nem lesz majd panaszunk.

Ezen túl azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan miféle RTS-en dolgozik a stúdió. Habár a Blizzard-veteránok komoly múlttal rendelkeznek a zsánerben, a csapat határozott szándéka, hogy a játékuk ne egy Warcraft- vagy StarCraft-koppintás legyen. A téma tehát egyelőre nem ismert, a fejlesztők azonban annyit elárultak, hogy az alkotásuk támogatja majd a kooperatív játékot is, könnyen esport válhat belőle, ráadásul a kreatív pályakészítők is örömüket lelhetik majd benne.

1.
1.
Chdz
Hátha valami maradandót csinálnak, nem ilyen öt perc hírneves alkotást. Jó lenne már a vérfrissítés a műfajon belül, az RTS-ek kihalópályára kerültek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...