Ubisoft: boldogulunk, nem kell minket felvásárolni

  • Írta: gorien
  • 2022. február 18.
  • Biznisz
Link másolása
A Ubisoft közzétette a decemberrel záruló pénzügyi negyedévének értékelését. A számok ismertetése mellett Yves Guillemot azon is elmélázott, hogy mi a franciák álláspontja a cég felvásárlását illetően.

Decemberben lezárult a Ubisoft aktuális pénzügyi évének harmadik negyedéve is, a franciák pedig tegnap közzétették az időszak értékelését. 2021 utolsó három hónapjában nem a kiadónak kedveztek a számok, hiszen a 757 millió dolláros bevétel 31 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakától.

Yves Guillemot vezérigazgató szerint ez előre kalkulált jelenség volt, hiszen míg 2020 végét az Assassin's Creed: Valhalla, az Immortals: Fenyx Rising vagy a Watch Dogs: Legion fémjelezte, addig tavaly csak a Far Cry 6-ra és a Riders Republicra maradt a munka.

A Ubisoft épp ezért biztos benne, hogy a pénzügyi év végére kisimul el a hullámvölgy, hiszen a negyedik negyedévre olyan anyagok jutnak, mint a máris jól futó Rainbow Six: Extraction, az AC: Valhalla márciusi Ragnarök-kiegészítője vagy a szintén jövő hónapban várható The Settlers.

A jelentés szerint a játékosok számával és játékbéli költésével elégedett lehet a Ubisoft. A Rainbow Six: Siege rajongótábora újabb 10 millió játékossal bővült immár 80 milliósra, míg a folytatás máris bevonzott 5 milliót. Mikrotranzakciók terén a Far Cry 6 túlszárnyalta az elődjét, míg a Riders Republic kezdi megtalálni a helyét egy hosszútávón profitáló szolgáltatásként. Az AC: Valhalla szintén jobban teljesít az Odyssey-nél, sőt mindent egybevetve már több 1 milliárd dollár bevételt termelt a Ubisoftnak, elsőként az Assassin's Creedek közül.

A jelentést követő konferenciahíváson Guillemot felhozta a játékiparban az elmúlt hónapokban látszólag turbófokozatra kapcsoló felvásárlási lázat is, amire a Ubisoft rövid válasza az, hogy a játékaik még sosem voltak ilyen erősek és kapósak, ezért a cég továbbra is független kíván maradni. A kibővített válasz az, hogy elsősorban a befektetőik és a játékosok érdekeit nézik, ezért „ha mégis érkezik ajánlat a felvásárlásunkra, az igazgatótanács természetesen azt meg fogja vizsgálni”. A vezérigazgató azért hozzátette, hogy ilyen ajánlat egyelőre nem érkezett.

Az elkövetkező pénzügyi évet illetően szintén bizakodó a Ubisoft, és Guiilemot meg is nevezte várható játékként az Avatar: Frontiers of Pandorát, a Mario + Rabbids: Sparks of Hope-ot, illetve a Skull & Bonest, amelyhez hozzátette, hogy a kalózos játék sok viszontagságon esett már át, de jelenleg nagyon boldogak az iránnyal, amit a fejlesztők követnek.

10.
10.
markoci555
kisimul a hullámvölgy csak remélem a völgy felé, mert egy szar rainbow játék amit külön akarnak eladni, de modnak se lenne jó, meg egy ac kiegészítő csak nem fog nekik sok pénzt hozni... idiótákból élnek a mikrotranzakciójukkal, nem is tudtam hgy a far cry-ban van, az egy sinlge játék te jó ég
9.
9.
taktaharkányi
#8: Eleve rengeteg a freelancer a játékiparban. Minden kiadó és fejlesztő egyre több munkát outsource-ol ki, a fluktuáció pedig örökös "probléma" (vagy inkább természetes). Projektről projektre mennek az emberek kb. Egy AC méretű cuccon pedig 1000-1200 ember dolgozik, aminek mondjuk a negyede vagy harmada maga az Ubisoft Montreal vagy a Quebec, épp aktuális melyik a fő.
8.
8.
shooter1234
Ha tippelnem kéne, akkor szerintem azért nem haladnak a játékok kiadásával és támogatásával, mivel sokan léptek onnan, amint lehetőség adódott átmenni máshova. Most is vannak náluk betöltetlen állások, láttam néhány videót, amiben megmutatták az ubi milyen posztokra keres embereket. (1-1 projektre ilyen 60-70 embert vennének fel)
6.
6.
Chdz
#4: Arról nem tehetek, ha birkamód megveszik a szarjaikat, utána meg rinyálnak, ha nem jó. Division óta nem vettem Ubi-s gémet.. Jól megélnek a sok birkából, jól teszik, csak mellé nem ártana valami átütő is.
5.
5.
Ooorky
#4: Azért mióta léteznek barokkos túlzás.
Volt ott azért Rayman, Beyond Good and Evil, Prince of Persia, Brothers in Arms...
Személy szerint az első Assassin's Creed megjelenésétől számítom a lejtmenetüket (előtte meg volt egy szinte csődbemenetel ahol az EA felvásárlástól a francia állam mentette meg őket egy szép nagy tőkeinjekcióval adófizetői pénzekből).
4.
4.
crytek
#3: Amit te szarnak nevezel ők abból szedik meg magukat mióta léteznek... Szóval te is csak szeretnél ilyen szarral ennyi pénzt keresni... :)
3.
3.
Chdz
Amekkora szart gyártanak futószalag szinten nem is csodálom, hogy a döglött kutyát sem érdeklik, a legtöbb új játékuk egy dögunalom, conveyer belt féle tucat szarok... Extraction meg ilyenek, egy röhej... Régen még tudtak azért mutatni újat, de az utóbbi 10 évben egy zsák kulával érnek fel.
2.
2.
crytek
Elég felhívás keringőre.... Remélem a MS 2023 után lecsap rájuk... Jóféle uplay + game pass ultimatebe építésével elég szépen tarolhatnak még :)
1.
1.
adamsfamily
Piacon lévő legnyomorékabb kiadó a Ubisoft.Minden évben ígérgetnek fűt-fát,de semmit nem szállítanak le időre és általában inkább kussolnak róla.Skulls and bones sehol sincs,Division 2 támogatás sehol sincs,Beyond good and evil 2-ről semmi hír,a Prince of Persia remake meg elfelejtődött.
Állítom a stúdióikban a takarítónő,meg a gondnok van beállítva,hogy játékot gyártson mert még a dlc-ket se tudják soha időpontra kiadni.
Arról meg nem is beszélve,hogy az elmúlt 10 évben nem sikerült kiadni úgy a játékaikat,hogy pc-n ne legyen valami gyíkjuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...