A Windows-játékokkal is megbirkózhat a Stadia

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 11.
  • Pletyka
Link másolása
Noha a Google felhős szolgáltatása Linux-alapokon működik, a jelek szerint a cég egy, a Protonhoz hasonló kompatibilitási réteget fejlesztett, így a Windows-játékok futtatásával is megbirkózhat majd.

Jövő héten, március 15-én videojátékos fejlesztői eseményt tart a Google, ahol az egyik előadás arról értekezik majd Marcin Undak, a Stadia portolásért felelős vezetőjének tolmácsolásában, hogy "hogyan lehet a nulláról Windows-emulátort írni Linuxra". A leírás szerint Undak konkrétan bemutatja majd, hogy milyen megoldást fejlesztett ki a Google ahhoz, hogy a Stadián módosítás nélkül lehessen Windows-játékokat futtatni.

A jelek szerint tehát a Google - bár arról szólnak a hírek, hogy lényegében lemondott a szolgáltatásról - előállt a megoldással arra, hogy a fejlesztőknek ne kelljen portolniuk a játékaikat Linuxra ahhoz, hogy megjelenhessenek a Stadián. Ezzel valószínűleg könnyebb dolga lesz a cégnek, amikor meg kell győznie a kiadókat és a játékkészítőket, hogy az ő rendszerében is futtassák meg a programjaikat.

Habár a Google emulátort emleget a leírásban, a The Verge tippje szerint valójában egy, a Protonhoz hasonló kompatibilitási rétegről van szó. Utóbbit a Valve fejlesztette (Wine-alapokon) a szintén Linux-alapú Steam Deckhez, hogy minél több játék gond nélkül fusson az eszközön.

Kíváncsian várjuk, hogyan tud profitálni a Stadia a fejlesztésből!

4.
4.
Mortis
#3: Az üzleti model nagyon vészes. Külön megvenni valamit CSAK Stadiara nem valami csábító, mikor geforce Now-on tudsz futtatni játékokat, amiket 90%-os learazassal vettèl máshol.
3.
3.
nemfontos
#1: Pedig látszólag nagyon kevés embert érdekel...
2.
2.
szinkron
remélem is a red dead online úgy fut rajta, mint az álom.
1.
1.
crytek
Nagyon életben akarják tartani ezt............
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...