Változik egy picit a S.T.A.L.K.E.R. 2 címe

  • Írta: fojesz
  • 2022. március 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Habár a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztése szünetel az orosz-ukrán háború miatt, a GSC Game World eszközölt egy apró, de fontos változtatást a játék alcíme kapcsán - szintén az invázió eredményeként.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a kijevi székhelyű GSC Game World felfüggesztette a  S.T.A.L.K.E.R. 2 munkálatait az orosz-ukrán háború miatt, a napokban pedig más fontos változás is történt a játék háza táján.

Habár formális bejelentést még nem kaptunk a témában, a jelek szerint a készítők megváltoztatták a játék alcímét Heart of Chernobylról Heart of Chornobylra. Ennek az az oka, hogy míg az elterjedtebb "Chernobyl" (és persze a Csernobil) elnevezés az oroszoktól jön, az ukránok "Chornobylként" (magyarítva Csornobilként) hivatkoznak a városra.

A steames adatlapon már cserélték is a címet, az xboxos aloldal viszont változatlan egyelőre.

15.
15.
Mortis
#5: hát barátom, ha ezt komolyan gondoltad akkor megintcsak közelebb érzem magam a nagybetűs Véghez. Maradjunk már meg az ún. 'való világban', mindig, mindenkor...
14.
14.
Extol
Jönni fognak a háborúval kapcsolatos játékok is pár év múlva
13.
13.
Csoki80
#5: Majdnem minden hasonló témájú lövöldébe bele van keverve a politika. Nácik, kuklux, afrikai tisztogatók stb. Még a fantasy játékokban is látni utalásokat ide oda... ;-)
12.
12.
hedzsooo
#4: +1 Szerintem sem "rocket-science" ezt felfogni.
11.
11.
hedzsooo
#3: Ha a bevételből megy az ukránok megsegítésére, akkor vegyék csak, ki bánja?
10.
10.
hedzsooo
#5: Szerintem nem annyira "immerzió romboló", mintha pl. most, vagy néhány pillanat múlva elkezdenék a házadat bombázni, vagy esetleg 1 véletlen rakétatalálatot kap pont ahol a konzolod/PC-d van a házban... Szerintem úgy tuti nem lenne meg már neked ugyanaz az immerzió, kizökkennél egyből 1 kicsit a rideg valóságba, aztán meg belenyúlnál a bilibe, sőt! Lehet többé nem lenne ilyen tök bunkó, érzéketlen hozzászólásod, esetleg még eggyütt is éreznél azokkal akik most éppen küzdenek mindenért, még akár 1 bögre tiszta vízért is...:)))
9.
9.
Őrnagy
Ezt vajon észreveszik-e azok, akik szerint a tera az terra?
8.
8.
Chdz
Egy vodkára a vendégeim, ha tető alá hozzák még ezekután.
7.
7.
Viktor_The_Best
Nem baj az az egy betu valtozas, ugyis mindenki a fo cimre fog koncentralni: Stalker 2. Ugyhogy tok mindegy milyen alcimet adnak neki.
6.
6.
Cuppak
@Talán azért mert az egész háború/politika kihatással van a cégükre, játékukra, életükre? Ebben szerintem semmi meglepő nincs..
5.
5.
DragonBleacPiece
faxért kell játékokba belekeverni a való világbeli dolgokat meg politikát ,teljesen immerzió romboló
4.
4.
manderel
Nyilván ez egy elvi kérdés náluk most, a fejlesztők patriotizmusának kifejezése. Szerintem kár ebbe bármi többet belelátni.
3.
3.
Ooorky
Gondolom ezzel azokra az idiótákra játszanak akik most sorra veszik az ukrán zászlós hátizsákokat meg ruhákat sok tíz/száz eurókért, mert ők együtt éreznek.
1.
1.
crytek
Ezek a legfontosabb lépések a játékkal kapcsolatban.... enélkül nem is tudom, felborult volna a világ kontinyúítása
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...