Frissített Xbox Series X-processzorokon dolgozhat a Microsoft

  • Írta: Shifty
  • 2022. április 14.
  • Pletyka
Link másolása
Brad Sams újságíró a saját podcastjének legutóbbi adásában arról beszélt, hogy tudomása szerint a Microsoft már dolgozik az Xbox Series X frissített processzorain. Igaz, nem a teljesítményen fognak majd csavarni.

Sams az egyik nézőjének a kérdésére reagálva elárulta, hogy tudomása szerint a Microsoft már dolgozik azon, hogy továbbfejlessze az Xbox Series X-ben található processzorokat. Ez a felülvizsgálat azonban nem a teljesítményre fókuszál, hanem sokkal inkább arra, hogy hatékonyabbak legyenek a chipek, illetve kevesebb hőt termeljenek. Továbbá a redmondiak komoly kapacitásokat fordítanak arra is, hogy a gyártás költségeit is lejjebb tudják préselni.

Az új generáció életciklusának ezen időszakában ez teljesen érthető lépés lenne a Microsofttól, ahogy valószínűleg a ráncfelvarrott Xbox-konzolok is napirenden vannak a cégnél. Ráadásul az egész világot sújtó ellátási problémák a Microsoftot jelenleg kevésbé terhelik, így például Európában több országban is jobb eladásokat produkált az Xbox Series X/S, mint a PlayStation 5, ami szintén ösztönzően hathat, hogy még hatékonyabb gyártási folyamatokat dolgozzanak ki.

5.
5.
Ooorky
#1: De az AMD se gyárt már elég régóta... XD
4.
4.
Zuzmo
#3: Nyílván nem egyedül dolgozik a processzorokon a Microsoft, viszont nem is egyedül az AMD, mivel ezek nem a polcról levett CPU-k, hanem egyedi módosításokat tartalmaznak, hogy jók legyenek a Series X-nek (szoftvereknek plusz egyéb komponenseknek). Az MS is részt vesz ebben.
3.
3.
HMoody
#2: Szövegértés egyes. Ízleld még kicsit: "A Microsoft nem gyárt CPU. -kat így nem is tud dolgozni azon ilyen módon" Csak ügyesen! ;)
2.
2.
crytek
#1: Egy szó nincs a cikkben arról hogy a MS gyártaná őket :)


1.
1.
nemfontos
A Microsoft nem gyárt CPU. -kat így nem is tud dolgozni azon ilyen módon. Esetleg az AMD dolgozik rajtuk negrendelesre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...