Az Intel fejese szerint 2024-ig is elhúzódhat a chiphiány

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 1.
  • Hardver
Link másolása
Az Intel vezetője a korábbi jóslatával ellentétben már úgy gondolja, hogy 2024-ben is érezhetjük még a hatását a chiphiánynak. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindegyik terület egyformán lesz érintett a témában.

Ha nem csináltad meg a házid, fogd a chiphiányra! - mondja a mém, és úgy tűnik, sokáig fogjuk még ezt emlegetni. Az Intel vezérigazgatója, Pat Gelsinger azt mondta a CNBC-nek, hogy most már arra számítanak, hogy még 2024-ben is éreztetheti a hatását a globális chiphiány - fél éve még 2023-ra tippelték a helyzet normalizálódását.

Mindez persze nagyon rosszul hangzik, de maga Gelsinger is leszögezte, hogy a chiphiány nem érint egyformán minden területet, sőt az Intel állítása szerint már kezdi utolérni magát. A vezérigazgató azt is hozzátette, hogy különösen az új termékek előállítása jelenthet majd kihívást a gyártókapacitások és a gyártást segítő eszközök szűkössége miatt, továbbá a hálózati chipeknél lehet nehézségekre számítani.

11.
11.
Neo1989
#9: És leírja egy GAMER portálon, hogy "nem létszükséglet a gamer pc" agyam eldobom ember.
Mingyár veszek Hszi Csin-ping-töl is emberjogi órákat. Hogy lehet valaki ennyire cinikus. Egyébként alkatrészenként véve egyáltalán nem drága. Mondjuk 80-90 E-vel számolva / hó / alkatrész.

Én a jövőbeli köv gépemnek már a felét megvettem.
(Értsd Táp, Ház, SSD+HDD, az a rész ami nem az avulós.)
Pl egy gyerek havi eltartatása jóval többe kerül.

Egyébként meg tudomásul kéne venni, hogy ez egy elég költséges hobbi. Bár mondjuk a sógorom horgászik az sem olcsóbb, csak más. Kinek mi.

10.
10.
HMoody
#6: "Most meg ugye tudjuk mennyi lehetne...mégsem annyi... De ha téged nem zavar hogy valamiért 120 ezerrel többet kell fizetni"
:D :D
Annyi amennyit a piac diktál. Ingyen is lehetNE, ha piros hó esne. De nem annyi. Nem is tudom értelmezni a kommentedet.
9.
9.
Ooorky
#8: Az árak teljesen rendben vannak, főleg mivel nem létszükséglet a gamer pc.
8.
8.
crytek
#7: Felőlem azt csinálsz amit akarsz mint mondtam, attól még az árak nagyon nincsenek rendben és nem is lesznek már soha.

Kriptoba keményen benne vagyok és mos magam ellen beszélek ,de dőljön be a genyába és legalább a többszázezer vagy millió használt vga lepné el a piacot. Mert akkor legalább ott lehetne jó ár. A korábbi "bedőlésnél" is olyan gyorsan estek az árak mert a bányászok folyamatosan alálicitáltak egymásnak csak hogy az ővét vigyék hogy már fillérekért szórták az 1070-1070ti-1080akat...
7.
7.
Ooorky
#6: Ha a mostani nem fogja vinni a játékokat FHD/high-on akkor lecserélem a notit egy újabb Asus TUF/ROG-ra, de egyelőre teljesen megfelel.
Főleg, hogy most is Fallout Tactics-ot tolok rajta :D
6.
6.
crytek
#5: Akkor nem volt semmi gebasz annyi volt és kész. Most meg ugye tudjuk mennyi lehetne...mégsem annyi... De ha téged nem zavar hogy valamiért 120 ezerrel többet kell fizetni akkor hajrá.. :) Én ha havi milliárdokat keresnék se pénzelnék ilyen pénzhajhász boltokat ,akkor inkább soha többé nem lesz dVGA a gépemben
5.
5.
Ooorky
Nem vágom ezt a nagy sírást az árakról.
2000-ben egy belépő szintű gamer pc ~200.000ft volt 87000 ft bruttó átlagkereset mellett.
Most arányaiban még mindig jobban állunk.
4.
4.
crytek
#3: Bármi lesz is de én nem egy olyan cég játékából indulnák ki akik anno a saját engine-jüket se voltak képesek "kézben" tartani...De valóban igaz lehet ha az orosz optimalizálatlan fos jól fog menni akkor minden más is :)
3.
3.
markoci555
én megörültem hogy elkezdtek lemenni a kártyák árai, aztán rájöttem, hogy ami igazán jó, az még mindig kva drága, és nem éri meg megvenni egyiket se, mert nem elég nagy ugrás... ha a stalker 2-t el tudom futtatni legalább közepes grafikán, 60fps-el, akkor szerintem én be vagyok biztosítva még legalább 5 évre, addigra talán még jön 1-2 jobb játék, ami miatt megéri újítani
2.
2.
crytek
Sose lesz már rendes áron vga pl ez már borítékolható
Pedig de vennék már egy 3070-et, de még mindig 120k a különbség a rendes árhoz képest
1.
1.
Neo1989
Jó lenne ha tovább nem húzodna. Mert a legutobb is 170 E-ért vettem kártyát.
Szerencsére 24-et még röhögve kihuzza.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...