Yu Suzuki: a Shenmue-sorozatnak nyitnia kell a szélesebb közönség felé

  • Írta: szlav
  • 2022. május 4.
  • Hír
Link másolása
A Shenmue mindig is egy szűkebb rétegnek szóló kultsorozat volt, ezzel pedig tisztában van Yu Suzuki, a játékok atyja is. Habár jelenleg nincsenek tervek a negyedik rész kapcsán, Suzuki szerint a széria nem folytathatja ezen az úton.

Nem valószínű, hogy a közeljövőben folytatódik a Shenmue-sorozat, ha azonban mégis sor kerülne erre, jókora változtatásokra lenne szükség - árulta el Yu Suzuki, aki a japán IGN-nek adott interjút a minap a széria kapcsán. A VGC összegzése szerint szó esett a nemrég bemutatott netflixes animéről, illetve a játéksorozat sorsáról, mellyel kapcsolatban nem sok derűs hírre számíthatnak a rajongók.

Suzuki az interjú során bevallotta, hogy a Shenmue III első soron a legnagyobb ősrajongóknak készült (nélkülük célba sem érhetett volna a Kickstarter-kampány), ennek azonban megvolt a maga hátulütője. A játéktervező szerint amíg az új epizód remekül kiszolgálta a már meglévő rajongókat, ez a sorozattal újonnan ismerkedők rovására ment.

Az úriember elárulta, hogy jelenleg semmiféle tervei nincsenek az esetleges folytatást illetően, ha azonban egyszer mégis elkészülne a Shenmue IV, akkor elkerülhetetlenek lennének a komolyabb változtatások. Suzuki szerint egy olyan belépési pontra lenne szükség, amely könnyedén bevezethetné a Shenmue világába azokat a játékosokat is, akik nem játszottak a több mint két évtizeddel ezelőtt piacra dobott első két epizóddal.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...