GC 2022: Bemutatkozott a Moonbreaker, a Subnautica-csapat taktikai játéka

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 23.
  • Bejelentés
Link másolása
Vártuk már a bejelentését, a hivatalos leleplezés pedig nem okozott csalódást. Az Unknown Worlds csapata Brandon Sanderson közreműködésével álmodta meg a Moonbreaker című taktikai játékot.

A Subnautica után jókora hajtűkanyart vett az Unknown Worlds csapata, a stúdió legújabb projektje ugyanis egy körökre osztott taktikai játék, melynek eszement világát a sci-fi irodalom méltán legendás írója, Brandon Sanderson álmodta meg. A Moonbreaker már első ránézésre is elég vad anyagnak tűnik, de a program igazi különlegessége, hogy akár egy valódi tabletop játék is lehetne. A kalandjaink során ugyanis miniatűröket gyűjtögetünk majd, melyeket a csata előtt a saját kezünkkel festhetünk tökéletesre.

A leleplezés után a játék igazgatója, Charlie Cleveland is színpadra lépett. Az úriember elárulta, hogy a Guardians of the Galaxy és a Firefly inspirálta az anyag felütését - mi egy rettenthetetlen kapitányt alakítunk majd, aki a tízfős legénységével indul az űrbéli kalandokra. A játékmenetet egyébként a Hearthstone és az XCOM keresztezéseként kell elképzelnünk. 

A Gamescom helyi résztvevői már ki is próbálhatják a játékot, de a többieknek sem kell sokáig várniuk, a Moonbreaker ugyanis szeptember 29-én kerül a Steam Early Access programjába.

Ez a hír a Gamescom-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...