Prémium valutát vezet be a Hearthstone, a játékosok nem örülnek

  • Írta: szlav
  • 2022. augusztus 24.
  • Biznisz
Link másolása
A Blizzard átalakítja a Hearthstone korábbi mikrotranzakciós rendszerét. Az egyenes, valódi pénzben mérhető költések helyére egy prémium valuta kerül, ez azonban a könnyen felboríthatja a játék egyensúlyát.

Habár a Hearthstone kártyapaklis lootbox-rendszeréről külön is lenne mit mesélnünk, érdemes megjegyeznünk, hogy a free-to-play kártyajáték eddigi monetizációja abszolút egyenes és átlátható volt - minden költést valódi pénznemben mérhettük, így sosem kellett olyan csillogó-villogó prémium valutákkal szöszölnünk, melyek csomagban megvásárolt összege valahogy sosem egyezik meg pontosan annak a tárgynak az értékével, amire be szeretnénk váltani azokat.

Ez sajnos hamarosan megváltozik, a Blizzard ugyanis bejelentette, hogy augusztus 30-án a játékba kerül a Runestones névre keresztelt fizetős váltóeszköz. Ezeket a rúnákat gyakorlatilag mindenre felhasználhatjuk majd: vásárolhatunk velük paklikat, az egyjátékos kalandok fejezeteit, de felhasználhatjuk őket a játék auto-battler módjában, a Battlegroundsban is, mégpedig a helyi szezonbérlet megvásárlására.

És ez az a játékmód, ahol már a kezdetektől pay-to-win szagúvá válik a Runestones bevezetése. Érdemes tudni ugyanis, hogy a valuta érkezésekor indul el a Battlegrounds második szezonja, amely egy új szezonbérletet is hoz magával. A bérlet tartogat egy ingyenes és egy prémium sávot is, az utóbbit azonban kizárólag csak a rúnákkal vásárolhatjuk meg (a játékban szerzett arannyal nem fizethetünk érte), az első pár szinten pedig már bele is futunk a pay-to-winnek nevezhető bökkenőbe.

A fizetős sávon ugyanis nem csak kozmetikai extrákat találhatunk, de két további "hero slotot" is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fizető játékosok két hős helyett összesen négy lehetséges opció közül válogathatnak, jelentősen megnövelve az esélyt arra, hogy erős, a mindenkori metában népszerű hőst válasszanak. Mivel köztudott, hogy a Battlegrounds hősei közt igen jelentős az erőbeli különbség, a mód rajongói egyből pay-to-wint kiáltottak az új szezonbérlet és a Runestones bevezetése láttán.

A játék következő frissítésének a további részleteiről ebben a blogposztban olvashattok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...