Leválasztható lemezolvasóval érkezhet az új PlayStation 5-modell

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 20.
  • Pletyka
A pletykák szerint jövő szeptemberben egy új PlayStatation 5-öt dobhat piacra a Sony. A lényegi hardver nem sokat változik, eltekintve a lemezlejátszótól, amely egy külső egységként csatlakoztatható a konzolhoz.

Láttuk már a PlayStation 5 hagyományos, lemezes változatát, és láttuk már a teljes egészében digitális konzolt is - jöjjön hát a köztes átmenet! A mindig megbízható belsős infókat szállító Tom Henderson az Insider Gaming című új publikációban árulta el, hogy a Sonyhoz közeli forrásai szerint a konzolgyártó a jövő év közepe felé, valószínűleg szeptemberben egy új PlayStation 5-modell kiadását tervezi.

Nem kell azonban máris a fejünkhöz kapnunk, nem a már szinte elvárt, generációközi erősebb modellről van szó, ez a kiadás ugyanis a teljesítményét és a fedél alatti hardvert tekintve is megegyezik majd a jelenleg is piacon lévő konzolokkal. A különbség csupán az, hogy az új, D modell néven emlegetett masina némileg eltérő kialakítással és egy extra hátsó USB-C csatlakozóval érkezik majd, amelyre rácsaphatjuk a szintén újonnan érkező külső lemezlejátszót. Habár képeket egyelőre nem láttunk a prototípusról, a források szerint az olvasó nem tűnik majd egy látványosan külső eszköznek - az új konzolra rácsatlakoztatva úgy fest majd, mintha egyetlen, egységes hardvert alkotnának.

A jelenlegi állás szerint úgy tűnik, hogy ez a típusú konzol és mellette érkező külső lemezolvasó külön-külön, önmagukban is megvásárolhatók lesznek, de természetesen érkezik egy bundle is, amelyben mindkét hardvert megtaláljuk majd. Arról egyelőre nincs hír, hogy a külön kapható lemezolvasó kompatibilis lesz-e a korábbi PlayStation 5-modellekkel (beleértve a Digital Editiont is), de igazán meglepődnénk, ha ez nem így lenne.

12.
12.
Shame
Remélem az új kisebb lesz nálam méretbe a ps4 pro volt a határ. De ha a kettő között lenne a méret még azt is elfogadnám. Sajnos a ps5 nálam nem fér el és még nem érzem hogy kell váltani ps4 pro & series s kombó nálam mindent lefed a full hd tv-n.
11.
11.
zozo76hun
Hat pedig akkor is kurva randa egy konzol lett a PS5.
Ami eddig jol nezett ki:

XBOX (classic)
XBOX 360 slim
PS3 slim (nem a super slim!)
XBOX ONE X
XBOX Series S

De talan a legszebb video jatek konzol az 1980-ban kiadott Intellivision!!!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/66/Intellivision-Console-Set.jpg
10.
10.
atroll1
#9: Megszólítva érzed magad? :D
Közel sem az a generáció vagyok, de attól még nekem kínos ez a kisujjal eltartott "jajj de csúnya, bezzeg az én időmben" kesergés
9.
9.
DragonBleacPiece
#7: jaj ti zoomerek, a live service multis játékaitokkal és az igénytelenségetekkel hiszen mami-papi úgyis megvesz bármit
8.
8.
Merőkanál
#6: Nekem tetszik ez a Design egyedül a kitüremkedő és hangos Lemezmeghajtót tudnám szóvá tenni no meg a borulékonyságot ahol gyerek van . Szóval megértem azokat is akiknek nem jön be a kinézet de elárulok egy titkot ! Soha nem fognak olyan konzolt gyártani ami minden szemnek / szempontnak megfelel ... Játsz és ne nézd ne emelgesd nem telefon ez :)
7.
7.
atroll1
Boomerek :D minden ps konzolnál ez a sírás van, "jajj, hogy néz ki ez a PSx, bezzeg a PS(x-1) milyen szép volt)
6.
6.
r3dman
Szerintem is nagyon gáz ez a külső.Ha egyszer veszek jól eldugom a tv mögé,hogy ne is lássam.
5.
5.
zozo76hun
Ha vegre kap egy normalis (nem ilyen randa AMORF!!!) kulsot akkor egybol lecserelem. A hardver jo csak a kinezete okadek!
4.
4.
zoli12i
#2: Az a baj, hogy rohadt nagy helyet foglal és még nehéz is. Akinek például kicsi a TV állványa, annak sok helyet foglal. És akkor még ott a hülye fehér szín is, meg a formája.
Azért azt hittem a erre a generációra még jobban előre lépnek dizájnban, nem hátra, meg technikailag megoldott lesz a hűtés okosban.
PS4 szép, csinos volt.
3.
3.
Zuzmo
#2: Lehet eltűnik a lemezes és lemez nélküli verzió, és csak ez az új moduláris marad.
2.
2.
Merőkanál
Csak a rezet most már hagyják békén a konzolokban egyébként meg oké kivehető meghajtó ebben semmi forradalmi nincsen annyira nem értem ez mire lesz jó hisz most is van Digital / Lemezes verzió . Kinek ez kell kinek az ..... De ha kisebb vékonyabb lesz akkor a processzort is át kell tervezni vagy kurva jól megcsinálni a hűtését ... Nekem semmi bajom a mostani kivitellel sem elfér az állványon egyáltalán ki az aki a konzolt nézegeti miközben játszik ? ? ?
1.
1.
Hunszi
Jó eséllyel akkor ez lesz a PS5 Slim.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...