Magyar fejlesztésű akció-platformer a Bob: A Thousand Lives

  • Írta: fojesz
  • 2022. október 11.
  • Megjelenés
Link másolása
Még a nyáron jelent meg a Bob: A Thousand Lives, a magyar fejlesztésű akció-platformer pedig egészen biztosan felkelti majd a Playdead-rajongók figyelmét.

A Bob: A Thousand Lives egy magyar fejlesztésű akció-platformer, amely még júliusban jelent meg a Microsoft Store-ban: hogy pontosak legyünk, egyetlen fejlesztő, Putnai Csaba dolgozott rajta tizennégy hónapon keresztül, a végeredmény pedig magáért beszél, nem valószínű, hogy a Playdead-rajongókat sokáig kellene győzködni arról, hogy tegyenek vele egy próbát.

A Bob egyik legfontosabb ismertetőjegye, hogy nagyon erősen történet-orientált, az alapfelütés szerint a címszereplő kisfiú egy baleset után egy rejtélyes világban találja magát: "Az itt megélt események viszik közelebb ahhoz a felismeréshez, hogy talán nem először jár ezen a kaotikus helyen és idővonalon, ahol a múlt, a jelen és a jövő egyszerre létezik. A játék a kisfiú élet-halál ciklusát élezi ki, ami a befejezéssel sokkoló módon ad teljes rálátást a folytonosság elvére" - írta nekünk Csaba kedvcsinálóként.

A Bob ezenkívül azért is szimpatikus lehet sokaknak, mert egyáltalán nem fogja a játékos kezét. A fejlesztő igyekezett a klasszikus címek játékmenetét visszaadni benne, és bár a játék nehéz, kellő kitartással 15 óra alatt végigjátszható.


 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...