A FIFA-játékok zsinórban negyedjére jósolták meg helyesen a VB-győztest

  • Írta: szlav
  • 2022. december 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Szoros meccsel zárult Katarban az idei futball-világbajnokság, bár akik a képernyőre tapadva izgulták végig a játékot, akár a FIFA 23-at is megkérdezhették volna a győztesről.

Valamit mégiscsak tudhat az EA Sports algoritmusa, a FIFA-focijátékok ugyanis nemcsak az idei labdarúgó-világbajnokság győztesét, de az előző három kupa nyerteseit is helyesen megjósolták. Az őrülten népszerű focis játékszéria fejlesztőinél már bevett szokás, hogy az aktuális játékuk adatait és szimulációs technológiáját felhasználva virtuálisan is "lejátszatják" a világbajnokságot - így tettek idén novemberben is, a gép pedig Argentínát dobta ki győztesként.

Aki pedig nem egy szikla alatt lakik, az jól tudhatja, hogy valóban Lionel Messi és csapata vitte haza Katarból a kupát, azt azonban érdemes megemlíteni, hogy a FIFA 23 rendszere kicsit másképp jósolta meg a döntő menetét. Míg a valóságban Argentína Franciaországgal ütközött meg, majd egy 3-3-as meccs végén a büntetők döntötték el az eredményt, a videojáték predikciója szerint Brazíliának "kellett volna" kiállnia az argentinok ellen. Franciaország egyébként ebben a szcenárióban is előkelő helyen, a dobogó harmadik fokán végzett.

Habár az Electronic Arts a jövő évtől már nem viszi tovább a FIFA brandet, a fentiek fényében érdemes lehet majd négy év múlva is rácsekkolnunk az EA Sports FC akkori kiadására.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...