John Carpenter lebuktatta a Dead Space-film érkezését?

  • Írta: szlav
  • 2023. január 13.
  • Cooltúra
Link másolása
A legendás filmkészítőt és a Dead Space-t nem most halljuk először egy mondatban. Könnyen meglehet, hogy egy elszólással John Carpenter lebuktatta a Dead Space filmes adaptációját.

Jól tudjuk, hogy a legendás horrorfilm-rendező, John Carpenter (The Thing, Halloween) maga is nagy gamer, ráadásul él-hal a Dead Space-sorozatért. A direktor már többször kijelentette, hogy ha adott lenne a lehetőség, szívesen megrendezné Isaac Clarke történetének mozivászonra szabott adaptációját, mivel azonban az Electronic Arts sosem tett hivatalos bejelentést az efféle szándékairól, a Carpenter-féle Dead Space-film csupán egy rajongói vágyálom maradt az elméleti síkon.

Le kell szögeznünk: továbbra sem állunk közelebb ahhoz, hogy ez a vágyálom valósággá váljon, elképzelhető azonban, hogy a kulisszák mögött az EA már szervezkedik, csak éppen egy másik direktorral. Ezt John Carpenter elszólásából tudhattuk meg, melyet a Variety magazin interjújában ejtett meg. A teljes kérdés és a rá adott válasz így hangzanak:

Variety:

"Nemrég beszélt arról, hogy szívesen rendezne egy Dead Space-filmet. Történt valami előrelépés ezzel kapcsolatban?"

John Carpenter:

"Nem, nem, és nem. El sem hiszem, hogy mennyire elterjedt ez a sztori! Hatalmas videojáték-rajongó vagyok, így a trilógia összes játékával játszottam. Amikor éppen nézegettem az új digitális kamerákat, a RED-et, véletlenül megemlítettem nekik, hogy szívesen rendeznék egy Dead Space-filmet. Ez a sztori pedig csak úgy szárnyra kapott, és mindenki kérdezgetni kezdte, hogy mikor készül el a film. Nem fogok Dead Space-filmet rendezni. Úgy tudom hogy, már van egy másik rendezőjük, engem pedig nem kértek fel rá. Szóval amíg valaki nem kér meg rá, addig nem csinálom meg. De januárban megjelenik a Dead Space-videojáték új verziója, én pedig egyből le is csapok rá."

Könnyen meglehet persze, hogy ez csupán egy kevésbé tájékozott elszólás volt John Carpenter részéről, ha azonban a veterán filmrendező nem beszélt mellé, akkor határozottan úgy néz ki, hogy az EA már az első köröket járja egy esetleges adaptáció kapcsán.

Addig is, mi veletek együtt várjuk a Dead Space-remake érkezését, amely január 27-én esedékes PC-n, Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön.

1.
1.
hedzsooo
Pedig akkor duplan is megerne, ha nem mas rendezne.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...