Tölthető a Forspoken PC-s demója

  • Írta: pandaril
  • 2023. január 25.
  • Hír
Link másolása
Bár a játék megjelent, ezzel egy komoly adósságot törleszt a Square Enix a PC-s tábor felé.

A Square Enix 2023. január 24-én tette elérhetővé a játék demóját Steamen és az Epic Store-ben. A Playstation 5 demó vegyes fogadtatást kapott, és azon kritikusok, akik játszottak is már a játékkal, szintén találtak kifogásolni valót.

A játék Playstation 5-re, Xbox Series X|S-re és PC-re jelenik meg, és a fenti oldalakon már a teljes játék is megvásárolható, azonban a kritikai fogadtatás okán javasolt először a 42GB-os demót kipróbálni a vásárlás előtt, már csak azért is, mert a gépigénye is fejvakarásra adhat okot.

3.
3.
crytek
https://www.techpowerup.com/review/forspoken-benchmark-test-performance-analysis/5.html
2.
2.
Ganzer
#1: Hú ne is mondd, mindkettőt mocsok mód várom (Rogue Trader, BG 3).
1.
1.
Doomsayer
Hát a DF Weekly-ben említették ezt a gépigény témát és végső soron igazuk van azon tekintetben, hogy az új generációs konzolok is már 2 évesek... A PS5, amire ezt a játékot fejlesztették 7db processzormagot tud használni játék közben és egész jól áll videómemória tekintetében is. Így hát ezen játékokra nézve, amiket ezekre a gépekre fejlesztettek, valahol mindenkinek meg kell látnia, hogy nem elvárható, hogy ezeknél sokkal régebbi és sokkal gyengébb gépeken brillírozzanak. Egyszerűen nem úgy készülnek.

Másrészt meg a tesztek alapján egy eléggé közepesnek mondható, kb 5-6 pontos játékról beszélünk, ahol a karakterek kidolgozatlanok és papírvékonyak, az írás felületes, a dialógus átlag alatti és pár órán belül idegesítővé válik. Van egy hatalmas open world egy pár ikonnal, de nem éri meg sehová sem elmenni, mert normálon nem éri meg az, amit kapsz érte azzal szemben, hogy mennyire unalmas kipipálgatni való fantáziátlan checklist érzete van a játéknak. Grafikailag sem szép egyáltalán és még a PS5 verzió is amúgy 720p és 900p környékén fut, amit FSR-el tol fel 4K alatti felbontásba.

Aztán aki nem tudja, hogy hol kell vásárolni, annak 80€ a játék, mindezt kevesebb, mint egy hónappal az előtt, hogy jön a másik hasonló ikongyűjtős open world játék (ha valaki szereti ezeket), a Hogwarts Legacy, szóval ez a cím állítólag egy drága csalódás. Úgyhogy senki helyében nem lennék kétségbe esve ezzel kapcsolatban, viszont legalább 16, de inkább 32 giga RAM-ra és minimum egy 2070 Super (ami pont olyan erős, mint a PS5), vagy a sokkal erősebb 3060 kártyára (ill RX 6700, ill 6800) már érdemes lenne rágyúrni MINIMUM, ha valaki tovább akar játszogatni az ilyen játékokkal 1440p körül. Persze az igazi nagyágyúkhoz szerencsére semmi gép nem kell, a Rogue Trader és a Baldur's Gate 3 elmennek majd mindenen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...