Júliusban érkezhet a Codemasters első WRC-játéka

  • Írta: szlav
  • 2023. május 21.
  • Pletyka
Link másolása
Nem titok, hogy idén már a DiRT-játékok fejlesztője, a Codemasters készíti a WRC hivatalos videojátékát, az viszont friss pletyka, hogy a raliszimulátor megjelenése már szinte a kanyarban van.

Ha játékipari szivárogtatásról van szó, akkor billbil_kun nevét nem kell senkinek bemutatnunk. A leaker már korábban is foglalkozott az idén érkező WRC 2023-mal, amikor is jóval idő előtt napvilágra hozta a játék achievementjeit, azt állítva, hogy a versenyjáték gyakorlatilag kész állapotban van, bármikor kiadhatják azt. A szivárogtató most újabb pletykával szolgál a játék kapcsán: a Twitteren közzétett legfrissebb elszólása szerint július 28-án dördül el a startpisztoly. A hivatalos cím egyébként állítólag WRC 23 lesz.

A WRC 23 érkezése a szokásosnál is jóval izgalmasabb, a rali-világbajnokság hivatalos játékát ugyanis idén már nem a Kylotonn fejleszti. Immáron az EA versenyjátékokra szakosodott csapata, a Codemasters felel a szériáért, mégpedig az a team, akiknek a korábbi DiRT-játékokat köszönhetjük. Az átfedés egyébként a szóbeszéd szerint annyira teljes, hogy a WRC 23 valójában egy új, de idő közben törölt DiRT-játék csontjaira épült. Mivel a kiadó nem akart egyszerre piacra küldeni két nagyon hasonló ralijátékot, inkább a 2027-ig szóló megállapodás szerint hivatalosan licencelt WRC-vel léptek előre.

13.
13.
Sophisticated Karen
#12: Kormány viszont tényleg kötelező.
12.
12.
Sophisticated Karen
#11: Ja, én még annó Colin McRae 1t nyomtam billentyűzettel. Szép emlékek, de akkoriban lehetett mivel a pálya 5x olyan széles volt. Egy remakenek örülnék nagyon bár az esélye szinte 0. Aki szereti a rally2t annak az rbrt ajánlom. Modolt saját installerrel, jó community és több 100 autó meg track van. Ráadásul állandóan fejlődik.

https://www.rallysimfans.hu/
11.
11.
Doomsayer
Amúgy tényleg egész jól lehet a WRC-ket kontrollerrel játszani. Nem azt mondom, hogy gyakorlás nélkül elsőre könnyű, de nem lehetetlen. De megmondom az öszintét, valamennyire még billentyűzettel is lehet menni, vagyis eljutni a pálya végéig, ha valaki tudja mit csinál. De az tényleg igaz, hogy nem olyan, mint a Colin McRae Rally 2, meg egyéb arcade. De így 2023-ban kel már valami kis izgalom egy autós játékba, mert a 300-al farolva-pattanva kanyarodás már 15 éve is unalmas volt.
10.
10.
Sophisticated Karen
#8: Dirt rally2t én se tudom controllerrel játszani. Ahhoz kormány nekem kötelező, sőt a beton pályák még azzal se mentek soha a dirt rally 1rl ellentétben.
9.
9.
Sophisticated Karen
#7: Bocsi fiúk, de ez így nem igaz. PS5 controllerrel meglepően játszhatóak és átlagban jobb időket megyek mint a kormánnyal (g29). Volt olyan klub challange ahol top 3 időt értem el 100+ játékosból. Minden assist kikapcsolva, bumper cam nézetben. A kormánnyal az ellenkormanyzas sokkal lassabb és nehezebb mivel úgy vezeték akkor mint igazából sokkal finomabb mozdulattal. Az is hozzátartozik hogy a pályákat meg kell tanulni, vannak szívatos részek és azokat vakon nem tudod el kerülni. Pl Monte Carlo ugratos rész mely után egy bolyaba beleszallsz. Controller sensitivity kb 7/10. Minimum sensitivity pont nem jó rallyban mivel többnyire túl kormányozni kell és utána a gázzal kell játszani meg ellen kormányozni. Ja és mindig 60 FPS mód.
8.
8.
crytek
#7: Ezen mondjuk eddig én is kamilláztam hogy lehet ezeket konzolokra is kiadni.
Nekem kb a WRC-9 85%-a megvan.. értelmes helyezést soha egyetlen egyben se tudtam elérni. Dirt Rally-kat nem is említem mert abban még gyalázatosabb a helyzet.
Sajnos ezek "nagyon" simek már. Én aki a nfs.eken forzákon meg a számozott dirtöket csapattam világ életemben ezek a wrc-k játszhatatlanok.
De említhetném az assetto Corsa-t is pl az is hasonló..se billel se kontrolerrel nem érek el semmit.

De szerencsére 87 másik arcade cucc van amit lehet csapani..
7.
7.
#2: Áruld már el hogy mikor és hol volt játszható kontrollerel?
20 éve játszok rally-s játékkal, de ebben a WRC-ben egy pályán nem lehet végig menni törés nélkül, még úgy sem hogy minden minimum sensitive-en van.
Jó lenne ha végre nem csak azokra gondolnának ebben a szegmensben akik kormánnyal játszanak...
6.
6.
Grabowsky30+
Nyilván nem kívánságműsor, de én annak örülnék, ha egy kőkemény dirt rally-s szimulátor lenne. VR támogatással szigorúan! :)
5.
5.
semike
Kizártnak tartom,hogy dirt5 lesz belőle.
Legalább is Nagyon remélem!
Tudunk arról valamit,hogy milyen gépekre jelenik meg?
Xbox one esetleg?!Vagy csak a jelen genes gépek?
Köszi
4.
4.
Sophisticated Karen
#2: Persze a dirt rally szériáról beszéltem. A dirt 5 egy nagyon szép de hihetetlenül primitív arcade játék, ha ez lesz a WRC ből akkor nagy kár érte.
3.
3.
Doomsayer
Pont tegnap vettem meg a generatons-t és igen jónak tartom... Igazából a dirt részek után én biztos nem szavazok bizalmat a codemastersnek. Persze majd meglátjuk mi lesz, de a kylotonn féle WRC-k igencsak bitang jó Rally játékok voltak az elmúlt években.
2.
2.
Sophisticated Karen
#1: Hát én pont azt remélem hogy úgy maradnak ahogy voltak. WRC 9 10 és generations is nagyon tetszett főleg a remek pályákkal. A nehézségi fokozat is pont jól volt eltalálva, és kontrollerrel és kormánnyal is jól játszható volt. A dirt 2 t én se kedvelem mivel a fizika főleg betonon szerintem nem stimmel, a dirt 1 el ellentétben. Majd meglátjuk, főleg az EA betegséggel együtt hogy milyen lesz.
1.
1.
crytek
Bízom benne hogy arcade-osabb lesz mint az eddigi wrck voltak.De félek hogy inkább Dirt Rally szerű (azaz számomra játszhatatlan lesz)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...