SGF 2023: Íme, a tegnap esti Meta Quest Gaming belentései

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 2.
  • Bejelentés
Link másolása
A VR játékokról szóló eseményen számos új, és néhány ismerős címet is bemutattak, így akinek ez a platform közel áll a szívéhez, annak van egy csomó jó hírünk. Virtuális valóságra fel!

Hogy a VR mennyire a jövő, mára már megoszlanak a vélemények, azonban tagadhatatlan, hogy van piaca a platformnak. Nem is csoda, hogy a Meta tegnap bejelentette az ősszel érkező Quest 3-at, az alább bemutatott játékok mindegyike elérhető lesz rá, ahogy a már piacon lévő Quest 2-re is. Lássuk hát, mik is voltak azok a játékok! 

PowerWash Simulator VR

A takarító szolgáltatásról szóló játék népszerűsége mellett nem csoda, hogy hamarosan VR-ban is játszható lesz. Igaz, pontos megjelenésről még nem volt szó, azonban ha már rendelkezünk Quest 2-vel vagy gondolkodunk a 3-on, akkor érdemes lehet adni egy esélyt ennek a játéknak is.

Samba de Amigo

A zenés-táncos ritmusjáték VR-verziójában a feladatunk hasonló lesz, mint eddig: leutánozni a táncmozdulatokat és a csörgők helyzetét, közben pedig jól érezni magunkat. A szórakozásról 40 szám fog gondoskodni. Aki szeretne játszani vele, annak őszig várnia kell, akkorra várható ugyanis a megjelenés.

I Expect You To Die 3

A VR szabadulószoba-sorozat újabb részében egy őrült tudós robotjával kell felvennünk a harcot, aki szentül meg van róla győződve, hogy az ő gépei jobb titkosügynökök, mint az emberek. Minden találkozással egyre nehezebb feladványok elé állít minket a játék, ezzel érzékeltetve, hogy a robot tanul és fejlődik. Vajon életben maradunk a végére? Nyáron kiderül.

Silent Slayer: Vault of the Vampire

Nemsok minden derült ki a játékról, de egy hangulatos, vámpíros horrorjátéknak ígérkezik, ahol a lopakodáson lesz a hangsúly. Megjelenési dátumot még nem kaptunk.

UNDERDOGS

Ha VR, akkor mechek. Az UNDERDOGS pedig pontosan erről fog szólni: több tonnányi acélba öltözve kell majd a hullámokban ránk törő gépeket szétvernünk, hogy ezzel hírnévre és pénzre tegyünk szert, és testvérünkkel feljebb kerülhessünk a társadalmi ranglétrán, aminek most egy igen alacsonya levő fokán tengődünk. Pontos megjelenési dátumot még nem kapott a játék.

Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord

Valószínűleg sokak dédelgetett vágya, hogy a szellemirtók bőrébe bújhasson. Ha a játék csak ennyit kínálna, már akkor is érdemes lenne rá figyelni, azonban emellett még egy teljes történetet is kapunk. A fő gonosz a szellemirtók egyik volt tanítványa, aki a szellemekből akart tiszta energiaforrást csinálni. A játék ősszel fog megjelenni, a pontos dátum még nem ismert.



Racket Club

Nincsen VR-show sportjáték nélkül, ezúttal ezt a szerepet a Racket Club tölti be. A kispályás teniszjátékot egyedül és párban is játszhatjuk majd, sőt szóló karrier mód is elérhető lesz. Hogy mikor, az még kérdéses, ugyanis erről a címről sem kaptunk megjelenési információt.



Vampire: The Masquerade – Justice

A vámpíros franchise VR-os iterációja egy lopakodós, véres puzzlejátéknak tűnik, amelyben egy bosszúálló vámpírral kell leküzdenünk Velence akadályait. Lehetőségünk lesz lesből gyilkolni, falon mászni és háztetőkön ugrálni is, mindezt a bosszú nevében. A játék még az idén, de várhatóan az év végén jelenik majd meg.



Dungeons of Eternity

A fizikát alapul vevő harc- és mágiarendszerével és az akár háromfős co-op módjával a Dungeons of Eternity egy hangulatos és kihívásokkal teli dungeon crawler játéknak ígérkezik. Lehetőségünk lesz egyedül is játszani, azonban várhatóan a co-op lesz a játék fő hangsúlya. Még az idén számíthatunk a megjelenésre, bár pontos dátumot még nem kaptunk.



7th Guest VR

A 1993-as eredeti megjelenés óta a játék sikere töretlen, még ha inkább kult-klasszikusként is kell rá hivatkozni. Ezért sem meglepő, hogy ezúttal VR-körítésben élhetjük át újra a kalandot. A teljesen bejárható kúria és a 3D-s puzzle feladványok köré épülő játék valamikor az idén jelenik majd meg.



Stranger Things VR

A sorozat rajongóinak igazi csemege lesz ez a játék, amiben most a másik oldalról, Vecna szemszögéből fogjuk átélni az eseményeket. A játék valamikor az ősszel érkezik majd.



Attack on Titan VR: Unbreakable

Nem ez az első játék a franchise történetében, de az első VR-cím. Ezért is van az, hogy a lenti videó még csak koncepció trailer, ugyanakkor már a télen várható a megjelenése. Ha valakinek felfordul a gyomra azoktól a VR-játékoktól, ahol sétálni kell, akkor ez az ODM-felszereléses száguldozást egészen új magasságokba fogja röpíteni a rosszullétét.



Bulletstorm VR

Na jó, erre valószínűleg nem számított senki, de 2011-es Bulletstorm VR verziót kap a Quest 2-re és 3-ra. A játék teljes egészében játszható lesz VR-ban, sőt úgy fest, hogy a PC-s és konzolos verziókkal szemben itt egyszerre két fegyver is lehet majd a kezünkben. Hogy az őrült akciót mikortól élhetjük át a virtuális térben, még kérdéses.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...