SGF 2023: Ezek voltak a Summer Game Fest egyéb hírei

  • Írta: pandaril
  • 2023. június 9.
  • Bejelentés
Link másolása
A Summor Game Fest tele volt nagy bejelentésekkel, azonban jó pár kisebb lélegzetvételű, ám nem kevésbé érdekes dolgot is láthattunk. Íme, ezek voltak az este egyéb hírei.

Minden műsorban vannak kisebb, nyúlfarknyi, ám ettől nem kevésbé érdekes bejelentések és hírek, a június 6-i Summer Game Fest műsorának ilyen tartalmait igyekszünk összefoglalni ebben a cikkben. 

Exoprimal x Street Fighter 6 Collaboration

A Capcom két játéka közös eseményén az ikonikus Street Fighter-karakterek mechásított verzióival irthatjuk a dinókat, vagy épp a Capcom új IP-jéban feltűnő robotruhás karakterrel bunyózhatunk egy jót. Az Exoprimal júliusban fog megjelenni, a kollaboráció pedig az ősszel várható majd.

Dead by Daylight – Nicolas Cage a játékban!

A színész cameo szerepében egy olyan, Nicolas Cage nevű színészt fog alakítani (micsoda csavar!), aki egy horrorfilm forgatására tartott, azonban különböző szerencsétlen események következtében egy valódi gyilkos elől kénytelen menekülni. Nick Cage egyébként élőben is cameózott egyet a Summer Game Fest színpadán... bizarr látvány volt. A színész július 25-én kerül majd be a játszható karakterek közé.

Crossfire: Sierra Squad

A PS VR2 (és PC) exkluzív játék egy igazán menő élőszereplő trailert villantott, kihangsúlyozva a VR-eszköz képességeit, no meg persze a co-op módot. A játék augusztusban várható, viszont pontos dátumot még nem kapott.

Wayfinder Early Access

A PlayStation-re és PC-re megjelenő co-op játék korai hozzáférése a nyáron indul majd el, addig is megismerkedhetünk a játék oldalán az elérhető karakterekkel.

Stellaris Nexus

A 4X játékok egyik jellemzője, hogy egy-egy meccs igen hosszú tud lenni. Na nem a Stellaris Nexus esetében, ahol az ígéretek szerint a galaxist cirka egy óra alatt is meghódíthatjuk. És ha valakinek, hát a Paradox Interactive-nak elhisszük. A játék megjelenéséről még nincs hír, az trailer alapján PC-re fog megjelenni.

Space Trash Scavenger

Szintén a Paradox Interactive keze alól kerül majd ki a Space Trash Scavenger, amiben egy asztronautát irányítva kell az űrszemetet begyűjtenünk, újrahasznosítanunk, és az űrbéli bázisunkat építeni, szépíteni belőle. Természetesen, hogy ne legyen túl egyszerű dolgunk, harcolnunk is kell a ránk törő űrlényekkel. Pontos megjelenést ez a játék sem kapott még.

Black Deset Online – Land of the Morning Light

A koreai MMORPG "régies" üzleti modellje ellenére folyamatosan bővül és fejlődik, ezúttal egy, a hazai mondavilágból és hagyományokból ihletet kiegészítővel. A Land of the Morning Light új, gigászi bossokat fog majd hozni a játékban, ráadásul a megjelenés már itt van a kertek alatt, június 14-től lesz elérhető a kiegészítő, azonban az előrendelés már él.

Sonic Superstars

A klasszikus Sonic-játékélményt ugyan úgy oldalnézetben, de már modern, 3D-s modellezéssel elhozó Sonic Superstars igazi nosztalgia csemege lesz a kék sündisznó rajongóinak, már csak azért is, mert látszólag a játékmenet alapvető elemei változatlanok maradtak, ami változást a készítők eszközölnek, az nem változtatja meg drasztikusan azt, ami miatt imádjuk a kék sünit. A ősszel érkező játék hírlevelére feliratkozók egy bónusz Amy Rose skint kapnak majd ajándékba.

Honkai: Star Rail

A Genshin Impact alkotóinak új játéka már megjelent egy ideje, azonban az egyik legnagyobb platformot még nem hódította meg. Mostanáig. Ugyanis egy új játszható karakter bejelentésével együtt megerősítették, hogy a játék 2023 negyedik negyedévében PlayStationre is megjelenik majd.

Party Animals

A Recreate Games játékában egy csomó aranyos állatot irányítva verhetjük össze egymást a haverjainkkal, mindezt kelekótya ragdoll fizikávale. A szeptember 20-i megjelenés még odébb van, amikor is PC-re és Xbox-konzolokra is elérhető lesz, utóbbi esetében rögtön a Game Pass kínálatában kezd.

Dying Light 2 frissítés

A Techland játékának sikere töretlen, a franchise kreatív vezetőjének videója alapján pedig a lengyel fejlesztők nem is ülnek a babérjaikon, hamarosan érkezik ugyanis egy fejlesztés, ami megváltoztatja majd az éjszakai játékmenetet és a parkourozást is. A rövid videóban feltűnő szögesdrótos baseball ütő, na meg a Summer Game Fest Twitter-fiókjának posztja alapján egyből megerősítettnek tűnik, hogy készülőben van a Dying Light x The Walking Dead crossover is. Hogy a beharangozott frissítés mikor érkezik, még nem tudni.

Crash Team Rumble

A Crash-franchise kompetitív multis játéka június 20-án jelenik meg, rögtön az első szezonnal egyidőben. Úgy fest, hogy a készítők hosszú távra terveznek a játékkal, azonban kérdéses, hogy a rengeteg live service játék között életképes lesz-e ez az agymenés. Az elérhetőséggel nem lesz gond, ugyanis PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re is megjelenik majd.

Yes, Your Grace: Snowfall

A középkori settingben játszódó, a 3D-s háttereket és 2D pixel art karakterekkel vegyítő Yes, Your Grace: Snowfallban az uralkodás unalmasabb, és kevésbé unalmas részével is megismerkedhetünk. A kegyetlen világ kegyetlen döntéseket vár el tőlünk a folytatásban is, az első rész rajongóinak pedig számos visszatérő karakter fog majd örömet okozni. A játék Xbox-konzolokra, PC-re és Nintendo Switch-re jelenik majd meg, pontos dátumot azonban nem kaptunk.

Palworld

A túlélős, szörnygyűjtögetős játék, ami Geoff Keighley szavaival élve "Pokémon lőfegyverekkel". Az abszurd látványvilága miatt kíváncsian várjuk a januárban induló early accesst.

Final Fantasy VII: Ever Crisis

Ha eddig hiányérzete támadt valakinek, hogy még nincs elég mobiljáték a Final Fantasy VII-ből, annak van egy jó hírünk. A remake sikerét meglovagolandó mobiljáték Sephiroth-ra fog majd fókuszálni, legalábbis a trailer alapján. A gacha-játékra itt lehet előregisztrálni, a zárt bétára pedig június 28-ig jelentkezhetnek az USA-ban és Kanadában élő Android-felhasználók.

Call of Duty: Modern Warfare II és Warzone 2.0 negyedik szezon

Már korábban beszámoltunk arról, hogy mi várható a játékok jövő héten induló negyedik évadában, azonban a műsor során kaptunk egy kis vizuális segédanyagot, ami valljuk be, rendelkezik egyfajta bájjal.

Fae Farm

A Stardew Valley sikere óta tudjuk, hogy igenis komoly piaca van a léleksimogató játékoknak, ahol a barátkozás, a gyűjtögetés, a gazdálkodás és a szó szerinti kikapcsolódás kapja a fő hangsúlyt. Ezért is várhatják ennek a műfajnak a szerelmesei a Fae Farmot, ami szeptember 8-án jelenik meg PC-re és Nintendo Switch-re, de az előrendelés már él.


Marvel Snap

Akármilyen kártyajátékról is van szó, akár elismerjük, akár nem, igenis van egy tényező, amit nem kerülhetünk meg: a szerencsét. Persze, sok múlik az ember taktikai érzékén és a kártyák ismeretén is, de van, hogy úgy érezzük, ellenünk fordultak a paklink lapjai. Ezt az érzést próbálja visszaadni a Marvel Snap rövid sketch-e is.

Fortnite Chapter 4 Season 3

Az Epic játéka minden elképzelést és elvárást megcáfolt eddig azzal, hogy még mindig sikeres. Ráadásul a legújabb bejelentés nemcsak arról szól, hogy milyen új karakter kerül a játékba (egyébként kerül), hanem az új évad tartalmairól: a sziget közepe beszakadt, így pedig egy óriási, ősi dzsungel vált szabadon bejárhatóvá, tele mindenféle veszéllyel és cuki raptorral.

King Arthur: Legends Rise

Egy újabb mobilos játék, igaz, ennek lesz natív PC-s verziója. Az Pendragon-mondavilágból merítő játékban Artúr királlyal és társaival szállhatunk szembe a világot veszélyeztető gonosszal. A játékra regisztrálni itt lehet majd, pontos megjelenésről még nem érkezett hír.

Star Trek: Infinite

A Paradox Interactive újabb játékát leplezték le a show keretein belül. Annyi biztos, hogy grandiózus űrbéli konfliktusokra számíthatunk az ikonikus univerzumban, azonban június 16-ig, a nemzetközi Picard-napig várni kell, a fejlesztők ugyanis aznap fogják teljes egészében leleplezni a játékot.

Lysfanga: The Time Shift Warrior

Az izometrikus akciójátékban többedmagunkkal harcolhatunk az ellenséges szörnyek ellen, a csavar a dologban, hogy a többi karakter is mi leszünk: hősnőnk különleges képessége révén több verziót is képes megidézni saját magától más-más idősíkokból. A játék az idén jelenik meg PC-re.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...