A Baldur's Gate első két részével kárpótolják az Xbox-játékosokat

  • Írta: szlav
  • 2023. augusztus 2.
  • Pletyka
Link másolása
Úgy fest, hogy a Baldur's Gate III valamikor csak jövőre fut be Xbox Series X/S-re, a Microsoft azonban kitalálta a kárpótlást: A jelek szerint a széria első két része már a Game Passre tart.

A PC-s játékosokhoz holnap, PlayStationre pedig szeptemberben érkezik meg a Larian várva-várt szerepjátéka, a Baldur's Gate III. Sajnos az Xbox Series X/S játékosai egy darabig kimaradnak a buliból, ennek azonban nem az az oka, hogy a fejlesztőbrigád ideiglenes exkluzivitási szerződést kötött volna a Sonyval. A dolog miértje ennél egyszerűbb (és talán kellemetlenebb): a Larian még dolgozik azon, hogy a gyengébb Xbox Series S-en is hibátlanul működjön a játék helyi kooperatív módja, ez azonban optimalizáció szempontjából nem kis feladat.

A fejlesztők egyelőre nem tűztek ki hivatalos megjelenési dátumot az Xbox-konzolokra tervezett változathoz, a kiadásért felelős direktor egyik X-posztjából azonban arra következtethetünk, jó eséllyel csak valamikor 2024-ben számíthatunk a Microsoft konzoljaira szabott kiadásra.

Némi kárpótlás azonban vár az Xbox-játékosokra. Habár a Microsoft nem erősítette meg a hírt, néhány felhasználó arról számolt be, hogy értesítéseket kaptak arról, hogy elérhetővé vált az Xbox Game Passen a Baldur's Gate I és II. Ez jelenleg fals információ, a klasszikus szerepjátékok nem csatlakoztak az előfizetéses könyvtárhoz, de nem ez az első eset, hogy a korai email-értesítések buktatják le a közelgő újdonságokat. Mivel maguk az értesítések a hivatalos címről érkeztek, egészen biztosnak tűnik, hogy a Baldur's Gate I és II Enhanced Editionjei hamarosan bekerülnek az Xbox Game Pass tárházába.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...