PC - PS3 kapcsolat az UT3-ban

Link másolása
Kókuszban az Unreal Tournament 3. Lesz keresztplatform vagy nem? Ha igen, akkor melyik konzol lesz a befutó a PC mellett? Kezd nagyon bulvárosan hangzani...
Kókuszban az Unreal Tournament 3. Lesz keresztplatform vagy nem? Ha igen, akkor melyik konzol lesz a befutó a PC mellett? Kezd nagyon bulvárosan hangzani...

Azt hihettük, hogy az Epic kereszt-platformot fog létrehozni az Unreal Tournament 3-al, de még mindig úgy tűnik nagy az ellenkezés. Mark Rein feltűnt a hivatalos Epic fórumon és kiderült, hogy a fejlesztők még nem döntötték el a kereszt-platformot a PC és a PS3 között. „Nem vagyunk 100%-ig biztosak benne, hogy a felhasználok akarják-e ezt a tulajdonságot, – Mondta Rein a fórumon – de ha kapunk időt, mindennel játszhatóvá tesszük, és meglátjuk hogy fog működni.” Megmagyarázta még azt is, hogy az Unreal Tournament 3 PC-n nem fogja kihasználni a Games for Windows Live adta lehetőségeket (nem is kap ilyen matricát), tehát nincs kereszt-platform az Xbox 360 és a PC között.

17.
17.
Ne4ndR
@glek: nekünk pc-seknek meg lesz Crysis bi-bi-bííí :D

(Nehogy besértődj)

(Azon se hogy azt írtam, hogy "nehogy besértődj")
16.
16.
user1
Önmagam ismételgetésével nem fárasztom maga, csak annyit mondok, hogyha visszaolvasol láthatod hogy nem azt írtam hogy nem lehet megszokni a kontrollert, és nem is azt hogy nem lehet vele fps -ezni.....
15.
15.
Gerison bacsi
Mér ne lehetne kontrollerrel FPS-ezni? Régen a 360amon és most a PS3mamon is szinte csak FPSeim voltak (meg tps) és mindet nagyon élveztem! Azokért vettem a gépeket! És konzolon is, sztem legalábbis, ugyanolyan pörgős lehet egy multiplayer meccs. Próbáljátok ki a Resistance-ot. És az irányítás szokása az első játékomnál (CoD3) kb 3 perc volt.
14.
14.
user1
13:

Először is, itt most nem a pc - konzol háború megy, így nem értem mi köze van a hozzászólásodnak mindehhez. Azonkívül ha néha olvasnál is, és nem csak egy - egy mondaton akadna meg a szemed amire válaszolsz, talán észreveszed a billentyűzet, egér, és konzol együtesére vonatkozó megjegyzésemet, amit ugyan megcáfolhatsz ha akarsz, de kétlem hogy sikerülne..... Ha mégis, én kérek elnézést..:):



"A ps3 -as játékok pedig soha nem lesznek irányíthatóak egérrel, és billentyűzettel. Mivel a konzol tulajok 90% -a ezt nem igényli, illetve mert magát a gépet tv elé tervezték, ahol nehéz ügy elhelyezni egy billentyűzetet. Internetezni persze lehet vele, de arra szinte semmi esély hogy ezt valamelyik játékgyártó is támogatni fogja. Jelenleg egyetlen egy programot sem tudnék mondani ami konzolon billentyűzet segítségével játszható."



A konzol -ok előtt/mellett/fölött semmi keresnivalója egy billentyűzetnek, hacsak nem internetezésről vagy egyéb "beleheggesztett" extra -ról van szó.

És ha már felhoztad a "konzol 2 évig szanaszét veri a pc -t" elgondolást, sajnos meg kell hogy cáfoljam. A játékgyártók a növekvő fejlesztési költségek, és a csökkenő profit (amiben a warez is közrejátszik) kompenzálása érdekében igyekeznek minél több gépre kijönni ugyanazzal a játékkal (lásd, a legkissebb apple tábor is kap néha a nagyoktól egy két címet a maga 3 - 5 % -os piaci részesedésével, tehát a hihetetlenül elterjedt pc platform nyilvánvalóan nem lesz elhanyagolva a lefizetett, megvásárolt "exclusive" címek ellenére sem, amivel a sony és a microsoft operál) tehát a grafikai minőséget, és a hardware igényt is igyekeznek a "mindenkinek jó" állásba helyezni. Azonkívül pl a 3 vörös leddel villogó xbox360 bevallottan csúcsát jelentő unreal engine 3 (gears of war, ut3, splinter cell legutolsó megjelent epizódja) lazán elfut egy átlag pc -n, a nagy dirrel durral exclusive címnek bejelentett gagyi - ám kétségtelenül nagyon szép - lost planet sem jelentett gondot az én geforce 7600gt -mnek sem, ami azért már nem mai csirke, és elődje a 6600 is viszonylag jól tűrte a nem túlságosan jól optimalizált motort. Az hogy vannak béna fejlesztők akik olyan szemetet gyártanak mint az r6 vegas ami semmin sem megy, nem jelenti hogy a gépek nem lennének képesek rá, csak azt hogy a csapatot nem igazán érdekelte hogy működik -e a program vagy sem. Na és mikor is jött ki a 6600gt?



Mindenesetre nem akarok vitát nyitni erről, úgysem tudjuk meggyőzni a másikat. Nekem pc -m van, mert kell, és ha már van, játszom is vele, így nem fizetek olyan az idők kezdete óta ingyenes szolgáltatásokért, amikért a remek xbox live esetében kellene, illetve nem kell attól tartanom, hogy vörösen világító led -ek jelezzék nekem a gépem elhalálozását sem. Megaztán útálom a kontrollereket. Csak verekedős játékok esetében teszek kivételt, amikor átmegyek a nálam sokkal fiatalabb unokatestvéremhez, kikapcsolom a béna, lassú tekkent, és elindítom a king of fighters -t, vagy a gulty gear xx -et, és öljük egymást. Na arra jó a konzol, és a lassan potom pénzért kapható ps2.
13.
13.
Laharl
Olyan jókat szoktam mulatni amikor így marjátok egymást. Nem az a lényeg hogy min játszol hanem az hogy mivel. Nekem tök mindegy hogy mire van a játék csak az a lényeg hogy jó legyen. FPS-t sokkal jobb billentyüzettel és egérrel játszani. De próbálj meg egy autó szimulátort ugyanezen kissé nehézkes. Arra sokkal jobb egy kontroler ( vagy kormány). PS3 simán rá tudsz dugni egy usb-s billenyüt meg egeret, PC-re is vannak jó kontrolerek. Kijön egy új konzol szarrá veri grafikáben a legjobb PC-t. 2 évig. aztán kb egy szinten vannak majd a pc messze elhúz. És ezalatt beleölöd a konzol árának a 3 szorosát ha tartani akarod a lépést.
12.
12.
cryan
user1, szerintem is teljesen igazad van. Én mellesleg soha nem értettem miért vannak oda ennyien a konzolokért. Az FPS-t nem a konzolokra találták ki! Hogy lehet joyal FPS-ezni??? Ebből a keresztplatformból csak veszekedés meg anyázás lenne...

11.
11.
lac15
user1

mért menne ez már a játék rovására? ez csak 1 plusz opció és gondolom ugyis teis kiakarod majd probálni, amugymeg kijöttek 1 joy szerü egérrel ps3ra a nevét nem tudom de sztem teis láttad már
10.
10.
Glek
Mr 14: Minek beszéljünk a játékról? :P



User1, szerintem teljes mértékbe nigazad van. De szerintem egy próbát biztosan megérne... Ha nem is teszik bele a játékba, legalább egy nyílt béta-tesztelésen kipróbálhatná a nép... Mivel ilyen eddig még csak a Shadowrunban volt, új dolognak mondható... Megaztán nem is lehet hallani olyanokat hogy katasztrófába torkollott a PC-sek és a boxosok egymásra uszítása... :)
9.
9.
Mr 14
nah hogyha mostmár mindenki sikeresen összeveszett mindenkivel akkor a játékról is eshetne pár szó nem gondoljátok?
8.
8.
user1
7:

Természetesen most sem sikerült megfelelően értelmezned azt amit írtam. Nem a ps3 kontroller -éről szólt a mondandóm, sokkal inkább a keresztplatform veszélyeiről, nevezetesen arról az esetről amikor egy játék annyira meg akar felelni mindenkinek, hogy a végén senki nem lesz vele elégedett, mert mindenkitől elvesznek valamit hogy a másiknak jó legyen. Érted? Láttunk már erre példát eleget.

Az analog karokra tett megjegyzésem pedig csupán az fps -ekben mérhető egérhez viszonyított használhatóságára vonatkozott. Ez a magánvéleményem, és nem hiszem hogy valaha is meg fog változni, hiszen még maguk a játékgyártók is belátták, hogy egy konzol -os illetve egy pc -s játék irányíthatósága, és ebből kifolyólag maga a játékmenet sem összevethető érdemben, ezért a keresztplatform programok mindenképpen valamilyen csorbát kénytelenek elészenvedni. Ilyen lenne pl a könnyített célzásrendszer a konzolosok részére, aminek a szükségességét azt hiszem nem kell ecsetelnem. Nem is csoda hogy egyre több fejlesztő adja fel az ilyen irányú próbálkozásokat.

A ps3 -as játékok pedig soha nem lesznek irányíthatóak egérrel, és billentyűzettel. Mivel a konzol tulajok 90% -a ezt nem igényli, illetve mert magát a gépet tv elé tervezték, ahol nehéz ügy elhelyezni egy billentyűzetet. Internetezni persze lehet vele, de arra szinte semmi esély hogy ezt valamelyik játékgyártó is támogatni fogja. Jelenleg egyetlen egy programot sem tudnék mondani ami konzolon billentyűzet segítségével játszható.

Tehát hogy megnyugodj, leírom még egyszer. NEM béna a kedvenc kis kontrollered, ha arra használjkák amire való. De az nem egy unreal szintű (szigorúan pc -s értelemben véve) játék irányítása..
7.
7.
lac15
user1

most velem is az van mint glek-el hol béna már 1 sixaxis ? jah és mivan ha lesz ps3as verzióban olyan opció h lehet bill+egér párossal használni??
6.
6.
user1
Nem baj. Ne is legyen keresztplatform. Annak úgyis csak az lenne a vége, hogy senki nem lenne elégedett a játékkal. Konzolon túl nehéz lenne, pc -n túl könnyű, vagy elbillenne valamerre az a bizonyos mérleg, és ha egy ps3 -as eltalálna valakit a béna analóg karjaival, akkor összevesznének azon hogy vajon a könnyített célzásrendszer, vagy a pc -s játékos bénasága okozta -e a találatot. Nem kell egymás ellen játszani a pc -s, és egy konzol -os csapatnak. Főleg nem fps -t ami sokkal kényelmesebben játszható pc -n, illetve kiforrottabb hagyományai vannak ezen a gépen. Vajon melyik adrenalin őrült ős fps bajnok ut mániás viselné el a lassított játékmenetet, vagy azt hogy ellenfelei fél méteres tévedés ellenére is fejlüvéseket osztogatnak? Egyik sem ugye? Tehát nem kell keresztplatform.....
4.
4.
Obi1
Glek, kihagytad a GTA4-et..
4.
4.
Glek
Dakkon: :P Aki mondja mááásra, az mondja magááára!! :D XD XD XD

Na jó lehet... Mostanában nagyon ki tudok akadni az ilyen embereken... De nem tudom miért... :/ Pedig régen nem csináltam ilyeneket! :P Most vagy én kezdek kikészülni idegileg, vagy egyre furcsább emberek jönnek a GK-ra. :|



Szerintem egyébként csak attól félnek, hogy ez megint csak erősítené az ellentétet a konzolosok és PC-sek között... Pedig kockázat nélkül nincs siker :) Tényleg vki nem tudja hogy alakul a Shadowrun sorsa? Ha jól emlékszem az az első gamma ami cross-platform... Nem hallani semmit...
2.
2.
Glek
1: ha most gonosz lennék ezt mondanám: "A lényeg az hogy Ti PC-sek, és főleg Te rosszul járjatok, mi meg konzolosok jól..." :P De én nem vagyok olyan mint te... :) És azt is tudom, hogy mostanság ti szoptok... ezért tudom hogy csak ezért mondod ezt... ha meg Mass Effectet, Forza 2-t, GT 5-t, Halo-t vagy ilyen finomságokat akarsz akkor ott a konzol... :P Nem vagy egy kicsit mohó? ;)
1.
1.
Domasi
a lényeg az hogy mi PC-sek jól járjunk.

akinek meg olyan konzolja van amin nem lesz, akkor ott a gép
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...