Hogwarts Legacy - transznemű hősünk is lehet

  • Írta: szlav
  • 2021. március 3.
  • Hír
Link másolása
Habár továbbra sem tudunk sokat a Warner Bros. és az Avalanche Harry Potter-játékáról, J.K. Rowling múltbéli tweetjei után a fejlesztők időszerűnek látták, hogy megemlítsék: az ő szerepjátékukban transznemű varázslónk is lehet.

Nem számít, hogy miféle testfelépítést, illetve feminin vagy maszkulin hangot választunk a mágusunkhoz, bármiféle kombinációban, így akár transzneműként is végigjátszhatjuk majd a Warner Bros. és az Avalanche Studios szerepjátékát, a Harry Potter-univerzum múltjában játszódó Hogwarts Legacyt - írja a Bloomberg legújabb beszámolója.

A kiadó és a stúdió inkluzív állásfoglalása azért érdemel különös említést, mivel J.K. Rowling írónő korábbi tweetjei tavaly komoly hullámverést keltettek a transznemű közösség és a Potter-fandom sorai közt. A játék megítélését egyébként később tovább árnyalta az a pro-Gamergate YouTube-csatorna, amelyet a Hogwarts Legacy tervezője, Troy Leavitt vezetett néhány évvel ezelőtt. 

Habár Leavitt videói látszólag nem hagytak maguk után komolyabb nyomot a Warner Bros. előtt, a vállalat már tavaly ősszel megtette az első lépést, és elhatárolódott (via The Verge) valamelyest J.K. Rowlingtól. A játékhoz kapcsolódó gyakran ismételt kérdések közt kiemelve olvashattuk, hogy az angol írónő nem vesz közvetlenül részt a Hogwarts Legacy fejlesztésében, és habár az inspiráció, illetve a Varázslóvilág nyilvánvalóan tőle ered, ez a történet nem Rowlingtól származik.

A Hogwarts Legacy 2022-ben érkezik PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re, Xbox Series X/S-re, illetve PlayStation 5-re.

74.
74.
Guba32
#73: No igen,akiknek büdös a meló bármire képesek,gondolván itt pl. a tévében bármikor látható jós,sámán,halottlátó,szerencseküldőkhöz,a tévéshopokban a vacakot szuper termékként reklámozók,akik kihasználják a naiv embereket.Egyre több aki az anyját is eladná csak dolgozni ne kelljen netalántán.
73.
73.
Ooorky
#72: BLM-nek semmi köze a feketékhez, 90%-a fehér egyetemista aki olyan szakra jár/járt ami sz*rra se jó és megélhetési aggódó lett belőle.
72.
72.
adamsfamily
#47: Persze.Sajnos ez a baj a BLM mozgalommal is.Ahelyett,hogy cáfolni próbálnák az előítéleteket,kialakítottak egy bosszúhadjáratot a fehérek ellen.Az egész egy olyan mozgalomba csapott át az anti-rasszizmus jegyében,hogy konkrétan meg van szabva,hogy egyes helyeken csak feketéket vehetnek fel,ami önmagában rasszista.Hozzáteszem,hogy az egész BLM mozgalom egy f*szság.Olyan feketék vergődnek,akik nem is éltek még akkor,amikor a feketék valóban el voltak nyomva.
Amíg az emberek szélsőségekben gondolkoznak és mindenki csak visszavágni akar a sérelmeiért,addig nem lesz változás a világban.
67.
67.
zoli12i
Számítottam is rá, hogy egy ilyen hírnél a liberálnácik fognak ezer kommentet legyártani.
Hozom a popcornt.
64.
64.
Obi Wan Kenobi
#63: A GK politikológia tanszéke megmondta!!!!!4!!4! Nézz majd vissza 4 év múlva, mire a demokraták, Soros és az ellenzék lerombol mindent
63.
63.
Zuzmo
Próbálom levonni a konzekvenciát... Szóval, a kommunista transzszexuális sportolók fogják elfoglalni a világot, akik Hogwarts-ból jönnek. Stimt?
62.
62.
delphijos
#61: Nem mellesleg pont azokra gondoltam amúgy akik “elnyomással” vádolják a többi embert akik ellen kikeltél itt alant, de ne is zavarjon egy cseppet sem. Érdemes lett volna elolvasni mire válaszoltam.... de egyszerűbb hisztizni...
58.
58.
#56: Kivéve, ha az exférj "kezeli a helyzetet".
57.
57.
Turley
Nemtudom mit vártam amikor ide klikkeltem, de rém elkeserítő a kommentszekció
53.
53.
delphijos
#52: Mert az emberek vevők erre. Mennyivel egyszerűbb elhitetni magaddal hogy nem te tehetsz a problémáidról, hanem mások, akik által el vagy nyomva. Ez kicsiben olyan mint amikor egy kormány “külső ellenséget” vizionál, vagy a nacionalizmus , hogy “mi fasza nemzet vagyunk, de bezzeg más népek miatt...” Nem te / mi vagyunk a hibásak, hanem mások.
52.
52.
Trico
Nem vagyok öreg (szerintem), de tényleg nem értem ezt a mostanság “divatba” jött dolgot, hogy szinte mindenki baromi érzékeny és úgy érzi el van nyomva stb. A piac persze meg is lovagolja ezt rendesen, ez most a “divat” hangsúlyozzuk ki - így vannak vele. El tudjátok képzelni, hogy 15-20 éve ennek a feature-nek hír értéke legyen? Ott volt ugyanúgy ez a lehetőség, de senkit nem zavart/érdekelt, ha tetszik csináld olyanra a karaktered. Elment ez az egész hiszti egy nagyon rossz irányba. Nem csak erre a konkrét esetre gondolok hanem úgy általánosságban.
51.
51.
user101
...és valószínűleg ez lesz az EGYETLEn "érdeme" a játéknak... muhahahaÍ!
48.
48.
br1Koo
* Elolvasom a cikk címét *
* Látom a kommentek számát *
* Bedobom a popcornt a mikróba*
47.
47.
momant
#35: szerintem is veszélyes. de mindket oldal. annyit mondok csak , h a homofób oldalrol jovo , megertessel nem parosulo zaj miatt tudjak megkonnyebben kihasznalni a jelenseget es a bizonytalan embereket is. ha egy ilyen hirnel az emberek nem kezdenenek obegatni egybol hanem probalnak megerteni , h ez valakinek miert lehet fontos, sokkal kevesebb eszkoze lenne a manipulátoroknak is. harcnak harccal nem vethetsz véget, csak megsemmisítés útján. arról meg ez esetben szerencsére nem beszélhetünk.
46.
46.
DarkCrash
Most komolyan gamerek. Ugy csinaltok mintha kotelezo lenne transz karaktert generalni. A jatekot elvezzetek es ne azt figyeljetek hogy Janinak mekkora palcaja lehet a karaktere kopenye alatt. Azt megertem hogy mar behalozta a jatekvilagot is ez a gender mizeria, es zavar bizonyos embereket, de oszinten. Mit tudunk mi kis emberek csinalni? Semmit. Ha nem tetszik nem veszed meg. Kis millio masik ember megfogja venni.
42.
42.
Jól beszélnek itt. Egy ilyen nem tudja elrontani a játékot. The Outer Worlds-ben is csak jókat röhögtem az egészen a karakterkészítőben, hogy a szakállat gond nélkül rá lehetett tenni a nőre. Aztán az, hogy ki, milyen karaktert csinált magának, az én játékélményemet ugyan nem befolyásolta. True story. Cyberpunk ugyan így. Ott is lehetett varázsolgatni ilyeneket és meg lehetett nézni a szétpimpelt, tudatosan nőnek indított karaktereden, hogy hogy áll neki egy pöcs. Mindezt análkül, hogy ki kellett volna tolatni a karakterszerkesztőből és a legelején egy faszit választani. "Hatalmas" feature, amit jól be lehet reklámozni, miközben valójában meg csak annyi, hogy egy karakterkészítőben, ami a játék előtt van és ahol a kinézet amúgy a játékmenetet nem befolyásolja, lehet ilyeneket is benyomni. Yay.

Gamerként azt mondom, hogy egész addig mindegy, amíg egy játékhoz nem jönnek tematikus, ilyen-olyan irányzatokat vaskalaposan támogató trailerek, átvezetők és játékelemek, hanem csak úgy tökmindegy mit nyomsz be fasz helyett. A Politikai része meg holt nem érdekel :)
41.
41.
szlav
#39: Így van, az RPG-k döntő többségében ez mindig is opció volt, ahol van karakterkészítő. Nem is erről szól valójában a cikk, csak úgy tűnik mindenki meglátta azt a fránya t-betűs szót a címben és ezen most nagyszerűen lehet háborogni.

Ahogy a leadben és a cikk szövegében is írtam, a hír (a Bloomberg riportja) lényege az, hogy a Warner elhatárolódott J.K. Rowlingtól, aki tavaly komolyan összeszólalkozott a transz-közösséggel, illetve a lead designer korábbi nézeteitől. Ami ugyebár érdekes, hiszen Harry Potter-játékról van szó, a projektet pedig továbbra is Troy Leavitt viszi.

De ez persze láthatóan senkit nem érdekel, hiszen a globális összeesküvések beleszövése és a szélsőséges politizálás az, amire a kommentek közt leginkább szükség van /s.
40.
40.
Ooorky
#39: Már Ultima 7-ben is lehetett full homoszexuális karaktered, de ott a játékot 0-ban befolyásolta, ellenben asszem dragon age 2-ben ezt úgy próbálták eladni, mint vmi világmegváltó újdonságot...
39.
39.
Zuzmo
#38: 20 évvel ezelőtti rpgk-ben is találni ilyet, hogy úgy kombinálod össze a kinézetet a hanggal, sőt akár a nemmel, ahogy akarod.
Itt most annyi történt pluszban, hogy névtelen valakik (akiknek vagy van valami közük van a fejlesztéshez, vagy csak a közelében vannak) elmondták egy újságírónak, hogy van ilyen opció a játékban, tehát lehet csinálni akár transzgender karaktert is. Az újságíró erről lehozott egy cikket, mintha ez olyan fontos lenne. Persze, lehet, hogy a játékkal játszó emberek 0.01%-ának majd ez jól esik, viszont a többség ezt észre sem venné. Viszont attól, hogy lehoznak ilyen clickbait anyagokat, pár száz vagy ezer olvasó bepörög, hogy "erről szól majd a Harry Potter játék", és hogy mindenkit át akarnak operálni. Nem, nem erről fog szólni a játék, és ez nem is hivatalos kommunikáció volt. Úgyhogy el lehet tolni a biciklit.
38.
38.
csongor1996
Azt tudja valaki, hogy pl az Immortals kapcsán is volt ilyen hír / kommenthiszti? Mert gondolom itt is pont ugyanaz lesz, hogy külön választod ki testet-hangot, és ennyi. Kétlem hogy egy Harry Potter játékban nemiszervek között lehetne válogatni, meg kefélni mindenkivel.
37.
37.
Guba32
#35: Az nem veszélyes szerintem,hogy egy idióta f.szt operáltat a homlokára,Unicornisnak hiszi magát és úgy szaladgál,az viszont igen,hogy a politika(a mögöttük álló pénzemberek) ezt dobja be cirkusznak,hogy ne arról legyen szó,hogy egy nap alatt mennyi erdőt vágnak ki,hova lesz az a sok műanyag amit minden nap kidobunk,naponta mennyi millióval nő a Föld népessége,mi lesz a leolvadó Sarkokkal,mennyi erőszak történik nők,gyerekek,idősek ellen a hatóságok tehetetlensége mellett,minőségi orvosi ellátás miért csak a tehetőseknek jár,miért lehet kb. ugyanolyan nehezen droghoz,fegyverhez jutni mint egy kiló paradicsomhoz,miért keres egy focista heti több százezer eurót,mikor naponta nem kevesen halnak éhen,satöbbi,satöbbi...
35.
35.
adamsfamily
#7: Szerintem azon már régen túljutottunk,hogy veszélytelennek lehessen hívni.
Amikor ez az egész mozgalom odáig fajul,hogy van akit rávesznek ezekre a műtétekre és jó párnak az a vége,hogy öngyilkos lesz a delikvens,szerintem az egyaltalán nem veszélytelen.Sajnos vannak befolyásolható emberek és pont ezek az emberek azok,akikben néha későn tudatosul,hogy nekik kell együtt élniük az elszúrt műtéttel.De szerintem ebben az egész témában az orvosok is felelősek,mert azzal hitegetik ezt a célközönséget,hogy tegyük fel férfiből-nő,nőből pedig férfit tudnak operálni.Lehet,hogy hasonlít majd rá,de biológiailag kivitelezhetetlen és ez szerintem morálisan undorító az orvosok részéről,akik ezen nyerészkednek.
32.
32.
#28: A legertelmesebb komment itt!! Egyetertek!
31.
31.
Ooorky
#30: Szintén zenész.
Ráadásul már qva unalmas ezt olvasni, szimplán a pénztárcámmal szavazok és kész.
Pl. nem veszek coca cola terméket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...