HWSW: Véget ér a dal, viszlát, iPod Touch!

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 12.
  • Hardver
Link másolása
Búcsúzik az Apple ikonikus hordozható zenelejátszója, mely nem csak egy egész iparág virágzásának ágyazott meg, de a cupertinói céget is elindította a világ legértékesebb vállalatává válásának útján - írja a HWSW.

Az Apple felhagy a zenelejátszói kínálatában elérhető utolsó mohikán, az iPod Touch gyártásával, már csak addig lehet vásárolni az ikonikus eszközből, „amíg a készlet tart”. A cupertinói cég ezzel teljesen felhagy a dedikált zenelejátszók készítésével, de közleménye szerint az iPodok szellemisége minden további más eszközében tovább él, legyen szó az iPhone-, az iPad-, vagy a HomePod Mini-szériákról.

A 2007-ben bemutatott iPod Touch az iPod-termékvonal utolsó nagy túlélője volt, valójában egy mobilhálózati csatlakozás és funkciók nélküli iPhone - és kvázi ebből a kütyüből nőtte ki magát az Apple máig legnagyobb példányszámban eladott, legsikeresebb hardverszériája, az iPhone (a két termékvonal olyannyira édestestvérnek számított eleinte, hogy az Apple egészen 2010-ig párhuzamosan frissítette mindkét termékcsaládot).

Még több részlet és nosztalgiázás a HWSW cikkében!

1.
1.
Heldengeist
Felemásak az érzéseim. Egy zseb-zenelejátszónak telefon mellé még ma is van értelme. A mai napig használom a Nano G6-omat, néha még karóra helyett is. Másrőszről a zene átmozgatásához iTunes-t használni olyan, mintha a seggem lyukán keresztül akarnám megvakarni a fülcimpámat. Gyártanak mp3/mp4 lejátszót mások is, amit csak rádugsz a gépedre és másolsz, aztán lehúzol és hallgatsz.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...