Pénteken sztrájkoltak a Ubisoft dolgozói

Link másolása
A Ubisoft mintegy 40 munkatársa múlt pénteken sztrájkba lépett, miután a szakszervezet felszólította a dolgozókat.

A Ubisoft vezérigazgatója, Yves Guillemot azt tervezi, hogy hatalmas összegekkel csökkentené a játékfejlesztő cég kiadásait. Ennek következtében már több, be nem jelentett játékot is elkaszáltak.  A munkatársak ezeket a terveket abszolút visszautasítják, így a francia Solidaires Informatique szakszervezet vezetésével sztrájkba lépnek a dolgozók. Egy korábbi hírben már beszámoltunk a sztrájkkal kapcsolatos tervekről, de úgy tűnik, valóban mozgásba lendültek a dolgozók. 

Több mint 40 fejlesztő, irodai munkatárs lépett sztrájkba január 27.-én. Ezen a napon gyűlést tartottak a Ubisoft párizsi fejlesztőstúdiójának menzáján - jelentette az Axios. Egy jelenlévő dolgozó szerint a megbeszélésen szó esett a Ubisoft jelenlegi nehéz helyzetéről, a válság okozta nyomásról és a jövőbeli sztrájkintézkedések terveiről. A beszámolók szerint nem volt olyan formális tiltakozás, mint amilyet a francia virtustól megszokhattunk, és annak sincs jele, hogy a munka leállt volna a Ubisoft párizsi központjában.

A játékfejlesztő cég vezérigazgatója kemény szavakkal reagált a 2023-as év viharos kezdetére: azt mondta, hogy "a labda a ti térfeleteken van, hogy teljesítsetek". Ez a megjegyzés felbőszítette a munkakörülmények és a vállalat vezetése miatt már amúgy is feldühödött dolgozókat, akik Guillemot-t bocsánatkérésre kényszerítették. 

Még ha ez a sztrájk nem is volt annyira eredményes, legalább a Ubisoft vezérigazgatója megtapasztalhatta, hogy "azért a víz az úr".

1.
1.
hedzsooo
Mondjuk ugy tudom h osszessegeben az Uborkanak durvan 20 ezer ember dolgozik, hat nem tudom mennyire sapadt le ettol a 40-tol a managment de persze hajra. Magatol ugy sem jon a sult galamb illetve manapsag is sokaknak meg a jogosan jaro dolgok sem sokszor ugye...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...