A sztrájkok miatt csúszik az idei Emmy-díjátadó is

  • Írta: szlav
  • 2023. július 28.
  • Rendezvény
Link másolása
Az eredeti tervek szerint szeptember 18-án került volna megrendezésre a 75. Primetime Emmy-díjátadó ceremóniája, a hollywoodi írók és színészek sztrájkja azonban a rendezvényt is halasztásra kényszeríti.

Legutóbb 2001-ben, a szeptember 11-ei terrortámadások miatt került elhalasztásra a Primetime Emmy díjátadója, a Variety értesülései szerint azonban a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája idén is rákényszerül az elnapolásra, mégpedig a WGA és a SAG-AFTRA továbbra is rendületlen sztrájkjai miatt. A hollywoodi írók május óta sztrájkolnak és tüntetnek a streamingszolgáltatókon futó filmekből és sorozatokból származó fair járulékokért, illetve azért, hogy a hivatásukat ne veszélyeztethesse a feltörekvő AI-technológia. A SAG-AFTRA színészei hasonló okokból július 14-én kezdték meg a saját sztrájkjukat.
 

Habár a fentiek miatt gyakorlatilag hónapok óta megállt az élet Hollywoodban, a szakszervezetek továbbra sem jutottak egyezségre a stúdiókkal. Szünetelnek a forgatások és az előmunkálatok, állnak a marketingkampányok, csúsznak a filmpremierek, de ahogy azt a mai hírünk is bizonyítja, az olyan nagy múltra visszatekintő rendezvények sem maradnak érintetlenek, mint az Emmy-díjátadó.

"A filmipar többi szereplőjéhez hasonlóan mi is reméljük, hogy a jelenlegi szakszervezeti tárgyalások során minden fél számára méltányos és időszerű megoldás születik majd. Továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet partnereinkkel a Foxnál, és tájékoztatni fogjuk, a közönségünket, amint friss információk állnak rendelkezésre" - nyilatkozta még a múlt héten az Akadémia, mielőtt elnapolták volna a nagy presztízsű ceremóniát.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...