A Command & Conquer uralta márciusban az európai eladásokat

  • Írta: pandaril
  • 2024. április 11.
  • Hír
Link másolása
Igaz, főleg a lista második felét, de az EA lépése, amivel elérhetővé tette a sorozat 17 részét Steamen, úgy látszik, hogy nagyon is megtette a hatását az eladásokat nézve.

A GSD márciusi adata szerint 15,9 millió játék talált gazdára Európában, az adatokat a digitális és fizikai adathordozós eladások alapján számolták ki. A márciusi megjelenések közül a Dragon's Dogma 2 volt az egyetlen, ami felfért a TOP 10-es listára, a Rise of the Ronin, a WWE 2K24 és a Princess Peach Showtime! sem tudott felkerülni a lista elejére. A február végén megjelent Final Fantasy VII Rebirth relatíve közel került a Capcom RPG-jének eladási számaihoz (igaz, így sem fért fel a TOP 10-be), ami azért is komoly eredmény, mert a Square Enix játéka csak egy platformon elérhető.

Hogy kik tanyáznak akkor a lista élén? A EA Sports FC 24-en, a Helldivers 2-n és a GTA V-ön túl a Rainbow Six: Siege is bekerült ide, viszont a lista további hat helyezettje nem más, mint a Command & Conquer-sorozat egyes részei. A lista negyedik helyén végzett a Generals, de felfért még az első két Red Alert és a Tiberian Sun is. Ez úgy volt lehetséges, hogy az EA még a hónap elején 9 klasszikus játékát tette elérhetővé a Valve áruházában, amelyek közül az egyik a Command & Conquer: The Ultimate Collection volt, ami önmagában is 17 játékot jelent. A rajongók pedig egyből rávetették magukat az amúgy is igen komolyan leakciózott RTS-sorozatra.

Így néz hát ki a márciusi lista:

  1. EA Sports FC 24
  2. Helldivers 2
  3. Dragon's Dogma 2
  4. Command & Conquer: Generals
  5. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
  6. GTA 5
  7. Command & Conquer: Red Alert 2
  8. Command & Conquer: Tiberian Sun
  9. Command & Conquer: Renegade
  10. Command & Conquer:Red Alert
1.
1.
crytek
Nem számít a hol...de nem ám. Pff :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...