A Nintendo ügyvédei a Garry's Modot is kipécézték maguknak

  • Írta: szlav
  • 2024. április 25.
  • Hír
Link másolása
A borzalmasan elborult videóanimációk és a bizarr Source-modellek legforróbb melegágya, a Garry's Mod is a Nintendo célkeresztjébe kerül. A tulajdonosoknak 20 évnyi tartalomból kell kiszűrniük a japán cég figuráit.

A Nintendo híres a fantasztikus, családbarát játékairól, Marioról, Linkről és Zeldáról, a különutas hardverpolitikájáról, meg arról, hogy még a nagyanyádra is ráküldik az ügyvédsereget, ha Yoshit merészel hímezni a tornazsákodra. Ennek jegyében pedig gyakorlatilag elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb a Garry's Mod készítői is megismerjék a japánok haragját, hiszen a Source Engine legnépszerűbb sandbox-készletében minden felhasználó olyan karaktermodelleket alkot, amilyent csak akar... beleértve a Nintendo tulajdonában lévő figurákat is.

Azt pedig elhihetjük, hogy az elmúlt két évtizedben számtalan Mario, Luigi, Samus és Link került fel a Steam Workshopba, így a Facepunch Studios munkatársai előtt nem kis feladat áll: a hivatalos felszólítás értelmében át kell szitálniuk az egész adatbázist, így kiszűrve a Nintendo által védett karaktereket és egyéb vizuális elemeket.

"Őszintén szólva, mindez teljesen érthető. Ezek a Nintendo tartalmai, és az, hogy mit engednek meg és mit nem, csakis rajtuk múlik. Ha nem akarják, hogy a Garry's Modban ilyenekkel játssz, az az ő döntésük, ezt tiszteletben kell tartanunk, és el kell távolítanunk őket, vagy legalábbis annyit, amennyit csak tudunk. -- Ez pedig egy hosszas folyamat lesz, mivel 20 évnyi feltöltést kell átnéznünk. Ha te is szívesen segítenél nekünk azzal, hogy törlöd a Nintendóval kapcsolatos feltöltéseidet, és megfogadod, hogy soha többé nem töltesz fel ilyen tartalmat, az nagyon sokat segítene nekünk." - olvasható a Facepunch Studios közleményében.

2.
2.
Ooorky
#1: Biztos nem szeretik Bub Games videóit.
1.
1.
tyber16
Nagyon ráérnek ezek a nintendo ügyvédek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...