2023 legsikeresebb filmje: a Super Mario Bros.: A film

  • Írta: aronsz
  • 2024. május 7.
  • Cooltúra
Link másolása
A tavalyi év legnagyobb animációs filmje jócskán visszahozta a gyártási költségeit. Tette mindezt úgy, hogy egy mezőnyben indult az Oppenheimerrel és a Barbie-val.

A tavalyi év kifejezetten erősre sikerült mozi szempontból, hiszen az utóbbi időben egyébként nem túl jól muzsikáló ipar hatalmas löketet kapott az Oppenheimernek és a Barbie-nak köszönhetően. A két film újra vissza csábította az embereket a moziba, előbbi pedig az Oscaron is tarolt.

A Deadline számításai szerint azonban az év legsikeresebb filmje mégsem ezek közül került ki, hanem a Super Mario Bros.: A film szerezte meg az előkelő címet. Az Illumination legsikeresebb filmje 959 millió dollár bevételt hozott, amiből 559 millió dollár tiszta haszon volt. Összehasonlításképpen a lap számításai szerint a Barbie 421 millió, az Oppenheimer pedig 201,9 millió dollár hasznot hozott a készítőknek.

A Barbie bevétele egyébként több volt, azonban a film költségei is magasabbak voltak. A Nintendo, illetve az Universal Pictures viszont a sikeres reklám kampányt folytatott, amiben a McDonald’s és a 7-Eleven is részt vett, illetve kihasználták a Nintendo Direct eseményt és a március 10-én tartott Mario-napot is a közönség toborzásra.

A film sikerét mi sem mutatja jobban, hogy már készül is a következő rész, amit majd 2026 április 3-án láthatunk a mozikban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...