Hírarchívum - 2024. március

Vlagyimir Putyin saját orosz játékkonzolt gyártatna

Miután a Sony, a Microsoft és a Nintendo is kivonult Oroszországból, alaposan megüresedett az ottani videojátékos piac. Vlagyimir Putyin egy saját gyártású orosz játékkonzol fejlesztésével bízná meg a helyi szakértőket.

Négyrészes dokusorozat érkezett a Final Fantasy VII Rebirth születéséről

A Square Enix nagyszerű művészi hozzáértéssel álmodta újra a Final Fantasy VII középső fejezeteit. A játék készítői most egy négy epizódos websorozatban mesélnek a fejlesztői folyamatokról.

A játékok jobban megvannak írva, mint sok sorozat?

A Baldur’s Gate 3 és a Starfield színészei szerint igen. Tapasztalatuk alapján több minőségi tartalom kerül egy-egy játékba, mint a kisképernyőkre szánt alkotásokba és ez nem csak a hosszabb képernyőidőnek tudható be.

Suicide Squad - megérkezett Joker, de a játékosok nem örülnek

A Suicide Squad: Kill The Justice League első szezonja mindenki kedvenc őrült bohócát állította a középpontba, azonban több olyan játékmechanikai döntést is hoztak az alkotók, melyektől nincsenek elragadtatva a rajongók.

XDefiant - tovább csúszik, de bejelentettek egy új szervertesztet

Számtalanszor elhalasztották már a Ubisoft kompetitív lövöldéjét, most sincs ez másképp, de legalább egy újabb szervertesztet is bejelentettek a készítők, mely után már reményeik szerint tudnak majd pontos megjelenési dátummal szolgálni.

Befejeződött a Sonic, a sündisznó 3 forgatása

A SAG-AFTRA-sztrájkok miatt akár csúszhatott is volna a projekt, de megmaradt az eredeti premierdátum, jól jelzi ezt az is, hogy hivatalosan is befejeződött a forgatás, jöhet az utómunka.

Stellar Blade - elérhető a demó és már a folytatásról beszélnek a fejlesztők

Kipróbálhatjuk mi is az áprilisban érkező PlayStation 5-exkluzív akciójátékot, melynek már a folytatásáról beszélnek a fejlesztők – derül ki egy interjúból.

Tovább növekszik a Pokémon Go

Majd’ 10 éve jelent meg a Pokémon Go, a nemrég rendezett „Go Tour” pedig az egyik, ha nem a legsikeresebb hete volt a kiadónak. Most egy interjúban beszéltek erről, a játék jövőjéről és a közelgő frissítésekről.

Újabb kiegészítőt kap a Rain World

A népszerű metroidvania egy újabb, nagyobb DLC-vel bővül a tavalyi Downpour kiegészítő után. Alapvetően nem egy könnyű játékról van szó, a készítők viszont ígéreteik alapján tetőzni fogják az eddig látottakat a The Watcherrel.

Áprilisban Eddy Gordo is megérkezik a Tekken 8-ba

Az új-, vagyis jelengenerációs Tekken-játéknak nem kell szégyenkeznie, ha karakterekről van szó, azonban így is kimaradt a felhozatalból pár veteránnak számító szereplő, köztük Eddy is. Most viszont nemsokára vele is résztvehetünk a bajnokságon.