Hírarchívum - 2024. március

Visions of Mana - akció közben az új szereplők

Szerencsére nem egyedül indul a Mana Fájához főhősünk, Val. Útja során számos szimpatikus karakterrel is összefut, akik csatlakoznak hozzá a harcokban. Köztük Careena és a Morley - róluk szól a friss előzetes.

A CD Projekt fejlesztőinek kétharmada már a The Witcher 4-en dolgozik

A kiadó legutóbbi pénzügyi évére vonatkozó konferenciáján kiderült, hogy a Solaris munkacímen futó játék a fejlesztése hamarosan a gyártási státuszba lép. A összes emberi erőforrás kétharmada már a The Witcher új részét fejleszti.

Az ArenaNet visszatérhet a Guild Wars-sorozathoz

Az NCSoft befektetőinek tartott konferencián a cég ügyvezető elnöke elhintette, hogy az ArenaNet csapata visszatérhet a Guild Wars 3 fejlesztéséhez. Erős és közkedvelt IP-ről van szó, amit kár lenne elpazarolni.

A jelenlegi generációs konzolokra is kijön a Predator: Hunting Grounds

Emlékeztek még az IllFonic aszimmetrikus multira épülő Predator-játékára 2020-ból? Nem? Sebaj, hiszen az év végén érkezik PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re, sőt, a jövő hónapban a meglévő platformokon is kapunk új tartalmi frissítést.

A bennfentesek szerint 2025 elején érkezik a Monster Hunter Wilds

Már megint nem bírt magával Dusk Golem, aki már nem egyszer adott biztos tippet a hivatalos bejelentések előtt. A szivárogtató szerint a Capcom 2025 első negyedévében küldi a boltok polcaira a következő nagygépes Monster Huntert.

Ezen a héten az Islets az Epic Games Store ingyenes játéka

Ahogy beszámoltunk róla, tegnap estétől egy kézzel festett hátterekkel operáló metroidvaniát ad ingyen az Epic játékboltja. Az Isletsben több szigetet járhatunk be, hatalmas főellenfelekkel nézünk szembe, miközben a világot meggyógyítjuk.

Indie fejlesztők állnak össze egy nagy játékbemutatóra

A Triple-I Initiative (tripla-i kezdeményezés) április 10-re hirdetett egy élő adást, ahol többek között a Terraria, Slay the Spire és a Dead Cells kiegészítőjének fejlesztői fogják bemutatni az újdonságaikat.

Újra szigorít a felhasználói feltételeken a Twitch

Igen, már megint a szexi közvetítésekkel van gond, újabb fejezethez érkezett a platform és a streamerek csatája. Mostantól nincs több zöld nadrágos stream. Legalábbis a streaming platform reményei szerint.

Hét játékon dolgozik a Don't Nod és ebből 4-ről még nem is tudunk

Átszervezi a munkafolyamatokat a Don’t Nod csapata, a jövőben három külön, belső “szakértői ág” lesz a stúdión belül, amelyek egy-egy zsánerért felelnek majd.

Dragon's Dogma 2 DLC-ről kérdezi a játékosokat a Capcom

Különös kísérletbe kezdtek a fejlesztők. Hivatalosan a Capcom nem dolgozik a játékhoz érkező kiegészítőn, de lehet, hogy ha elég játékos kéri, akkor fog. Most mindenki jelezheti, hogy mennyit adna az extra tartalomért.