Hírarchívum - 2024. március

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Jelen generációs konzolokon is kapható lesz egy állatkert menedzselős játék, véresen komoly hócsatákat vívhatunk South Parkban, a mozikban pedig óriás szörnyeket nézhetünk meg.

Mégis a Microsoft finanszírozza a Toys for Bob következő játékát

A Skylanders, Spyro és Crash Bandicoot mögött álló fejlesztőcsapat a múlt hónapban bejelentette a függetlenségét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kiadóként ne állhatnának a Microsoft ernyője alá.

A Persona 3 Reload producere elnézést kért, amiért a női főhős kimarad a játékból

Hamarosan érkezik a Persona 3 Reload kiegészítője, azonban az eredeti játékban szereplő női főhős, Kotone egyelőre egész biztosan nem érkezik a játékhoz. Egyszerűen túl sok munka lett volna vele.

Az Enotria készítője elnézést kért az Xbox közösségtől

A játékot készítő Jyamma Games vezérigazgatója kért elnézést az Xbox játékosoktól, amiért ilyen sokáig húzták a döntést, elmondta viszont azt is, hogy mi állt a port elkaszálásának a háttérben.

Érkezhet a Final Fantasy IX remake?

Naoki Yoshida a Final Fantasy XIV-hez érkező kiegészítő gyűjtői változtatának bemutatása közben többször utalt a sorozat kilencedik részére, azonban elmondása szerint titok, hogy miért.

A STRIDE: Fates érkezik PlayStation VR2-re

Konkrét dátumot még nem tudunk, azonban a jövőben PS VR2 segítségével is üldözhetjük a rosszfiúkat, a disztopikus Airon City-n keresztül parkourozva. Jelenleg Quest 2 és Quest 3 eszközökön érhető el a játék.

Június végén érkezik a Final Fantasy XIV Dawntrail

A játék rendezője elmondta, eredetileg már egy héttel korábban szerették volna kiadni a játék következő nagy expanzióját, azonban az Elden Ring: Shadow of the Erdtree bezavart.

Sikeresen teljesítették az összes Super Mario Maker-pályát a rajongók

Még pont időben, hiszen a jövő hónapban megszűnik a játék online támogatottsága, így nem készülhet hozzá több játékosok által alkotott tartalom.

Baldur’s Gate 3 - érkeznek még új befejezések

Ugyan sem DLC-n, sem a negyedik részen nem ügyködik a Larian, azonban egy interjúban elmondta Swen Vincke, hogy új befejezésekre még számíthatunk, melyek „igazán gonoszok” lesznek.

Sworn – egy új kooperatív roguelike-ot jelentettek be

Camelot világába kalauzol el minket a legújabb roguelike, melyben az őrült Artúr királlyal és a kerekasztal lovagjaival kell majd megküzdenünk egyedül vagy 3 barátunkkal. A játékot még idén tervezik piacra dobni.