Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.
1414747822

HWSW: Visszavonják a netadó-javaslatot

Meghátrál a kormány internetadó ügyben, a jövő évi adótörvény-módosítások egyik legvitatottabb eleme ezzel kikerül a Parlament elé terjesztendő végleges adócsomagból, írja a nagytestvérünk, a HWSW.
1414688400

Bemutatón a Google moduláris telefonja

Néhány pillanatig végre működés közben is láthatjuk a Google "Project Ara" névre keresztelt moduláris, menet közben is átalakítható mobiltelefonját, mely a tervek szerint akár már jövőre megjelenhet a piacon.
1412947080

Állítólag eladó a Unity is

Úgy hírlik, eladó a Unity. Azt még nem lehet tudni, hogy ki venné meg a népszerű játékkészítő platformot, de az biztos, hogy az eladás apropóján szétküldött prezentációt a Google is megkapta többek között.
1412582435

RoomAlive - kiterjesztett valóság a nappaliban

A Microsoft kutatási részlege továbbgondolta a tavalyi CES-en bemutatott IllumiRoom koncepciót. A RoomAlive már sokkal bonyolultabb dolog, amely a nappaliból egyfajta interaktív, kiterjesztett valóságot csinál.
1412240400

Íme, a Dexmo, a virtuális valóság érezhető oldala

A virtuális valóság rohamos fejlődésnek indult az utóbbi években, de a számos szemünket kényeztető készülék csak egy részét képezi azoknak a berendezéseknek, melyek át akarják helyezni érzékszerveinket a játékba.
1411311600

Jön a következő Oculus-prototípus

A Los Angeles-i Oculus Connecten bemutatott, Crescent Bay névre hallgató új modellben beépített hangszórók és 360 fokos mozgáskövetés is lesz. A hardver még mindig nincs kész, de a DK2-höz képest hatalmasat fejlődött.
1411214440

Felhő alapú szolgáltatást indít a Square Enix

A japán kiadó a Tokyo Game Show keretében lerántotta a leplet az új felhő alapú szolgáltatásáról, a Shinra Technologiesről. Mire is jó? Szoftver nélkül nyomulhatunk a Square Enix sikercímeivel PC-n és konzolokon.
1410760800

Oculus Rift - publikus bétateszt, akár már áprilisban

A TechRadar értesülései szerint az Oculus VR egy "nyilvános bétatesztet" indítana az Oculus Rift VR-szemüveg boltokba kerülése előtt, erre leghamarabb jövő áprilisban kerülhet sor, de a nyáron mindenképpen lezajlik.
1410674400

PC-n is streamelhetjük majd az Xbox-játékokat?

Újra felröppentek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft egy cloud gaming szolgáltatáson dolgozik, ezúttal viszont azt is mondják, hogy a rendszer lehetővé tenné az Xbox-játékok PC-n történő streamelését.
1409223613

Filmekkel bővült a GOG felhozatala

Most már játék- és internetkultúrával foglalkozó mozgóképeket is letölthetünk, vagy streamelhetünk a GOG.comon. A lengyelek hitvallása mit sem változott: a filmek - a játékokhoz hasonlóan - DRM-mentesek lesznek.