Jövőbe tekintő sorozat

MikeReem rovata a tudomány legújabb és a legmeglepőbb témáiról.
1400240700

HWSW: Lekapcsolják az iWiW-et

Az indokoltnál sokkal tovább tartották lélegeztetőgépen az iWiW-et, június 30-án pedig végleg lekapcsolják a szolgáltatás alatt a szervereket, ezzel a magyar egy web korszakos szereplője tűnik el örökre.
1399028400

ZeniMax: Carmack lopott tőlünk

Érdekes balhé körvonalazódik az Oculus és a ZeniMax között, aminek a középpontjában John Carmack áll: a játékkiadó azt állítja, hogy a programozólegenda lopott tőle, és most kárpótlást követel.
1398706260

Nagyobb volt a PC-s játékpiac, mint a konzolos

A tavalyi évben több bevételt hozott a PC-s játékpiac, mint a konzolos, állítja a DFC Intelligence elemzőcég tulajdonosa. A számítógépeken a MOBA a domináns műfaj, jóformán semmi nem tud labdába rúgni mellette.
1398261600

Ilyen a USS Voyager az Oculus Rifttel

Thomas Kadlec saját bevallása szerint óriási Star Trek-rajongó, de odavan az Oculus Riftért és az Unreal Engine 4-ért is - nem csoda, hogy úgy döntött, összegyúrja ezeket egyetlen techdemóba.
1397559600

David Attenborough az Oculus Riftre forgat

Akit csak minimálisan is érdekelnek a dokumentumfilmek, valószínűleg hallották már Sir David Attenborough nevét, aki a műfaj egyik, ha nem a legnagyobb képviselője. Most az Oculus Riftre forgat.
1397134800

Megnyitott a JátékosLét Kutatóközpont

Múlt szombaton megnyitott a kutatókat, fejlesztőket és játékosokat tömörítő JátékosLét Kutatóközpont Budapesten: a szervezet a játékok és a játékos mechanizmusok kutatásával foglalkozik majd.
1396972800

Szeptemberben rajtol a Virtuix Omni, de drága lesz

Szeptemberre is jut majd egy érdekes és mindenképpen formabontó gamer kütyü: akkor rajtol majd a Virtuix Omni névre hallgató taposógép, afelől viszont ne legyenek kétségeid, hogy méregdrága lesz.
1396965600

A kontroller, ami tudja, mikor unod a játékot

A Stanford mérnökei olyan kontrolleren dolgoznak, ami a szívritmusod, a légzésed és a verítéked alapján azt is meg tudja állapítani többek között, hogy mennyire unod az adott játékot.
1396362600

Újabb Valve-fejlesztőt igazolt az Oculus

Rövid időn belül Aaron Nicholls az Oculus harmadik olyan igazolása, aki korábban a Valve-nál dolgozott. Nicholls együtt dolgozik majd korábbi munkatársaival, így Michael Abrashsel is.
1396188000

Totem - új VR-szemüveget mutattak be

A True Player Gear bevallottan az Oculus körüli felháborodást szeretné meglovagolni, ezért leleplezte az immár kilenc éve készülő VR-szemüvegét, a Totemet. Ha minden jól megy, még idén boltokba kerülhet.