Nintendo DS

A DS a Nintendo apró handheldje, melynek érdekessége, hogy érintőképernyős dual screen technológiával készült, így forradalmian új játékélményt nyújt a kicsike.
1294748103

Idén még nem áll le a Nintendo DSi gyártása

Pár órával ezelőtt érdekes pletykák röppentek fel, amit aztán a Nintendo brit részlege cáfolt is - igaz, csak az Egyesült Királyságra vonatkozóan. A hírek szerint a Nintendo 3DS megjelenése után a japánok leállították volna a DSi gyártását, hogy teret engedjenek az új kézikonzolnak.
1294669513

Megvan a nagy év végi szavazás győztese

Lezárult a Gamekapocs tavaly év végi szavazása, amelyben arról kérdeztünk Titeket, hogy melyek voltak a 2010-es év legjobb játékai. A kategóriák győzteseit már ismeritek, míg a legeslegjobb címre egy második forduló keretében voksolhattatok - a Gamekapocs olvasók szerint az év játéka nem más, mint a...
1293632781

PSP- és Pokémon-győzelem Japánban

Az ASCII Corporation közzétette a 2010-es év japán játék- és konzoleladásait. A játéklistát ugyan uralja a Nintendo, az idei legjobbak közé még két tavalyi megjelenésük is beférkőzött, ám a konzoleladások terén visszaszorult a cég: a Nintendo DS zuhanásának köszönhetően a PSP vitte el a pálmát idén.
1291975200

NPD-jelentés: Call of Duty- és Kinect-siker

Az amerikai játék- és konzoleladásokat összegző NPD Group közzétette a novemberi jelentését, amelyből az is kiderült többek között, hogy a Call of Duty: Black Ops adta a múlt havi játékeladások negyedét, illetve hogy a Kinect volt a legnépszerűbb kiegészítő a piacon, ami az Xbox 360-nak is jó tett.
1291636823

Bajban a handheld piac, az ellenség az Apple

A Wedbush Morgan Securites elemzője, Michael Pachter felvázolta legújabb gondolatait a kézikonzolos piacról: szerinte nagy bajban vannak a DS és a társaik, sőt a PSP 2 "már a megérkezésekor halott lesz". Az Apple térnyerése megfojtja a többi résztvevőt - lássuk miként gondolja mindezeket!
1291123817

Másfél millió Nintendo-gép kelt el a hálaadás alatt

Amerikában a múlt hét végén volt a hálaadás, amely a karácsonyi bevásárlószezon nem hivatalos kezdetének is számít az országban. A gyártók fokozott elvárásokkal fordulnak az ünnephez, elvégre ezekben a napokban ugrásszerűen megemelkednek a konzoleladások is.
1290768291

Japánban is az élen végzett a Black Ops

Amerikában tegnap hálaadás volt, ezért a szokásosnál kevesebb az érdekes hír, így nincs mit tenni: szemezgessünk a japán lapokból! Mint kiderült a keleti szigetországban is szépen nyitott a Call of Duty: Black Ops, míg a Kinect a vártnál jobban, de nem túl kiemelkedően szerepelt a múlt héten.
1290012337

Nem ment jól az amerikai piacnak októberben

Az amerikai játék- és hardvereladásokat összesítő NPD Group közzétette az októberi jelentését, amelyből az is kiderült többek között, hogy az elmúlt hónapban nem ment olyan jól az amerikai piacnak: összesen négy százalékot estek vissza az értékesítések, még szerencse, hogy a játékok javítottak a helyzeten.
1289231642

Hírek a nagyvilágból - rövid infók estére

Új sorozatunkban naponta, kétnaponta egy utolsó erőbedobással még megpróbálunk összeszedni Nektek egy kisebb csokor hírt. Ezek rendszerint olyan információk vagy előzetesek lesznek, amelyeknek nem feltétlenül jutna hely a hétköznapi hajtásban, de ezekben az összeállításokban megemlékezünk róluk.
1288592095

Folytatódik a DS támogatása a jövő évben is

A Nintendo továbbra is ellátja frappáns játékokkal jelenlegi handheld konzoljukat, miután a 3DS jövő márciusban megjelenik - legalább is a jövő évben biztosan. Szóval nem kell aggódniuk a tulajoknak, hiszen nem kell kidobniuk öregecske DS-üket, s várhatnak az átállással.