Nintendo DS

A DS a Nintendo apró handheldje, melynek érdekessége, hogy érintőképernyős dual screen technológiával készült, így forradalmian új játékélményt nyújt a kicsike.
1322643600

Közel 1 millió Xbox 360 ment el egy nap alatt

A hálaadást követő első péntek az a bizonyos fekete péntek, ami az Egyesült Államokban élő bajtársaink számára a karácsonyi bevásárlási szezon kezdetét jelenti. De jelent ennél egy sokkal fontosabb dolgot is: brutálisan korán nyitó üzleteket és irdatlanul komoly leárazásokat.
1321121901

Amerikában is a Battlefield 3 vitte el az októbert

Befutottak az NPD Group októberi statisztikái, a tízes toplista szerint a Battlefield 3 volt az amerikai játékosok kedvence a hónapban, ráadásul szokatlanul jók voltak a PC-s eladások is, köszönhetően a sorozat gyökereinek. A legkeresettebb konzol még mindig az Xbox 360 a tengerentúlon.
1319781600

HWSW: Óriási veszteséggel zárt a Nintendo

Az idei pénzügyi év során másodszor volt kénytelen változtatni év végi előrejelzésein a Nintendo, miután a szeptemberben véget ért hat hónapot a vártnál nagyobb veszteséggel zárta. A vállalat láthatóan továbbra is bízik a karácsonyi szezonban, a 3DS-ből márciusig még mindig 16 millió darabot akar eladni.
1318690800

Megugrottak a 3DS eladásai Amerikában

Megérkeztek az NPD Group szeptemberi toplistái, az Egyesült Államokban a múlt hónapban még a Madden NFL sikere ellenére is csökkentek a szoftvereladások, és a konzolok értékesítései is visszaestek. A Nintendo 3DS megtáltosodott némileg, persze az óriási árcsökkentés után ez nem meglepő.
1313337600

Új játékműfajt teremt a Nintendo?

Azon már meg sem lepődünk, hogy a Nintendo legújabb konzolja nem hasonlít semmi másra, ami a piacon van, azonban a játékok műfajait tekintve egyelőre még ők is nagyjából konzervatívak voltak. Most azonban muszáj volt feltalálniuk a Massively Single-Playing Online Game-t.
1312017356

Iwata fizetése bánta a Nintendo teljesítményét

A Nintendo hosszú idő óta először szenvedett veszteséget pénzügyi negyedév során, az pedig szinte példátlan, hogy ilyen hamar csökkentenie kellett egy konzoljának árát. Satoru Iwata, a Nintendo elnöke és az igazgatótanács teljes felelősséget vállalt a történtekért, a fizetésüket alaposan megkurtították.
1311858939

Egyelőre bukás a 3DS, máris csökkentik az árát

Nem telt el fél év, máris csökkenteni kell a Nintendo 3DS árát. A kiotói konzolgyártó első negyedéves helyzetjelentése alapján a konzol kudarcnak számít, azt a Nintendo is elismeri, hogy nem igazán volt slágercímük az elmúlt negyedévben. A vállalat vesztességgel zárt.
1307880094

Adathalászatra figyelmeztet a Nintendo

A Nintendo lelőtte az európai Club Nintendo weboldalát egy időre, figyelmeztetése szerint ugyanis adathalászat veszélye áll fent. A japán vállalatot rövid idő alatt másodjára támadják meg, az E3 előtt a gyártó amerikai szervereire törtek be, de személyes adatokat akkor nem loptak el.
1307802903

E3 2011: Kié volt a legjobb konferencia?

Kié volt a legjobb konferencia? A Microsoft slágercímeket mutatott, szinte mindegyik játékához bejelentette a Kinect-támogatást. A Sony nem tud elszakadni a Move-tól és a 3D-től, de mindent elárult a PlayStation Vitáról. A Nintendo új konzolt leplezett le, és hozott új 3DS-címeket is. Nos?
1307473260

E3 2011: Nintendo sajtókonferencia - LIVEBLOG

A Nintendo tartott utoljára sajtókonferenciát, és az biztos, hogy a Mario-fanok nem csalódtak ezúttal sem. A kiotói konzolgyártó bemutatta a Wii utódját, a rendkívül különleges kontrollert kapott Wii U-t, és láttunk új 3DS anyagokat is. Az eseményt élőben blogoltuk, hogy ne maradjon le senki.