Rage PC, PS3, X360

A Doom és a Quake című nagyszerű sorozatok megálmodójának, John Carmack-nak a legújabb poszt-apokaliptikus FPS-e, PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.
1355828409

Carmack: sok next-gen cím még 30 fpssel futhat

Az id Software társalapítója, John Carmack kijelentette, hogy számos fejlesztő next-gen játéka továbbra is 30 fpssel fut majd, annak ellenére, hogy az új konzolok jobb hardvert biztosítanak a jövőben.
1355580055

Rage - jövő héten jön a The Scorchers DLC

Egy évvel az alapjáték megjelenése után ismét visszatérhetünk Wastelandre, elvégre friss kiegészítő érkezik az id Software posztapokaliptikus lövöldéjéhez, a Rage-hez. Soha nem látott területek, küldetések és fegyverek várnak rád.
1344001224

QuakeCon 2012: Lezajlott John Carmack beszéde

Már javában tart a Bethesda és az id Software éves házi rendezvénye Texasban. A showt ismét John Carmack beszéde nyitotta: a programozóguru elcsépelt megjegyzést tett a Doom 4 megjelenési dátumára, valamint elnézést kért a Rage körüli fiaskóért. Új, forradalmi bejelentéssel nem szolgált.
1340193600

Rage - új kiegészítő a láthatáron?

Nagyon úgy fest, hogy bő fél évvel a megjelenése után DLC-t kap a Rage. A játék eredeti példányához és gyűjtői kiadásához ugyan járt némi bónusztartalom, utólag viszont nem kaptunk kiegészítőket, noha az id Software ezt tervezte anno. Az új csomag a Scorcherek klánjával foglakozik majd állítólag.
1340182812

Carmackot nem hozzák lázba a nextgen hardverek

John Carmack, az id Software programozózsenije őszintén beszélt a következő konzolgenerációról a GamesIndustry magazinnak. Ebből tudjuk, hogy a fickó egyáltalán nem izgatott az új hardverek miatt, hiszen a jelenlegi hardverek is megfelelnek a legtöbb HD-s játékok igényeinek.
1328263217

Elérhető a Rage új javítása, itt a Mac-es verzió

Az id Software mindössze egyetlen javítást adott ki a Rage-hez, röviddel a megjelenés után, a botrányos technikai bakik orvoslására. Eddig kellett várnunk a második tapaszra, mely számos bugot kigyomlál, és kitér a textúrabetöltési hiányosságokra is. Még mindig ez a helyzet.
1327492806

QuakeCon 2012: Megvan a dátum

Idén is megrendezi a szokásos évi összeröffenését az id Software, az eseménynek ismét a Hilton Anatole Hotel ad otthont Dallasban. Szokás szerint itt lesz Észak-Amerika legnagyobb LAN-partija, de reméljük Carmackék elhintenek pár infómorzsát a készülő Doom 4-ről is.
1326369600

Leépítések az id Software-nél

A pletykákat immár a Bethesda is megerősítette, ám a kiadó állítása szerint nem kell aggódni, rutinszerű erőforrás-átszervezésről van szó: egyszerűen jelenleg kevesebb munkatársra van szükségük, mint például a Rage fejlesztésének utolsó szakaszaiban. A jövőbeli projekteket nem érintik a változások.
1322035200

Letölthető a Rage demója

A játék ugyan már közel két hónapja kapható, a Bethesda még csak most tette elérhetővé a Rage kipróbálható verzióját. Ráadásul egyelőre kizárólag Xbox 360-on tölthető az anyag, a PlayStation 3-as és a PC-s változatok valamivel később érkeznek a kiadó ígéretei szerint.
1321121901

Amerikában is a Battlefield 3 vitte el az októbert

Befutottak az NPD Group októberi statisztikái, a tízes toplista szerint a Battlefield 3 volt az amerikai játékosok kedvence a hónapban, ráadásul szokatlanul jók voltak a PC-s eladások is, köszönhetően a sorozat gyökereinek. A legkeresettebb konzol még mindig az Xbox 360 a tengerentúlon.