Final Fantasy XIV Online PC, PS3, PS4, PS5

A 2009-es E3 Sony konferenciáján bemutatott legújabb Final Fantasy játék, mely PC-re és Playstation 3-ra is meg fog jelenni. Az FFXIV az online móka kedvelőit hivatott szórakoztatni.
1317135600

Komolyan sérült a Final Fantasy-márka

A Final Fantasy XIV annyira rosszul sikerült, hogy már a Square Enix ügyvezető-igazgatója is elismeri: komolyan sérült miatta a hosszú évek alatt felépített márka hírneve. Mit lehet tenni? Nos, a cég erősen dolgozik azon, hogy valahogy rendbetegye a játékot, kérdés, hogy ez elég lesz-e?
1306407600

Újabb MMORPG-n dolgozik a Square Enix

A Square Enix vezérigazgatója a Final Fantasy XIV Online után (ellenére?) még több MMORPG-t szeretne, a jövőben két-három MMO-t akar párhuzamosan futtatni, mert így stabil bevételt tudna teremteni. Ami azt illeti erre szükség is van: a tavalyi pénzügyi évben a vártnál is rosszabbul teljesített a cég.
1305352807

Hackerek támadták a Square Enix honlapjait

Úgy látszik, ez a tavasz már csak az illegális online behatolásoktól hangos: a Sony nem kicsi pokoljárást élt át a PSN-t feltörő hackerek jóvoltából, s ezúttal a Square Enix került a céltáblák kereszttüzébe. A recept ugyanaz: több honlapba épültek be, ahonnan adatokat loptak ismeretlen személyek.
1302627600

Márpedig az MMO-játékosok nem antiszociálisak

Fromann Richárd, az ELTE PhD-hallgatója nemrég azt tűzte ki célul, hogy a lehető legátfogóbb felmérést készíti el a magyar MMORPG-játékosok szokásairól. A Gamekapcson is megjelent kérdőívet eddig mintegy 9 ezren töltötték ki, most egy közel 3 ezres részeredményt ismertetünk.
1300557780

Kutatás az MMORPG-játékosok szokásairól

Kis szombat esti kérdőívezés következik: amennyiben rendszeresen játszol MMORPG-kkel, és szívesen megosztanál néhány információt a játékokhoz fűződő szokásaidról, segítsd Fromann Richárd PhD-hallgató kutatási munkáját, mellyel az MMO-rajongók világát szeretné megismerni.
1300094509

A játékipart is megrengette a japán földrengés

A pénteki Japánban történt földrengés és szökőár a játékipart is menetrend-változtatásokra, illetve jótékonysági akciókra sarkallta: a szigetországban több online játékszolgáltatás leállt, bizonyos megjelenések csúszni fognak, és a játékbemutató rendezvényeket is később fogják megtartani.
1292068931

Final Fantasy XIV - elnézést kért a Square Enix

A Square Enix őszintén elnézést kért a rajongóktól a Final Fantasy XIV jelenlegi állapota miatt, s egyúttal lecserélte a játékot fejlesztő csapat vezetőségét, meghosszabbította az ingyenes próbaidőt, és csúszni fog a PS3-as változat is. Ezzel a Square elismerte: a Final Fantasy XIV vállalhatatlanul rosszul sikerült.
1287128163

Eladta részvényeit a dühödt Square Enix fan

A cég egyik legnagyobb rajongója egyben az egyik részvényes volt, aki ugyan csak 1 százalékot tartott kezében a Square Enix tőzsdei papírjaiból, azt azonban egy nap alatt kompletten el is adta. Az ok egyszerű: hatalmasat csalódott a Final Fantasy XIV-ben, hogy végleg szakított a japánokkal.
1285584248

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Elégedetten pásztázzuk a heti megjelenési listát: itt az ősz, jobbnál-jobb játékok fognak mostanában megjelenni. Végre itt a Dead Rising második része, jön a FIFA 11 és egy minden eddiginél rockcentrikusabb epizóddal tér vissza a Guitar Hero-sorozat is - lehet hangolni azt a műanyag gitárt!
1285000394

TGS 2010: Rekord látogatószámmal lett vége

A Tokyo Game Show szervezéséért felelős CESA közzétette a rendezvény látogatottságáról szóló adatokat, amelyből kiderült: ennyien még soha nem nézték meg a japán kiállítást. A szervezők jövőre megint három-négy naposra tervezik a TGS-t, ehhez pedig jól jönnek a biztató számok.