Sid Meier's Civilization V MAC, PC

Sid Meier legendás sorozata ötödször folytatódik, kizárólag PC-n! Ezúttal nem csak a grafika, de a játékmenet is drasztikuson változásokon esett át. A játék Game of the Year kiadása is van már.

Ingyenes kiegészítőt kap a Civilization V

Bár a Civilization V így is hosszú hetekig, hónapokig elegendő szórakozást kínál, egy kis frissítés sosem árthat: a jövő héten egy új hadvezérrel és birodalommal bővül a játék, ráadásul teljesen ingyen! A Firaxis bejelentése szerint a babiloniakat is olcsóbban vásárolhatjuk majd meg.

30 millió felhasználója van a Steamnek

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Steam. A Valve játékos szolgáltatása nem kevesebb, mint 30 millió felhasználót tudhat a háta mögött, s nem csak mint közösségi rendszer, de digitális üzletként is kiválóan működik. A Steam nyolc éve indult el, azóta töretlen népszerűségnek örvend.

Itt a legfrissebb hazai játékeladási toplista

Szinte nem is történt változás a múlt héthez képest, a hazai játékeladási toplistát továbbra is a FIFA 11, az F1 2010 és a World of Warcraft feltöltő kártya vezetik. Nincs mit csodálkozni ezen, az elmúlt napokban nem volt olyan új megjelenés, ami meg tudta volna szorongatni ezeket a sikercímeket.

Az élen nyitott itthon a FIFA 11

Talán nem nagy meglepetés, a FIFA 11 rögtön letarolta a mezőnyt, még a múlt heti sztárjátékunkat, az F1 2010-et is könnyű szerrel szorította vissza a második helyre. Az új FIFA egyedül Nintendo Wii-n nem tudott az élre kerülni - a Super Mario Galaxy 2-vel még neki is meggyűlt a baja.

Civilization V teszt

Sid Meier láthatóan egy dologhoz ért igazán, s el is döntötte, hogy azzal fog foglalkozni, egészen addig, amíg az agya eléggé működőképes ahhoz, hogy átlássa egy Civilization-szintű játék design dokumentációját. De akármennyire is jól sikerült az ötödik rész, elképzelhető, hogy lassan egy friss nézőpontra lenne szüksége a sorozatnak.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Egészen kellemes hétnek nézünk elébe, igaz, jó szívvel csak a HD-konzolok tulajdonosainak tudunk játékot ajánlani. Persze ez nem azt jelenti, hogy más platformokon nem lesz megjelenés: ha szereted a party-játékokat és a japán szerepjátékokat, te is találhatsz kedvedre való programot.

Civilization V Day - hivatalosan is ünnepnap lesz

Maryland államban hivatalosan is ünnepnappá nyilvánították szeptember 21-ét, miután aznap fog megjelenni a Civilization ötödik része - egy napig Sid Meiert éltetik majd.

Okozhat-e függőséget a Civilization?

Érdekes dokumentumfilm érkezett a Firaxistól, melyben azt kutatják: vajon tényleg okozhat függőséget a Civilization? A vizsgálat folyamatáról készült felvételek megtekinthetők.

E3 2010: Megérkezett a harmadik galériafrissítés

FEAR 3, Fallout: New Vegas, Space Marine, X-COM, Spec Ops, Test Drive Unlmited 2, Two Worlds 2 és Civilization V képek is kerültek az új galériafrissítésbe!

Steam-exkluzív gyűjtői kiadást kap a Civilization V

A Civilization ötödik része Steam-exkluzív gyűjtői kiadást kap majd, sőt ha a Valve rendszerén keresztül rendeled elő a játékot, további ajándékokra is számíthatsz.