Mario Kart 7

Valószínűleg óriási népszerűségre szert tevő 3DS-exkluzív részt a Mario Kart sorozat a Nintendo jóvoltából.
1343311200

HWSW: Kifelé mászik a gödörből a Nintendo

Noha a Nintendo első pénzügyi negyedéve veszteséges volt, a fény már látszik az alagút végén. A vállalat üzemi vesztesége lényegesen kisebb mint tavaly, és a 3DS is növekedési pályára állt - már csak Japánon kívül kellene feljebb tornászni az eladásait, írja nagytestvérünk, a HWSW.
1327862808

Oldalnézetes Mario-epizóddal erősít a 3DS

A Nintendo hivatalosan is bejelentette, hogy a következő pénzügyi évében oldalnézetes Super Mario-játékot dob piacra - bár korábban több Nintendo-munkatárs, köztük Shigeru Miyamoto is megerősítette, hogy újabb Mario-címeken dolgoznak a cégnél, a formális bejelentés eleddig elmaradt.
1327669258

Átnevezhetik a Wii U-t, indul a Nintendo Network

A japán vállalat látszólag komolyan fontolgatja, hogy átnevezi a következő generációs konzolját, a jelenleg Wii U néven futó masinát. Emellett jelentősen rágyúr az online szolgáltatásra, mely a Nintendo Network nevet kapta, és fel fog zárkózni a PlayStation Network és az Xbox Live mellé.
1325004625

Japánban rekordokat döntöget a Nintendo 3DS

Annyi már biztos, hogy Japánban jól megy újabban a Nintendo 3DS-nek, igaz, kellett ehhez egy karácsonyi szezon és két Mario- meg egy Monster Hunter-játék is. A keleti szigetországban 4 millió felett járnak a konzol eladásai, a Mario-címekből önmagukban egy-egymillió példányt vittek haza.
1319612400

Kormánykiegészítővel jön a Mario Kart 7

A Nintendo és a kiotóiak rajongói is sokat várnak a Mario Kart legújabb részétől, a derék vízvezeték-szerelő és kicsiny csapata lehelhet majd igazán életet a 3DS-be - december elején, ha megérkezik a játék, egyszerre minden fanatikus bezsong és feltartott kezekkel fog rohangálni.
1313681888

GC 2011: Végleges dátumot kapott az új Zelda

A Nintendo frissítette a megjelenési listáját, pontosította az ősz folyamán érkező címek dátumait, illetve hozzácsapott egy-két újat is. Az új Zelda novemberben érkezik, de karácsonyra lesz még Mario, jövőre pedig a Pandora's Towerrel és a Last Story-val is játszhatunk.
1311858939

Egyelőre bukás a 3DS, máris csökkentik az árát

Nem telt el fél év, máris csökkenteni kell a Nintendo 3DS árát. A kiotói konzolgyártó első negyedéves helyzetjelentése alapján a konzol kudarcnak számít, azt a Nintendo is elismeri, hogy nem igazán volt slágercímük az elmúlt negyedévben. A vállalat vesztességgel zárt.
1308751200

E3 2011: Melyek voltak az expó legjobb játékai?

Mint minden évben, a Game Critics Awards díjátadó keretében idén is kiválasztják az Electronic Entertainment Expo, azaz az E3 legjobb játékait. A jelöltek már megvannak, a BioShock Infinite és az Uncharted 3 kapták a legtöbb voksot - őket négy kategóriában is jelölték.
1307514522

E3 2011: A 3DS friss játékfelhozatala

A Nintendo tegnap learatta a babérokat az új konzoljával, de emellett a 3DS-ről sem feledkeztek meg Miyamotoék. Sorra vesszünk az újonnan bejelentett címeket, illetve egy-egy videó formájában mozgás közben is szemrevételezzük. Mario, Luigi is visszatér, a third-party címekről már nem is beszélve.
1307473260

E3 2011: Nintendo sajtókonferencia - LIVEBLOG

A Nintendo tartott utoljára sajtókonferenciát, és az biztos, hogy a Mario-fanok nem csalódtak ezúttal sem. A kiotói konzolgyártó bemutatta a Wii utódját, a rendkívül különleges kontrollert kapott Wii U-t, és láttunk új 3DS anyagokat is. Az eseményt élőben blogoltuk, hogy ne maradjon le senki.