E3 2011: Nintendo sajtókonferencia - LIVEBLOG

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 7.
  • Bejelentés
Link másolása
A Nintendo tartott utoljára sajtókonferenciát, és az biztos, hogy a Mario-fanok nem csalódtak ezúttal sem. A kiotói konzolgyártó bemutatta a Wii utódját, a rendkívül különleges kontrollert kapott Wii U-t, és láttunk új 3DS anyagokat is. Az eseményt élőben blogoltuk, hogy ne maradjon le senki.

17:28 - Legyetek üdvözölve Mario és a Luigi világában! A hercegnőt megint elrabolták a Gombakirályság gonosztevői, de ezen már kedvenc vízvezeték-szerelőnk is ásít egyet. Aztán rácsodálkozik az előtte elterülő mesés birodalomra, amely olyan részletgazdag, amitől terebélyes bajszát fülzsírjával megpödri. Ez már nem az a grafika mint régen.
17:30 - "Jéééééé, hova kell írni ez a sok poligonszámot? Ezeket a csodás effekteket, ilyet csak a zöldek birodalmában láttam. Azzal a mozdulattal ugrik egy nagyot a fényesre vasalt csizmájában. A Project Cafe istene végre felvarrta a Nintendo ráncait.
17:30 - Ez még nem a show, csupán egy frappáns kis prológus. Megközelítőleg fél óra múlva kezdünk. Gyülekező, gyülekező!
17:37 - Már van kép a gamespoton, gyülekeznek a népek.
17:41 - A kivetítőkön ötletes kvízjátékkal szórakoztatják a várakozó társaságot, ebből kiderül, hogy a Super Mario Bros: Luigi Islandra vevők lennének a nézők.
17:45 - Egészen friss pletyka: http://gamekapocs.hu/hir/23739/e3_2011_a_wii_2_nyitocime_lehet_a_darksiders_ii
17:51 - Még 10 perc és belecsapunk az apokalipszis lovasai közé. (Bocs, ez a Darksiders 2 elég jónak ígérkezik).
17:58 - Lassan elstartolunk, cigit elnyomni, csipát kitörölni szemből. Ne fordítva!
18:00 - Szavazás lezárva: a GTA Cafe-ra tippeltetek legtöbben - hamarosan meglátjuk, hogy helyesen-e.
18:00 - Nálam már idő van, innen indul a késés.

 

 

18:05 - És indulunk, öveket becsatolni!
18:06 - Zelda képsorok, nagyzenekari kísérettel. A múlt és a jövő videón.
18:06 - Lassan eljutunk a máig, varázslatos ez a széria, de vajon mit tartogat a jövő?
18:08 - Hosszúra nyúlik a bevezető, a legemlékezetesebb zeldás jelenetekből csemegézhetnek a rajongók. A rezesbanda kitesz magáért, műértők előnyben.
18:09 - 25 éves a Zelda, szívből gratulálunk.
18:10 - Shigeru Miyamoto a színpadon, a Zelda atyja.
18:12 - A régi szép emlékek visszatérnek, de tolmácsra van szüksége. A játékmenet és grafika, beleértve a zenét, hosszú fejlődésen ment keresztül ez idő alatt. A muzsikára mindig nagy hangsúlyt fektettek, minden emlékezetes pillanatot még maradandóbbá tettek.
18:13 - Egy kis puzzle-lal teszik próbára Miyamoto és a nézők emlékezetét: zenei szegmenseket idéz a zenekar. Nekik kell kitalálni, hogy a Zelda mely jelenetéből vannak. Miyamoto utánozza Linket.
18:16 - A Zelda: Links Awakening volt a nyitócím Gameboy Colorra. Majd beléptek a 3D korába, emellett változott küldetés-mechanikai is: normál küldetések és master-küldetések.
18:18 - A Zelda: Four Swords ingyenesen letölthető lesz idén szeptemberben DSi-re. Emellett egyedi Wii-kontrollerrel készülnek az évfordulóra.
18:19 - Két zenei lemez jelenik meg hivatalos Zelda-soundtrackként idén, a Skyward Swords kapcsán.
18:21 - 200 ember dolgozik az Zelda: Skyward Swordson. A fejlesztés főbb vezetői lépnek a színpadra: producerek, designerek. Kiemelik a nehéz munkát, egy kis önfényezés kell azért.
18:21 - Szeptemberben megjelenés!

 

 

18:22 - Satoru Iwata nagyfőnök lép a szinpadra. Haja egy kicsit megnőtt.
18:24 - Ki játszik, hol játszunk? - ezek a legfőbb kérdések a Nintendo számára. Kiemeli a számos kezsüel játékost, de emellett minden játékos támogatni kell. Mélyebb játékok kellenek az új platformhoz. Vááááá!
18:25 - Az összes játékost meg akarják ragadni, megkapjuk az összes részletet az új Nintendo-ről, de Iwata kicsit borzolja még a kedélyeket. Nagyon fontos lépés az új konzol céljaik elérésében.
18:26 - Visszakanyarodik a 3DS-hez. Térhatást szimuláló képsorok a kivetitőn. Űrhajók repkednek ki a képből. Olyan mintha egy nagy 3DS kijelzőt néznénk.
18:27 - Feltűnik Icarus Kid is. Ötletes és látványos promo-videó a kézikonzolhoz.
18:29 - Reggie Fils-Aime a színpadon. Valami újat akar mutatni. Vajon mindenkinek megfelelő a 3DS? Nem igen. Kell egy új asztali konzol, de most a handheldről van szó.
18:30 - Az új Mario Kart trailerét nézhetjük meg, amely 3DS-re készül. A sorozat régi szellemisége visszatér, ám ezúttal gokartunk szárnyakat ereszt, és a víz alá is benéz. Testre szabhatjuk járműveinket, akár két hajtásmóddal.
18:31 - Az év végén jelenik meg a Mario Kart.

 

 

18:32 - Érkezik a Starfox 3D, szintén a kézikonzolra, mozgásérzékeléssel a markunk között. Barátaink legyőzésére hegyezik ki, a régi hagyományokat követve. Szintén szeptemberben, legalábbis az USÁ-ban.
18:34 - És a rajongók millióinak kedvence végre 3D-be költözött. Íme a Super Mario 3D. Bájos játékmenet, igazából a Galaxyra emlékeztet, külcsínben nem sokban tér el. Számos minijátékkal kiegészítve.
18:35 - Kid Icarus Uprising a következő kiszemelt. Új kedvcsináló elsőként.
18:36 - A játékmenet tavaly óta érezhető fejlődésen ment keresztül. Már-már shot'm up-i magasságokban repked. Maguk a karakterek jók, de a környezet kissé alultáplált. Angyalszárnyas hősünk kalandja mégis sugárzik a jó ötletektől. Játékkártya is jön hozzá.
18:37 - 3 a 3 ellen multival vértezték fel. Az év végén érkezik.

 

 

18:38 - Még egy új játék: Luigi's Mansion 2. Tündibündi settenkedős stuff egy kísértet járta kastélyban. Rengeteg felfedezni valóval, aztán ki tudja - lehet parázni is fogunk egy keveset.
18:38 - Nem egy folytatás, hanem egy teljesen új játék lesz.
18:39 - A külsős fejlesztőkkel való közreműködés is elsődleges, lássuk a résztvevőket.
18:40 - Szép lista a Capcom, az Ubisoft és a Namco háza tájáról. Resident Evil, Driver és a többi.
18:41 - A Nintendo eShopja is nyílik hamarosan,számos letölthető játékkal, illetve a Virtual Console szolgáltatás is indul 3DS-en.
18:43 - Excitebike bejelentés, majd Pokémon is ugrik egy dimenziót. Black és White kiadással.
18:45 - AR -markerek beolvasásával tolhatjuk, speciális AR pokémonokat vásárolhatunk hozzá. Pár éve szerettük a sorozatot, de ez a Pokédex 3D már tényleg túlzás. Rajongók millióinak talán nem. Rágyúrnak a szociális szolgáltatásra is persze.

 

 

18:46 - Wii U az új konzol neve. Végre!
18:48 - Teljesen tablet-beütéső kontrollerrel, analóg karokkal, touchpaddal, vezeték nélküli kommunikációval.
18:49 - Csak egy új kontroller a Wii-hez, vagy teljes értékű konzol? Válaszokat követelünk.
18:50 - A célzás egyszerűbb, a lehetőségek határtalanok, egy valódi élő szobává varázsolja a nappalidat a Wii U.
18:53 - Beépített kamerával - elől-hátul, mikrofonnal és érintésérzékeny kijelzővel, igencsak megreformálja a jövőben érkező játékokat.
18:55 - Csatlakozhatjuk HD-tévékhez, a játékokat két képernyőn játszhatjuk. baseballt, vagy golfot is akár. Természetesen csatlakozik az internetre is, bevonja a játékba a barátainkat is, videócsetet folytathatunk rajta.
18:56 - Miyamoto beszél egy bejátszásban a Wii U innovációjáról. Szerinte a külsős fejlesztők bevonásával frankó út ötletek valósulhatnak meg az új kontrollerrel.
18:58 - Régen, amikor a Kid Icarus fejlesztőivel diskurált Miyamoto az volt a cél, hogy összehozzák a 3DS-t és Wii U-t. A Nintendo külön platformként kezeli, de vélhetőleg kell hozzá a jó öreg Wii. Meglátjuk.

 

 

18:59 - Reggie vezeti be az új játékokat.
19:01 - Lássuk mire képes az új rendszer. Egy madárka repül távol-keleti környezetben, a fák rügybe borulnak, a tó csillog a napfénytől, tisztára mint egy techdemo, mivel az is.
19:01 - Új Super Mario is érkezik az új kontrollerre, naná, hogy nem maradhat ki.
19:02 - A multiplayerre mindennél nagyobb hangsúly terelődik. Az egész család nyomhatja egy-egy Wii U-val.
19:04 - Lego City Stories is érkezik a gépre, tisztára mint a GTA, nyitott világ, LEGO-kocsikkal, humorral, minitérképpel. Ezt tetszetős.
19:05 - Számos kiadó fejesei - köztük Peter Moore, Warren Spector és mások- regél arról, milyen csodálatos az új ketyere, miként növekszik az élmény. Batman, Assassins Creed, Ghost Recon is jön az új "kontrollerre", mégis csak ez lenne az új platform.
19:08 - És igen, igaznak bizonyult a délutáni pletyka: jön a Darksiders 2 is a THQ-tól az új eszközre, de lesz itt DiRT is, Aliens Colonial Marines, Ghost Recon Online, Metro Last Light (az új jelenetektől leteszük a hajunkat).

 

 

19:09 - Tekken, részletes karakterszerkesztővel, valamint a Ninja Gaiden új része. Eléggé markáns felhozatallal bír majd a Wii U.
19:10 - Mélyebb, harcore játékok felé nyit a Nintendo, EA-vel pacsizott össze. Riccitello CEO a helyszínen.
19:12 - Várhatóak az EA Sports játékai, a Madden NFL már tuti és az új kontrolerrel és a plusz kijelzővel még tovább durvulnak a lehetőségek. És igen, online funkciókkal a Battlefield 3, a Frostbite 2 engine-nel. Kapunk Harry Potter címet, szóval majdnem az Electronic Arts teljes felhozatalát.
19:12 - Felzárkózott a Nintendo az Xbox 360 és a PS3 mellé teljesítményben, efelől vitát nem nyitok.
19:14 - Amilyen párban volt a DS a Wii-vel, úgy lesz párban a 3DS és a Wii U. A mozgásérzékelés forradalom volt, ám a 3D megváltoztatott mindent a japánok szerint. A Wii U is szemüveg nélküli 3D-vel lesz felvértezve.

 

 

19:15 - A Nintendo Network is fejlődésen megy keresztül, olyan szolgáltató lesz, mint a Live vagy a PSN, trailerekkel, letölthető tartalmakkal és minden egyéb finomsággal.
19:16 - A legnevesebb kiadók is felzárkóztak mellé, így már egyetlen platformon játszhatunk a Battlefield 3-mal és Super Mario-val. Játéktörténelmi pillanat kedveskéim.
19:19 - Az IGN szerint megvan maga a konzol is, de mindent a kontrollerre tettek fel a Nintendo-nál, ami nagyon fura. Hamarosan részletes kivesézéssel jelentkezünk a Wii U kapcsán, maradjatok velünk.
19:22 - Egy minden eddiginél szokatlanabb showt zártak Iwatáék, hiába beszélünk asztali konzolról, kimondottan csak LCD-kijlezős, mozgásérzékelős, kamerás stb. kontrollert hype-olták, de nagyon. A játékfelhozatal viszont markánsnak ígérkezik, ha inkább hardcore címeket tolsz, de belekóstolnál a Mariókba is, ez lesz a Te géped! Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Mindjárt rendet teszünk a fejecskétekben!

82.
82.
Qbász
Az új nintendo konzol. Nintendo sziréna. Vííjuu víííjuuu. Nekem legalábbis ez jutott róla először az eszembe :D Amúgy meg nem egy tablet. A gép a Tv mellet volt látható. Eddig csak a kontrollert mutatták meg. A gép külsejét nem. Hardverileg pedig az Xbox 360 felett van dehát ennyi év után nem nehéz.
81.
81.
Slik
egy sz@r kontroller ? ennyi ? ez a nagyon nintendo konzolgép ? nagyon jó...
80.
80.
pstomi
egy őszinte választ szeretnék: Mivel tud ez többet mint a PS Vita + PS3 kombo? Ott is van ilyen összefonodás, hogy az egyiken elkezded a másikon folytatod, meg a PS Vita Joyként is funkcionál. Csak a PS Vita még viheted magaddal, mig ha a Wii U kontrolerjét viszed akkor szart se érsz vele.
79.
79.
simi
csak én érzem magamat átbszva?
78.
78.
ZsupiDav
Én még csak most kezdtem el nézni és persze egyből a Wii U-hoz tekertem. Nekem azért feltűnt néhány érdekes "hasonlóság" a konzol vezérlője és a PSVita között, ami azért érdekes, mert a tavai E3-on bemutatott NGP-s dolgok közül többet "átvett" a Nintendo. Pl.: A konzol mozgatásával történő célzás, a nagy konzollal (itt természetesen az alap konzollal) való kapcsolat -> azaz folytathatod az egyiken elkezdett játékot a másikon. Nekem ez elég furcsa volt. Még persze nem néztem végig, ezért nincs még végleges véleményem, de ezek után nem tudom van-e értelme végignézni a PS3+PSVita Wii-s változatát. :-(
77.
77.
Bika008
#74: A Nintendonak tökéletes! mit tudom én... 350 $-ért árulják és 80$-ból rakják össze... Kijön a ps4 és új xbox 350-350 $-ért és 300-ért rakják össze a masinát. Nem tudnak jelentősen árat csökkenteni, csak a nintendo fog majd tudni.
75.
75.
Bika008
#73: Szerintem vége... Mindenki kiment a teremből
74.
74.
pstomi
Nintendo miért van mindig egy gen-el lemaradva. Ilyennek kellett volna lennie a WII-nek 2006-ban és akkor mondhatjuk hogy az Xbox360 és a PS3 méltó ellenfele. De ez a Wii U az uj xbox meg a ps4 ellen fog menni. Abba meg bele se merek gondolni, hogy azok mekkora erő demonstráciot fognak tartani ehhez képest.Mininum CGI grafika lesz.
73.
73.
Balintka98
Most csak szünetet tartanak vagy a nintendo konferenciának vége?
72.
72.
dzsiádzsó
Nintendo 3 core 3,66 Ghz IBM CPU, AMD R700 ----> Wii u
GTA exkluzive title ----> LEgo city stories
Király Nintendo konferencia ----> ??????
Na mi kerül a képletbe, arányosan számolva...
71.
71.
adye
#61: Off: Apropó tablet... Megkockáztatom, hogy az ipad 2 produkál ilyen grafikai színvonalat.
70.
70.
vuliem
#67: Egyetértek. Annyi biztos, hogy grafikában ugyanazt a minőséget produkálja, mint egy xbox vagy egy ps, a kérdés az, hogy ezek az újítások, amit a kontroller nyújt, mennyire lesz kihasználva a játékfejlesztők által.
69.
69.
attila4545
Hjaj.Ez egy új konzol lesz nem tudom ,hogy figyeltétek-e a fejlesztőket de ők nem kontrollerről beszéltek hanem konzolról az meg ,hogy hogyan néz ki maga a konzol kit érdekel???És az alapján amit mutogattak játékokat bevette a THQ ,az EA és az Ubisoft is a szűk multiplatformba Eddig ez ezekből ált:X-box360, PS3, PCés most lesz egy WiiU is.Mellesleg ,hogy a retekbe vinné el a Metro játékot a mostani Wii.
68.
68.
dzsiádzsó
#63: Nem ez egy magasra rakott léc volt, amit fejjel vert le a Nintendo, nem lett volna rossz ha nem ilyen várakozások előzik meg, persze akkor a kutya se nézte volna, mert Nintendo tulajok 80%-a azt se tudja mi az az E3-om.
MS azért volt szar, mert minden ki volt szivárogtatva
67.
67.
Bika008
#61: Nem a tablet tudja ezt, hanem az új konzol küldi oda neki a jelet amit kidob a kijezlőre. Szerintem nem sok technika van a kontrollerben. De így jövőre nem tartom valószínűnek az új xbox és ps bejelentést mivel ez az új konzol még mindig nem veszélyes a ps3 és xbox360 eladásokra. Véleményem szerint.
66.
66.
falselight
#61: te aztán odafigyelhettél rendesen, a konzol fogja streamelni a kontrollerre az anyagot. valszeg azért nem mutatták magát a masinát, mert még nem végleges.
65.
65.
vuliem
#63: De csak azért izgultunk, hogy milyen lesz az új konzol. De azt aláírom, hogy az MS konferenciájánál tényleg jobb volt. Sony-ét nem láttam, úgyhogy arról nem mondok semmit
64.
64.
adye
#61: Nem nevettetni akartalak, és nem csak egy tablet az egész cucc... Csak lejjebb olvastam, hogy valaki hasonlót írt, idézőjelbe kellett volna raknom valóbban. Nyugi vágtom techdeomók nélkül is, hogy hol tartunk ma =D
63.
63.
falselight
#59: ez több izgalmat rejtett, mint a sony meg ms konferencia együttvéve.
61.
61.
dzsiádzsó
#58: Milyen brutális teljesítmény ?? Egy Tablettől :D:D
Ne nevetess már, az a techdemo kalap szar, nézzél megy egy Unreal Engine tech demot, ilyet a 3d mark 2006 láttam kb, még mindig bőven a Box, meg a station alatt van :)
60.
60.
Balintka98
Elmehetnek ahova akarnak.....
59.
59.
dzsiádzsó
#55: Saját magával barátom, és elég csúnyán
59.
59.
vuliem
#55: Jah, 4-5 évvel később sikerült ugyanazt a minőséget előállítani... büszkék lehetnek magukra.
58.
58.
adye
Abba a brutál teljesítménybe is kételkednék. A Metro: Last Light mintha nem úgy nézett volna ki mint a gameplay traileren, bár lehet hogy csak a szar stream miatt tűnt úgy, de valahogy nem győzött meg.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...